صندوقهای بازنشستگی، اسیر در گوشه رینگ نقدینگی/ پمپاژ پول به بورس در دست حقوقیها
رسول رحیمنیا کارشناس بازارسرمایه در گفتوگو با بورسنیوز، اظهار کرد: با توجه به شرایط بازار، افزایش اعتبار سهامداران میتواند سمت تقاضا را تحریک کند، در صورتی که تقاضا باید به صورت هدفمند فعالیت کرده و نباید این موضع را به صورت کوتاه مدت مد نظر قرار داد.
رحیم نیا در ادامه افزود: در واقع هدفهای کوتاه مدت در اقتصاد فقط برای مدت کوتاهی تأثیر خواهند گذاشت؛ بنابراین میتوان گفت ابلاغیه افزایش اعتبار در کوتاه مدت برای بازار سرمایه مناسب خواهد بود. همچنین با توجه به تصمیمها و حمایتهای اخیر حقوقی ها، به نظر میرسد ورود نقدینگی توسط حقوقیها صورت گرفته، به گونهای که بازار به کمک حقوقیها در حال جلو رفتن است.
بیشتر بخوانید: آیا بورس فشار سنگین فروش را تجربه میکند!
وی با تأکید بر فرسایشی شدن بازار طی چند ماه اخیر بیان کرد: ضعف بازار سرمایه این است که افراد فارغ از حقیقی یا حقوقی بودن، میتوانند در فروش سهام آزاد باشند، البته با توجه به شرایط خاص بازار و ارزندگی آن، میتوان گفت نزول بورس در چند ماه اخیر بدلیل کمبود فروش و یا افزایش حجم عرضه نیست؛ بلکه این اتفاق بدلیل تضعیف شدن تقاضا رخ داده است.
این کارشناس بازار اذعان کرد: در حال حاضر اگر به روند کلی بورس خدشهای وارد نشود، مشکلی پیش نمیآید. البته باید این را در نظر گرفت که بسیاری به دنبال شناسایی سود بوده و از طرفی با توجه به اینکه در حال نزدیک شدن به آخر سال هستیم، بحران جدی در صندوقهای بازنشستگی و سرمایه گذاری بوجود آمده است. در واقع صندوقها بواسطه اینکه اهداف قیمتی مدنظر را پوشش ندادند، نتوانستند بودجه خود را تأمین کنند که در این راستا صندوق ها، باید در بازار سرمایه فروشنده باشند تا نقدینگی مورد نیاز خود را به دست بیاورند. همچنین سازمان بورس باید فروش را به گونهای مدیریت کند که به روند کلی بازار آسیبی وارد نشود.
رحیم نیا در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر حجم معاملات به مقدار قابل توجهی نرسیده و زمانی میتوان گفت روند بازار پایدار بوده که اعتماد بلند مدتی در آن صورت گیرد، به طوری که حداقل حجم معاملات از ۵ هزار به ۷ هزار رسیده و تثبیت شود. همچنین به نظر میرسد روند بورس به صورت دستوری و با ورود نقدینگی از طرف حقوقیها پیش میرود و این پمپاژ تا زمانی که ادامه داشته باشد بازار روند مثبت را طی خواهد کرد.