بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
نایب رییس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید کرد:

تکذیب تهاتر اوره ایران با نهاده های دامی/بلای بزرگی بنام قیمت گذاری دستوری

تکذیب تهاتر اوره ایران با نهاده های دامی/بلای بزرگی بنام قیمت گذاری دستوری
اوره از ابتدای سال ۲۰۲۱ روند صعودی پرشتابی داشته و حتی قله ۹۱۳ دلار هم فتح کرده است! اگر میانگین اوره جهانی را ۴۰۰ دلار هم فرض کنیم، با دلار ۲۵ هزار تومانی، هر تن اوره حداقل ۱۰ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت تکلیفی هر تن اوره تحویل داخل تقریبا ۷۹۶ هزار تومان است که هیچ توجیهی ندارد!
کد خبر : ۲۵۶۵۹۷

تکذیب تهاتر اوره ایران با نهاده های دامی/بلای بزرگی بنام قیمت گذاری دستوری

به گزارش بورس نیوز، اوره یکی از محصولات پتروشیمی است که بخش قابل توجهی از تولید شرکت ها با قیمت تکلیفی به فروش می رسد و گفته می شود رانت ناشی از فروش اوره با قیمت تکلیفی، سالانه بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان است. از سوی دیگر منتقدان آزادسازی قیمت اوره ادعا دارند اوره به برزیل صادر می شود و در ازای اوره صادراتی، نهاده های دامی وارد کشور می شود!

فریبرز کریمایی قائم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفت‌وگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: برزیل تنها مقصد صادراتی اوره ایران نیست و بخشی از صادرات اوره به برزیل بوده و اوره ایران راهی بازارهای صادراتی مختلفی از جمله ترکیه، عراق، افغانستان، هند، سریلانکا و.‌.. نیز می شود. البته که طبیعی است بخشی از درآمدهای ارزی حاصل از صادرات، صرف واردات کالاهایی از جمله ذرت شود؛ اما اینطور نیست که اوره با ذرت و نهاده های دامی تهاتر شود؛ بلکه اوره در مقاصد صادراتی فروخته شده و با نظارت دولت، ممکن است بخشی از درآمدهای ارزی به خرید اقدام مورد نیاز تخصیص یابد.

وی افزود: مشکل صنعت اوره، قیمت گذاری دستوری است. از حدود ۷.۵ میلیون تن اوره تولیدی در کشور، ۲.۴ میلیون تن آن در بازار داخل و با قیمت دستوری و سوبسیدی و غیر منطقی عرضه شده و مابقی صادر شده است.

کریمایی تصریح کرد: نکته اینجاست که قیمت تکلیفی و دستوری عرضه اوره در بازار داخل(تحویل به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی) از سال ۹۶ تا کنون اوره را کیلویی ۷۹۶۲ ریال تعیین شده؛ حال آنکه نرخ گاز تولید اوره چندین برابر این مبلغ است.

قائم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: با توجه به هزینه تفاوت هزینه استهلاک و هزینه های مالی و... در شرکت های مختلف اوره ساز، نمی توان بطور دقیق گفت فروش هر تن اوره با قیمت تکلیفی چقدر زیان برای تولیدکنندگان در بر دارد؛ ولی به هر حال تولیدکنندگان اوره بابت تحویل اوره به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با قیمت تکلیفی، متحمل ضرر و زیان قابل ملاحظه ای شده اند!

بورس نیوز یادآور می شود که اوره از ابتدای سال ۲۰۲۱ روند صعودی پرشتابی داشته و حتی قله ۹۱۳ دلار هم فتح کرده است! اگر میانگین اوره جهانی را ۴۰۰ دلار هم فرض کنیم، با دلار ۲۵ هزار تومانی، هر تن اوره حداقل ۱۰ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت تکلیفی هر تن اوره تحویل داخل تقریبا ۷۹۶ هزار تومان است که هیچ توجیهی ندارد!

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
نرخ‌های
کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز:

نرخ‌های "پتروشیمی" به کدام سمت می‌رود

بورس ۱۴۰۰ در نیم‌نگاه/ هیاهوی بسیار برای هیچ
آنچه در پایان قرن بر بازار سرمایه گذشت؛

بورس ۱۴۰۰ در نیم‌نگاه/ هیاهوی بسیار برای هیچ

۱۴۰۱ سال رفع دخالت دولت در صنایع سودآور
در گفت‌وگو با بورس نیوز مطرح شد:

۱۴۰۱ سال رفع دخالت دولت در صنایع سودآور

ارسال نظر