چند درصد از درآمد فولادیها صادراتی است؟
به گزارش بورسنیوز، این صحبتهای قدیمی و البته تکراری را باید باردیگر گوش کنیم، قول یا وعدهبعیدهایی که گوش هر شنوندهای را خراش میدهد.
آیتالله رییسی رئیسجمهور: زیان سهامداران خرد را جبران میکنیم؛ بورس برای دولت قلک نیست که بخواد کسری بودجه خود رو از بورس تامین کند.
اما بدنه دولت جدید کاملا عکس نظرات رئیس دولت گام برمیدارند و همین موضوع، باعث این نگرش شده که مدیران میانی بازمانده از دولت پیر قبل، به رفتارهای مخاطرهآمیز خود ادامه دهند یا اینکه در بدترین شرایط، مدیران فعلی انتخابی از سوی تیم جدید در زمین مدیران گذشته توپ میزنند.
وضع عوارض بسیار سنگین بر صادرات فولاد کشور
عوارض ۱۷ درصدی، شرکتهای فولادی را زیانده خواهد کرد و چنین مصوبهای (شما بخوانید خودزنی) هیچ شوخی با شرکت، سهامدار و زیانسازی پرتفوها ندارد و امروز سهشنبه ۲۳ فروردینماه نیز دقیقا اثر این تصمیم مخرب را مشاهده کردیم.
اما اینکه چه کسانی پاسخگوی اینچنین نامهها هستند و عواقب آن را به جان میخرند یا "نه"، طبیعتا پاسخ آن خیر است زیرا نمونه مشابه برخورد با مدیران تصمیمگیری که دود نظرات گوهربار آنها بر چشم مردم رفته، وجود ندارد.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامهای درخصوص انتقاد از این نوع عوارض نوشت: با در نظرگرفتن ملاحظات بازار سرمایه، مبنای زمانی اخذ عوارض صادراتی حداقل پس از ۳ ماه از تاریخ تصویب و ابلاغ مصوبه ستاد تنظیم بازار، تعیین گردد و قیمت مبنای صادراتی فوب ایران از هفته اول دی ۱۴۰۰ به هفته پایانی ۱۴۰۰ تغییر و اعمال گردد. " همچنین "با توجه به طبقه بندی بخش عمدهای از محصولات تولیدی شرکتهای سهامی عام ثبت شده در فهرست کالاهای مشمول عوارض، به نظر میرسد این موضوع در کوتاه و میانمدت بر روند معاملات اوراق بهادار در بازار سرمایه (سهام و بورس کالا) آثار منفی قابل ملاحظهای خواهد داشت و از آنجا که تعداد بسیار زیادی از سرمایه گذاران با توجه به افزایش قیمت جهانی کالاها در اسفند سال گذشته، اقدام به انجام معاملات نمودهاند لذا تصویب قیمت پایه منتهی به هفته اول دی ۱۴۰۰، موجبات خدشه دار شدن امنیت سرمایه گذاری را فراهم مینماید. " گفتنی است مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر وضع عوارض صادراتی بر روی افزایش قیمت تولیدات صنعتی و اعلام یکباره آن، تبعات منفی زیادی بر روی محیط کسبوکار و امنیت سرمایهگذاری خواهد داشت. |
سوال اهالی بازارسرمایه اینجاست که پس از مصوبات قاطع دولت در حمایت از بازار سرمایه و ورود مستقیم معاون اول رئیس جمهور به این مساله و بازگشت اطمینان خاطر به بازار سرمایه و پس از آن بروز تنشهای میان روسیه و اوکراین که منتهی به افزایش قیمتهای جهانی نفت و کالا های اساسی و محصولات معدنی شد، چند هفتهای بود که اعتماد سرمایهگذاران مجدادا جلب شده و با ورود پول به شرکت های تولیدی نظیر فولاد و خودرو شاهد رشد بازار بودیم، حال چرا این اعتمادسازی خراب شد.
تصمیمات خلق الساعه نظیر ابلاغ بخش نامه عوارض صادراتی که در مواردی بیش از سه چهارم حاشیه سود شرکت ها از محل افزایش قیمت های جهانی را از جیب شرکت ها دراورده و به جیب دولت واریز می کند، یقینا باعث ریزش بازار و از بین رفتن سرمایه سرمایه گذاران جدید می شود.
دولت باید بداند مساله اعتماد، ثبات و پیش بینی پذیری اصلی ترین عامل رشد اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری است اما این اقدامات خلق الساعه برخی مدیران رسوب کرده از دولت قبل در بدنه دستگاه های اجرائی که دست بر قضا خود عامل اصلی وضع موجود هستند، باعث زمین گیر شدن دولت جدید خواهد شد.
نقشه امروز فولاد و کانههای فلزی بازارسرمایه را ببینید
بیشتر بخوانید: فاصله ۶۰ دلاری اسلب ایران با نرخ جهانی
گروه کارخانههای تولیدی نورد آلومینیوم
سال مالی شرکت فنوال منتهی به پایان اسفندماه است، این شرکت فولادی طی ۱۲ ماه گذشته درآمدی که در این مدت از فروش محصولات شناسایی کرد برابر با ۹،۲۰۴ میلیارد ریال بود که ۴ درصد از کل این درآمد مربوط به بازار صادراتی بود که پرفروشترین محصول در این بازار نیز متعلق به «ورق آلومینیومی» با مبلغی نزدیک به ۳۰۳ میلیارد ریال بود.
ملی صنایع مس ایران
شرکت ملی صنایع مس ایران در پایان اسفندماه میزان درآمدی که از فروش محصولات طی ۱۲ ماه گذشته شناسایی کرد برابر با ۷۹۸،۸۶۰ میلیارد ریال بود که این درآمدها از فروش محصولات در ۲ بازار داخلی و صادراتی به دست آمد، درآمدی که از فروش محصولات در بازار صادراتی حاصل شد دربرگیرندهی ۴۷ درصد از کل درآمدهای بود، بیشترین محصولی که از آن در بازار صادراتی کسب درآمد شد متعلق به «کاتد» با ۳۷۳،۳۲۴ میلیارد ریال بود.
ملی سرب و روی ایران
شرکت سرب در پایان ۱۲ ماه سال مالی گذشته موفق به کسب درآمد ۶،۴۴۵ میلیارد ریالی شد که حاصل از فروش محصولات در بازارهای داخلی و صادراتی بود، از کل درآمدهای بهدستآمده یک درصد از آن متعلق به بازار صادراتی بود، این درآمد برابر با ۹۱ میلیارد ریال بود و این مبلغ حاصل از فروش «شمش روی» بود.
صنایع مس شهید باهنر
شرکت فباهنر در پایان ۱۲ ماه سال مالی منتهی به ۱۴۰۰ درآمدی که از فروش محصولات به دست آورد مبلغی برابر با ۵۵،۷۲۵ میلیارد ریال بود که از این میزان ۱۹ درصد مربوط به کسب درآمد از فروش صادراتی بود، این مبلغ برابر با ۱۰،۶۰۷ میلیارد ریال بود و بیشترین درآمدی که در این بازار حاصل شد متعلق به «تسمه و ورق مسی» با ۴،۸۸۷ میلیارد ریال بود.
فولاد هرمزگان جنوب
شرکت هرمز تا پایان اسفندماه ۱۴۰۰ که پایان سال مالی این شرکت فولادی است، توانست درآمدی که از خود بر جای میگذارد به مبلغ ۲۲۰،۸۶۵ میلیارد ریال برساند، درامد حاصلشده از فروش محصولات در این شرکت مربوط به بازار داخل کشور بود و فعالیتی در بازار صادراتی نداشت.
فولاد مبارکه اصفهان
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال مالی منتهی به اسفندماه ۱۴۰۰ درآمدی که از فروش محصولات شناسایی کرد برابر با ۱،۴۳۴،۰۲۱ میلیارد ریال بود که حاصل از فروش محصولات تولیدی در بازار داخل کشور بود، پرفروشترین محصولی که فولاد مبارکه طی این ۱۲ ماه به فروش رساند متعلق به «محصولات گرم» با ۸۱۶،۸۵۱ میلیارد ریال بود.
فولاد خراسان
شرکت فخاس طی ۱۲ ماه پشت سر گذشته در سال مالی منتهی به اسفندماه ۱۴۰۰ درآمدی که از فروش محصولات شناسایی کرد برابر با ۱۰۵،۰۶۰ میلیارد ریال بود، این مجموع درآمدی که به ثبت رسیده حاصل از فروش محصولات در بازار داخلی و خارجی بود و سهم بازار صادراتی ۲۳،۸۵۳ میلیارد ریال (۲۳ درصد) بود، پرفروشترین محصولی که فخاس از آن درآمدزایی کرد مربوط به «شمش صادراتی» بود.
فولاد امیرکبیر کاشان
شرکت فجر در پایان سال مالی گذشته درآمدی عملیاتی که به ثبت رساند مبلغی بالغبر ۵،۱۷۷ میلیارد ریال بود که از فروش محصولات در بازار داخلی، صادراتی و ارائه خدمات به دست آمده بود، درآمد صادراتی که توسط این شرکت فولادی به دست آمد ۴،۳۷۱ میلیارد ریال (۸ درصد از کل درآمدها) بود، بیشترین درآمدی که از فروش محصولات در بازار صادراتی شناسایی شد مربوط به «گالوانیزه» بود.
حال باید دید که آیا سرانجام این مصوبه نیز مانند دیگر مصوبههای مضر اقتصادی که بعضا از سوی اهالی دولت لغو شدهاند، مهر ابطال میخورد یا اینکه کورههای گروه فلزات اساسی را با چالش همراه میسازد. اینکه بدنه دولت با بخشنامههای بدون کارشناسی و بعضا با ماهیگیری از شرکتهای سودساز بخواهند نسبت به ضعف عملکرد درآمدی خود سرپوش بگذارند، نهتنها شعار تولید به سرانجام نمیرسد بلکه این امر باعث خواهد شد تا پروژههای توسعهای شرکتهای فولادی نیز گام در مسیر تعطیلی و تنفس بگذارد. آقای رئیسجمهور، معاون اول و وزرای اقتصاد، صمت و کار؛ آیا نباید بخشنامههای چندمنظوره که بخش عمدهای از اقتصاد را درگیر میکنند، رونوشتی برای شما مسئولان نیز ارسال شود! سهامداران بازارسرمایه و سرمایهگذاران از شما مسئولان انتظار دارند تا از اتخاذ تصمیمهایی از نوع باغ و بستان را حداقل در دولت جدید فراموش کنید. |