بورس نیوز: در این مراسم محمد علیزاده، مدیرعامل گروه مالی کیمیا مس نیز گفت: سهامدار عمده تأمین سرمایه کیمیا شرکت ملی مس ایران است و ما میدانیم که معادن باید جایگزین نفت شود. رویکرد این شرکت تأمین سرمایه تأمین مالی برای صنعت مس است که با مشارکت ۴۰ درصدی مردم راهاندازی میشود.
وی افزود: در ۲۰ سال گذشته سهم معدن از تولید ناخالص داخلی کشور یک درصد بوده، در حالیکه این سهم در کشور شیلی که ۲۲ درصد ذخایر معادن مس جهان را دارد و در استرالیا که ۱۰.۵ درصد و در روسیه که ۷ درصد ذخایر مس دنیا را دارد، سهم معدن بالای ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی آن کشورها است.
علیزاده عنوان کرد: در حال حاضر بهای تمام شده مس کاتد ۲۵۰۰ دلار است، اما قیمت آن در بازارهای جهانی ۷۵۰۰ دلار است بنابراین حاشیه سود این صنعت چشمگیر است.
مدیرعامل گروه مالی کیمیا مس گفت: ظرفیت تولید و مصرف مس در جهان ۲۴ میلیون تن است. ظرفیت تولید مس در ایران ۳۰۰ هزار تن یعنی ۱.۲ درصد جهان یا ۲.۱ درصد خاورمیانه است.
به گفته وی، ظرفیت ناخالص معادن مس ایران ۱۸ میلیارد تن بود که با معادن سونگون که یک میلیارد تن اضافه شد به ۱۹ میلیارد تن رسید و برآورد میشود ۵۰ میلیون تن مس کاتد داشته باشیم.
مؤسسه CRU در زمینه مس اعلام کرد: میزان رشد تولید مس ۵ درصد پیشبینی شده، اما در پنج سال آینده رشد مصرف مس ۱۰ درصد خواهد بود بنابراین جایگاه مصرف مس ویژه است و حاشیه سود مس کاتد حداقل ۶۰ درصد است.
وی در زمینه بانکداری سرمایهگذاری یا تأمین سرمایهها در کشور ما گفت: ۱۲ شرکت تأمین سرمایه داریم که بورسی و پنج مورد غیر بورسی و هفت مورد بورسی است و تأمین سرمایه کیمیا بعد از راهیابی به فرابورس پس از تأمین سرمایه ملت و لوتوس پارسیان سومین تأمین سرمایه بزرگ خواهد شد.
به گفته علیزاده، صنعت بانکداری سرمایهای درآمد این صنعت ۹ هزار میلیارد تومان در سال گذشته بود که نسبت به ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سال ۹۹ رشد داشته سود خالص این صنعت از ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. میانگین سود حاشیه تأمین سرمایهها ۹۴ درصد و حاشیه سود خالص ۸۸ درصد بوده است.
وی ادامه داد: یکی از شاخصهای مهم نسبت قیمت به ارزش دفتری صاحبان سهام در صنعت تأمین مالی ۴.۵ واحد است در حالیکه در بورس و فرابورس این رقم ۲.۷۹ واحد است. شاخص قیمت به فروش در تأمین سرمایهها ۸.۱۴ درصد و در صنایع بورسی ۱.۸۴ درصد است. نسبت سود تقسیمی به سود خالص شرکتهای بورسی در کشور ۶۵ درصد و در صنعت تأمین سرمایه ۷۷ درصد است. از نظر بازدهی در سال منتهی به آخر شهریور در تأمین سرمایهها ۳۲ درصد بازدهی و شاخص کل بازار سرمایه منفی ۶ درصد بوده است.
مدیرعامل گروه مالی کیمیا مس عنوان کرد: هزینه تمام شده هر تن مس در دنیا ۲۵۰۰ دلار و قیمت مس کاتد ۷۵۰۰ دلار یعنی سه برابر است؛ بنابراین ارزش افزوده در اکتشاف کنسانتره بالا است.
علیزاده در مورد زمان باز شدن نماد کیمیا بعد از پذیرهنویسی گفت: در اوایل آبانماه پذیرهنویسی تأمین سرمایه کیمیا انجام میشود. ۴۰ درصد سرمایه از مردم جمعآوری میشود و تا پایان سال در بازار ثانویه فرابورس بازگشایی و قابل معامله میشود.
در ادامه این نشست مهرداد فرحآبادی مدیرعامل تأمین سرمایه کیمیا گفت: پذیرهنویسی این صندوق در اوایل آبان انجام میشود و تا اخذ مجوزهای سازمان بورس انجام نشود، نماد باز نمیشود و پیشبینی میکنیم به موقع اسناد و مدارک را به سازمان بورس ارائه میدهیم و بعد از ثبت موارد در نیمه آذر سال جاری نماد باز خواهد شد. البته باز نماد در حیطه اختیار نهاد ناظر بازار است و، اما هرچه زودتر مدارک را فراهم کنیم نماد زودتر باز میشود.
وی افزود: تأمین سرمایه دماوند و پتروشیمی خلیج فارس هم بعد از اینکه اطلاعات قراردادها و درآمدهایشان ثبت شد اجازه باز شدن نماد گرفتند.
به گفته مدیرعامل تأمین سرمایه کیمیا، در حال حاضر ۶۵ پروژه در صنایع ملی مس ایران در جریان است که ۱۷ پروژه آن دست به نقد آماده بهرهبرداری است و ارزش این پروژهها ۱۳ میلیارد دلار برآورد میشود. برخی از این پروژهها مانند انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی و تأمین انرژی و پروژههای تعریف شده دیگر است و متناسب با شرایط اقتصادی پروژهها ابزارهای مالی آن را هم تعریف میکنیم.
فرحآبادی در مورد بانکداری سرمایهگذاری گفت: اولین تأمین سرمایه در سال ۸۶ از شورای عالی بورس مجوز گرفت. در آن موقع بازار بدهی ایران کوچک بود، اما حجم این بازار در سال ۹۹ به ۲۲۰ هزار میلیارد تومان و در سال گذشته به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان رسید. در حال حاضر هفت شرکت تأمین مالی حاضر در بورس ۵۷ هزار میلیارد تومان ارزش بازاری دارند که ۱.۱ درصد صنایع بازار سرمایه را تشکیل میدهند و با آمدن تأمین سرمایه کیمیا که بزرگترین تأمین سرمایه میشود ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه آن خواهد بود که ۱۲۰۰ میلیارد تومان توسط ملی مس و ۸۰۰ میلیارد تومان با پذیرهنویسی مردم و شرکتها در فرابورس در اوایل آبانماه انجام میشود.
وی همچنین سه مؤلفه برای ارزیابی شرکتهای تأمین سرمایه عنوان کرد، از جمله اینکه با مشارکت در بورسهای کالایی ابزارهایی مانند انتشار اوراق سلف و اوراق کالایی، همچنین استفاده از صندوقهای کالا مانند صندوق زعفران، صندوق اجاره، صندوق زمین و مسکن و در تأمین سرمایه کیمیا صندوق فلزات به ویژه مس راهاندازی میشود. همچنین استفاده از ابزارهای رتبهبندی در این صندوقها باعث میشود که بتوانند فعالیت تخصصی داشته باشند.
به گفته مدیرعامل تأمین سرمایه کیمیا، ظرفیت تولید مس کاتد باید ظرف ۶ سال آینده به یک میلیون تن و ظرفیت کنسانتره به ۴ میلیون تن برسد. در نظر داریم نیروگاه برق خورشیدی هزار مگاواتی راهاندازی کنیم. همچنین پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی کشور اولینبار با تأمین سرمایه کیمیا انجام خواهد شد.
فرحآبادی گفت: تأمین سرمایه کیمیا از ۲ هزار میلیارد تومان طی دو سال آینده به ۴ هزار میلیارد تومان میرسد.
وی اظهار داشت: صورتهای مالی ۱۱ شرکت تأمین سرمایه شامل دو بخش درآمدهای خدمات و درآمد سرمایهگذاری است و موضوع فعالیتهای آنها پذیرهنویسی، تعهد سرمایهگذاری است و خارج از این موارد نمیتوانند سرمایهگذاری کنند. بخشی از درآمد آنها در صندوقهای با درآمد ثابت قرار دارد.
به گفته فرحآبادی قرار است از محل خدمات بازارگردانی سالانه هشت هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کنیم و متعهد پذیرهنویسی باشیم. بخش عمده درآمدها از محل بازارگردانی اوراق بهادار است.
مدیرعامل تأمین سرمایه کیمیا این را هم گفت: هیچ تمایزی بین سرمایهگذاران خرد و سهامداران عمده نداریم، حتی کسی که هزار سهم داشته باشد وظیفه قانونی و شرعی خود میدانیم مورد حمایت قرار دهیم. حاکمیت شرکتی در دستور کار ما قرار دارد و پاسخگویی را وظیفه خود میدانیم.
به گفته وی، با شرکتهای حقوقی بورسی هفت مکاتبه کردهایم که سهام ترجیحی کیمیا را برای پرسنل خود در قالب اعتبار خریداری و از حقوق آنها مستهلک کنند.
فرحآبادی همچنین در مورد اینکه آیا پذیرهنویسی به روند بازار لطمه نمیزند، گفت: یک پذیرهنویسی کوچک نمیتواند به بازار لطمه وارد کند. حجم پول و نقدینگی در اقتصاد بسیار زیاد است که بخشی از این پولها در صندوقها پارک شده و باید تلاش کنیم این پولها در گردش و سرمایهگذاری قرار گیرد.