ارتقای توانمندی ایران در پایداری بخشهای کشاورزی
به گزارش بورسنیوز، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد کشاورزی امضای پروژهای با هدف اطمینان از اصالت غذا و مدیریت زنجیره تأمین مواد غذایی را به انجام رساندند.
این پروژه با عنوان «کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تأمین غذا برای دستیابی موفقیتآمیز به اهداف توسعه پایدار» مطابق با چارچوب همکاری توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اهداف توسعه پایدار و چارچوب برنامه کشوری فائو است. این طرح دو ساله بخشی از برنامه همکاری فنی فائو است که در دسامبر ۲۰۲۵ میلادی به پایان میرسد.
هدف این پروژه تحت نظارت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تقویت زنجیره تأمین شفاف و قابل اعتماد زعفران، تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه برای مصرف کنندگان و همچنین پاسخگویی به چالشهای ناشی از جهانیشدن عرضه مواد غذایی و پیچیدگیهای تجارت مدرن، بهویژه در صنعت زعفران است. ایران در این حوزه با تولید تقریباً ۹۰ درصد محصول جهانی جایگاه برتری دارد.
تضمین دسترسی مصرف کنندگان به محصولات زعفران ایمن و اصیل از طریق افزایش ظرفیت برای مکانیسمهای اجرایی مؤثر برای آزمایش کیفیت مواد غذایی از تأثیرات این طرح شناخته میشوند.
این پروژه گامی مهم در جهت افزایش شفافیت و قابلیت ردیابی در صنعت زعفران است که به امنیت غذایی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار یاری خواهد رساند و همچنین نمونهای از تعهد فائو برای تقویت سیستمهای کشاورزی و غذایی پایدار است که با دستور کار جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همسو میشود.
فائو با همکاری با همتایان ملی و بهرهگیری از تخصص، تصمیم دارد توانمندی کشورهایی مانند ایران را در تابآوری و پایداری بخشهای کشاورزی ارتقا دهد.