گزارش تحلیل شرکت لابراتوارهای سینا دارو (دسینا)
به گزارش بورس نیوز، شرکت سینادارو در سال ۱۳۴۰ بهصورت شرکت با مسئولیت محدود به نام شرکت لابراتوارهای دوپار تاسیس شد و در سال ۱۳۶۱ نام شرکت به لابراتوارهای سینادارو تغییر یافت.
۱- نگاهی به شرکت
سهامدار اصلی شرکت، شرکت سرمایهگذاری خوارزمی با ۵۰.۳% مالکیت است. همچنین مکان فعالیت کارخانه در جاده مخصوص کرج بلوار ۵۲ شهید گمنام میباشد.
نمودار زیر سهم بازار سینا دارو را از کل بازار دارو نشان میدهد.
همانطور که قابل مشاهده است سینادارو از منظر مدیریتی باثبات بوده؛ با اینحال در دورههای اخیر سهم بازار شرکت اندکی کاهش پیدا کرده است.
محصولات سینا دارو را چهار بخش قطره، اسپری، پماد و آمپول تشکیل میدهد که ترکیب آنها در سالهای گذشته به صورت نمودار زیر است.
همچنین دستهبندی محصولات سینا دارو بر اساس خاصیت مولکول دارویی به صورت نمودار زیر است.
همانطور که در نمودار بالا قابل مشاهده است طی سالیان اخیر بیش از ۳۰% محصولات سینادارو مربوط به حوزه چشم پزشکی بوده و قسمتی از محصولات دیگر شرکت نیز در این حوزه کاربرد دارند؛ برای مثال آنتیبیوتیکها یا ویتامینهای تولیدی این شرکت در چشمپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
در جدول زیر محصولات پر فروش سینا دارو و بازیگران اصلی هر محصول مورد بررسی قرار گرفتهاند.
۲- نگاهی به صورتهای مالی سینا دارو
نمودار زیر بهطور خلاصه روند دلاری فروش و سودآوری شرکت را از سال ۱۳۹۲ نشان میدهد.
باتوجه به نمودار بالا مشاهده میشود فروش و سود شرکت در سالهای اخیر رشد دلاری داشته است. شایان ذکر است سالهای ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۰ تخصیص نرخ ارز ترجیحی صوررت میگرفت و از طرفی شرکتها نمیتوانستند افزایش نرخ کافی داشته باشند؛ بدین ترتیب با محاسبه فروش و سود شرکت در آن سالها با نرخ نیمایی مشاهده میشود شرکت با کاهش فروش و سود مواجه بوده است. به علاوه نمودار زیر حاشیه سود شرکت را از سال ۱۳۹۲ نشان میدهد.
همانطور که در نمودار بالا مشاهده میشود با افت سهم بازار شرکت حاشیه سود شرکت نیز کمتر شده است. همچنین شرکت در سال ۱۴۰۲ به اندازه سالهای گذشته افزایش نرخ نداشته است لذا این امر موجب کاهش حاشیه سود شده است.
باتوجه به وضعیت شرکت و صنعت مفروضات تحلیل به شکل جدول زیر در نظر گرفته شده است.
با در نظر گرفتن مفروضات، سود داروسازی سینا به شرح زیر کارشناسی شده است. شایان ذکر است در تحلیل این شرکت از دو سناریو استفاده شد، در سناریو اول حاشیه سود ناخالص هر محصول باتوجه به وضعیت هر محصول در صنعت برآورد شده و بهای تمام شده با استفاده از حاشیه سود ناخالص براورد شده است. در سناریو دوم بهای تمام شده با در نظر گرفتن تورم ماده اولیه و افزایش نرخ نیما برآورد شده است. جدول سود و زیان زیر نتایج حاصل از سناریو دوم را نشان میدهد.
در سناریو اول نیز با در نظر گرفتن حاشیه سود ناخالص ۴۵ درصدی بهای تمام شده برابر ۱۲,۰۳۳,۵۸۲ میلیون ریال و نهایتا سود خالص برابر ۶,۶۴۹,۴۹۱ میلیون ریال و سود به ازای هر سهم برابر ۲,۷۷۱ ریال برای سال ۱۴۰۳ براورد شده است.
جمع بندی
در حال حاضر P/E ttm شرکت داروسازی سینا ۷.۰۲ میباشد که از P/E صنعت (۸.۷۷) کمتر میباشد. طبق کارشناسی انجام شده این نسبت برای سال ۱۴۰۳ برابر ۶.۳ و برای سال ۱۴۰۴ برابر ۴.۶ است.
جدول زیر نیز جدول تحلیل حساسیت شرکت با در نظر گرفتن افزایش نرخ دلار نیما و افزایش تورم مواد اولیه که هر دو در نرخ مواد اولیه و نرخ فروش شرکت موثر است، میباشد.
مدیر واحد تحلیل: علی آقائی
تحلیلگر: هدیه غفوری