ضرورت نگاه فرصت محور به رمز ارزها به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده/ظرفیت رمزارز در تسهیل روابط بینالملل در شرایط تحریم
به گزارش بورسنیوز، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات کشور، در دومین روز از رویداد رمزارز به اهمیت صیانت از داراییهای مردم در برابر دستبردهای سایبری و همچنین لزوم ایجاد چارچوبهای نظارتی برای فعالیتهای مرتبط با رمزارزها پرداخت.
وی اشاره کرد: آقای همتی پیشنهاد کردند که فعالان حوزه رمزارز یک اتحادیه تشکیل دهند. هدف از این پیشنهاد، واگذاری صدور مجوزها به این اتحادیه و جایگزینی نظارت درونصنفی به جای نظارت حاکمیتی است که این رویکرد میتواند ریسکهای ناشی از تحریمها در این حوزه را کاهش دهد.
آذری جهرمی بیان کرد:طبق اطلاعات موجود، دارایی رمزارزهای مرتبط با ایرانیها حدود ۳۰ میلیارد دلار برآورد میشود. این میزان نشاندهنده انتقال بخشی از سرمایه مردم به دلیل نگرانی از کاهش ارزش ریال و نوسانات اقتصادی به حوزه رمزارزها است.
وزیر سابق ارتباطات به موضوع خروج داراییهای تولیدکنندگان از چرخه اقتصاد پرداخت و گفت: سیاستهای تورمی اعمالشده باعث شده تولیدکنندگان بخشی از داراییهای خود را تبدیل به رمزارز کنند. اما برای بازگرداندن این منابع به بانکها، نیازمند ایجاد چرخهای اعتمادی هستیم که با رفع سوابق ذهنی منفی از دورههای گذشته، اعتماد مردم به سیستم بانکی بازگردد.
آذری جهرمی تأکید کرد: رمزارزها یک واقعیت اجتنابناپذیر هستند و باید از این ظرفیت بهعنوان یک فرصت بهره برد. تحریمها فشار خود را مستقیماً بر مردم وارد کردهاند، اما مسئولین این فشار را حس نمیکنند. نباید فرصتهای رمزارزها در توسعه تعاملات بینالمللی و تقویت اقتصاد کشور از بین برود.
وی افزود: در هرصورت بخشی از ریسکی که ناشی از سیاست گذاری ما بر بخش تولیدی کشور است، باید حذف شود تا چرخ اداره کشور به گردش درآید. چارهای نداریم جز اینکه به رمز ارزها به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده نگاه فرصت محور داشته باشیم. ظرفیت عظیم رمز ارز باید در توسعه کشور استفاده شود به جای اینکه پول کشور را از ظرفیت تولیدی و توسعه کشور خارج کند و عدهای از فرصت رسوب پول در صرافیهای خود استفاده کنند و برای کشورها و شرکتهای خود خلق پول کنند. این منابع حتما باید در چرخه اقتصاد کشور مورد استفاده قرار بگیرد.
آذری جهرمی در پایان مردم را به اشتراکگذاری ایدههای خلاقانه خود در حوزه رمزارز دعوت کرد و اظهار داشت: ظرفیت رمزارزها بسیار فراتر از کسبوکار چند صرافی آنلاین است. این ابزارها میتوانند نقشی اساسی در توسعه اقتصادی و کاهش فشارهای تحریم ایفا کنند.