بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
عملکرد ماهانه صندوق های درآمد ثابت؛

کدام صندوق های درآمد ثابت، بیشترین بازدهی ماهانه را داشتند؟

کدام صندوق های درآمد ثابت، بیشترین بازدهی ماهانه را داشتند؟
عملکرد ماهانه صندوق های درآمد ثابت که دارای سود ماهانه بدون ریسک، میزان سرمایه تحت مدیریت و... هستند را در زیر می خوانید.
کد خبر : ۲۸۸۲۲۶

به گزارش بورس نیوز، صندوق درآمد ثابت داریک با ۸.۷ درصد سود ماهانه بدون ریسک، بهترین عملکرد را نسبت به رقبای خود داشته و در صدر جدول بیشترین بازدهی ماهانه قرار گرفته است. بازدهی ۸.۷ درصدی با توجه به میزان سود سالانه صندوق‌های درآمد ثابت و بخصوص نسبت به بهره بانکی خیلی خوب است. این صندوق با ارزش خالص دارایی یک همت، تحت مدیریت سبدگردان داریک پارس بوده و به مدت ۴.۵ سال است که وارد بازار شده و فعالیت می کند. 

صندوق داریک به میزان ۴۸ درصد سرمایه تحت مدیریت را به سهام، ۲۶ درصد اوراق درآمد ثابت و ۲۵ درصد به گواهی سپرده بانکی اختصاص داده است که نشان دهنده پر ریسک بودن پرتفوی آن نسبت به سایر صندوق‌ها میباشد و به احتمال زیاد دلیل سود ماهانه بالای این صندوق، تمرکز بر اوراق بهادار بوده است. اوایل سال ۱۳۹۹ ارزش دارایی‌های داریک به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان بود که در ۱۴۰۱ به ۳۵ میلیارد تومان هم رسید و پس از آن، روند رو به رشدی را تجربه کرد و در حال حاضر به مبلغ هزار میلیارد تومان رسیده است.

صندوق درآمد ثابت رایکا هم با سود بدون ریسک ۵.۵ درصد به عنوان دومین صندوق پر بازده یک ماه اخیر، بهترین عملکرد را نسبت به رقبا داشته است. سرمایه‌ای که رایکا از سرمایه گذاران جذب کرده به میزان ۱۱.۴ درصد به سهام، ۱۷.۴ درصد به اوراق درآمد ثابت و ۷۰ درصد هم به سپرده بانکی اختصاص داده است. رشد چشمگیر بازار سهام طی ۴۰ روز اخیر، میتواند یکی از دلایل پر بازده بودن این صندوق باشد. ارزش خالص دارایی رایکا به مبلغ ۱۳۵ میلیارد تومان و تحت مدیریت سبدگردان کاراست که به مدت ۲ سال است در بازار بورس فعالیت میکند.

با توجه به اینکه مدیران صندوق رایکا بیشتر وزن پرتفوی را به گواهی سپرده بانکی اختصاص داده اند، به نظر می رسد صندوق در عین حال که سود ماهانه بیشتری ایجاد کرده، اما ریسک‌گریزی نسبتا بیشتری هم دارد. آبان ماه ۱۴۰۱ ارزش خالص دارایی تحت مدیریت صندوق به مبلغ ۱۶۱ میلیارد تومان بود که در پایان سال ۱۴۰۲ به یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده بود، اما درحال حاضر ۱۳۵ میلیارد تومان بیشتر نیست! با توجه به نمودار‌ها و آمار و ارقام طی مدت فعالیت صندوق، به نظر میرسد روند جذب سرمایه و فعالیت آن به خوبی طی نشده و رو به افت است. 

پس از داریک و رایکا، سه صندوق دیگر هستند که نسبت به رقبا به صورت میانگین، بیشترین بازدهی ماهانه را داشتند و جایگاه خوبی را بدست آورده اند. صندوق یارا به میزان ۳.۶ درصد، اعتماد ۳.۴ درصد و آلا ۳.۲ درصد به ترتیب، رتبه‌های سوم، چهارم و پنجم را از لحاظ بیشترین بازدهی به خود اختصاص داده اند و در این شرایط بهره‌های ثابت، عملکرد خوبی را نشان دادند. ارزش خالص دارایی صندوق یارا ۲۷۹ میلیارد تومان، اعتماد ۱۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان و آلا یک هزار و ۱۳۱ میلیارد تومان میباشد. از بین ۵ صندوق نام برده شده، تنها اعتماد ارزش دارایی بالایی دارد و مابقی آن‌ها زیر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

 

پایان مطلب


هادی بهرامی پژوهشگر بازار سرمایه 

 

اشتراک گذاری :
ارسال نظر