بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
تحلیل مزایای حذف ارز نیمایی برای فعالان صنعت سیمان: فرصت‌ها و چالش‌ها

جذابیت حذف ارز نیمایی برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان

جذابیت حذف ارز نیمایی برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، گفت: حذف ارز نیمایی در صورتی که شامل صنعت سیمان شود، برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان جذاب خواهد بود.
کد خبر : ۲۸۸۲۶۷

به گزارش بورس‌نیوز، علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، در نشست خبری همایش و نمایشگاه صنعت سیمان که به مناسبت بزرگداشت سالگرد تاسیس نخستین کارخانه سیمان در ایران برگزار شد، به تشریح وضعیت کنونی این صنعت پرداخت.

 

تاریخچه و ظرفیت تولید سیمان در ایران

 

الوندیان در این نشست با اشاره به تاریخچه صنعت سیمان در ایران، اعلام کرد که نخستین کارخانه سیمان کشور در سال ۱۳۱۲ در شهرری راه‌اندازی شد و ظرفیت تولید آن ۳ هزار تن در سال بود. این در حالی است که امروز ظرفیت کل تولید سیمان در ایران به ۸۸.۶ میلیون تن در سال رسیده است. این میزان تولید در ۶۸ کارخانه سیمان و ۱۰ کارخانه سیمان سفید انجام می‌شود. به عبارت دیگر، صنعت سیمان ایران در طول بیش از ۹۰ سال گذشته، رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.

 

دستاوردهای جدید صنعت سیمان

 

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان به دستاوردهای جدید این صنعت اشاره کرد و گفت: "امروز در احداث سدها از سیمان آمیخته استفاده می‌شود که یکی از نوآوری‌های مهم در این حوزه است." وی افزود که حدود ۷ تا ۱۰ درصد از تولید سیمان به سیمان آمیخته اختصاص دارد و شرکت‌های فعال در این صنعت موفق به تولید چهار نوع سیمان آمیخته شده‌اند که این محصولات در بورس کالا عرضه می‌شوند. الوندیان ابراز امیدواری کرد که به زودی تعداد انواع سیمان آمیخته قابل تولید در ایران به ۴۰ مدل برسد، زیرا تولید این نوع سیمان می‌تواند به کاهش مصرف انرژی کمک شایانی کند.

 

تنوع و تولید در صنعت سیمان

 

وی همچنین بر اهمیت افزایش تنوع و تولید در صنعت سیمان تأکید کرد و گفت: "این برنامه‌ها با استفاده از توان دانش بنیان‌ها و فناوری‌های نوین دنبال می‌شود." این رویکرد نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر برای بهبود کیفیت و افزایش بهره‌وری در این صنعت است.

 

تولید برق از بازیافت حرارتی

 

الوندیان در ادامه به موضوع تأمین انرژی اشاره کرد و گفت: "در حوزه نیروگاه‌های دیزلی، ۲۶ مگاوات انرژی نصب شده است." وی همچنین به تولید برق از بازیافت حرارتی دودکش‌های صنعت سیمان اشاره کرد و افزود که این روش به دلیل سرمایه‌گذاری زیاد، تاکنون مغفول مانده است. 

 

الزام واحدهای سیمانی به تولید برق

 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان همچنین از الزامات جدید برای واحدهای سیمانی خبر داد و گفت: "مقرر شده است که واحدهای سیمانی در یک بازه ۵ ساله، پنج درصد انرژی خود را با استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی و حرارتی تأمین کنند." این اقدام نه تنها به کاهش هزینه‌های انرژی کمک می‌کند بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک خواهد کرد.

 

چالش‌های موجود در صنعت سیمان

 

الوندیان با اشاره به چالش‌های موجود در صنعت سیمان، گفت: "در آبان ماه با تشدید محدودیت سوخت مواجه بودیم." وی افزود که در ۸ ماه گذشته، ۵۰ میلیون تن کلینکر تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳ میلیون تن کاهش داشته است. همچنین، تولید سیمان در این مدت به ۴۸ میلیون تن رسیده که نسبت به سال گذشته ۴۰۰ هزار تن کاهش نشان می‌دهد.

 

محدودیت‌های انرژی و تأثیر آن بر صنعت

 

وی همچنین به تشدید ناترازی گاز و برق اشاره کرد و گفت: "این صنعت با محدودیت و قطعی برق مواجه است، به طوریکه امسال قطعی‌ها زودهنگام نیز شروع شد." الوندیان تصریح کرد که به دلیل محدودیت‌های انرژی، ۷۰ درصد کوره‌ها از مرداد ماه امسال دچار محدودیت شده‌اند. 

 

وضعیت صادرات سیمان

 

به گفته الوندیان، سالانه ۱۳ میلیون تن صادرات سیمان انجام می‌شود، اما به دلیل تأمین نیاز داخلی و محدودیت‌های انرژی، بازارهای صادراتی نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. این موضوع نشان‌دهنده چالش‌های جدی پیش روی صنعت سیمان ایران است که نیازمند توجه ویژه و برنامه‌ریزی دقیق برای رفع آن‌ها می‌باشد.

 

در نهایت، الوندیان بر لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر در زیرساخت‌ها و فناوری‌های نوین تأکید کرد تا بتوان از ظرفیت‌های بالقوه این صنعت بهره‌برداری کرد و به رشد پایدار آن کمک نمود.

 

 

انتهای پیام

اشتراک گذاری :
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: