جذب سرمایهگذاران، کلید تشکیل سرمایه است
به گزارش بورسنیوز، حجتاله صیدی در سومین آیین معرفی ناشران برتر بازار سرمایه اظهار داشت: اعتماد سرمایهگذاران تنها زمانی شکل میگیرد که احساس کنند حقوق آنها حفظ میشود و این امر تنها با فراهم کردن شفافیت و ارائه اطلاعات کافی محقق میشود.
صیدی در خصوص وضعیت اقتصادی کشور نیز بیان کرد: دغدغه اصلی ما مدتهاست که رشد و پیشرفت اقتصادی بوده است. در حال حاضر، همه به دنبال رفع ناترازیها هستند تا معیشت و اقتصاد مردم بهبود یابد و با تلاشهایی که انجام میشود، این امر ممکن خواهد بود و رفاه مردم تنها با سرمایهگذاری قابل دستیابی است.
وی همچنین به وضعیت نیروگاهها اشاره کرد و گفت: به گفته وزیر نیرو، زمستان سختی در پیش داریم و نیروگاهها به دلیل کمبود گاز فقط برای ده ماه از سال قادر به تولید خواهند بود چرا که در این زمینه امکان سرمایهگذاری فراهم نشده است.
رئیس سازمان بورس در ادامه افزود: تحقیقات جهانی نشان میدهد که رشد و پیشرفت اقتصادی در سایه شفافیت امکانپذیر است. وظیفه سازمان بورس به عنوان نهاد تنظیمگر، افزایش کارایی بازار است و این کارایی منجر به اعتماد بازار و در نتیجه تشکیل سرمایه خواهد شد.
صیدی در خصوص اهمیت شفافیت گفت: سرمایهگذاران به دنبال بازده مناسب هستند و ما باید اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار دهیم. در شرکتهایی که فعالیت داریم، لازم است ساختاری ایجاد کنیم که ما را در پاسخگویی توانمند کند و شفافیت و ارائه اطلاعات کافی به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
او همچنین بیان کرد: هنر مدیران در ایجاد توازن بین اطلاعات قابل اتکا و زمان است. اطلاعات قابل اتکا تنها با یک ساختار کارآمد به دست میآید. در سازمان بورس، شرکتها باید دارای ساختار گزارشدهی و استاندارد باشند که لازمه آن نظام راهبری شرکتی است و از این طریق میتوان ریسک را کنترل کرد.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: در اکثر شرکتهای بورسی ما نظام راهبری خوبی وجود دارد، اما در برخی موارد در زمینه کمیتهها ضعفهایی مشاهده میشود؛ به عنوان مثال برخی مدیران عامل خود رئیس کمیته حسابرسی نیز هستند که این تخلف است و نیاز به اصلاح دارد. همچنین گزارشهای مالی با بندهای مشروط فاقد سودمندی هستند و در دنیا، گزارشهایی با بند مشروط بسیار کم داریم.
صیدی در خصوص تأمین مالی شرکتها نیز گفت: شرکتهای بورسی هزینه تأمین مالی کمی دارند و هرچه شفافیت افزایش یابد، این هزینه کاهش مییابد که تأثیر زیادی در بهای تمامشده دارد. شرکتها، چه بزرگ و چه کوچک، با تلاش برای شفافیت، میتوانند رتبه خود را در تأمین مالی افزایش دهند.
وی تصریح کرد: شرکتها ممکن است برخی اطلاعات محرمانه داشته باشند که طبیعی است. آنها میتوانند تا زمانی که به خط قرمزها آسیب نرساندهاند، اطلاعات خود را منتشر کنند. ناشرانی که در فهرست رتبههای برتر قرار ندارند باید تلاش کنند تا شفافیت خود را افزایش دهند، زیرا این امر به کاهش هزینه تأمین مالی منجر خواهد شد.
حجتاله صیدی در پایان گفت: بیش از ۷۲۰ شرکت در بورس دارای نظام راهبری خوبی هستند، اما نواقصی در کمیتههای داخلی آنها وجود دارد. در انتصابات کمیتهها، گاهی تخلفاتی صورت گرفته که نیاز به اصلاح دارد.
انتهای پیام/