بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷
گام‌هایی کوچیک برای امید‌هایی بزرگ؛

آیا این آتش‌بس می‌تواند پایدار باشد؟

آیا این آتش‌بس می‌تواند پایدار باشد؟
دفتر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که کابینه اسرائیل توافقی با گروه حماس برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در نوار غزه تصویب کرده است. این تصمیم روز شنبه، یک روز پیش از اجرای برنامه‌ریزی‌شده این توافق، اتخاذ شد. در نخستین ساعات صبح روز شنبه، پس از شش ساعت بحث و بررسی، کابینه اسرائیل این توافق را تصویب کرد. این توافق می‌تواند به جنگ ۱۵ ماهه در نوار غزه که تحت کنترل حماس است، پایان دهد
کد خبر : ۲۸۹۴۹۹
نویسنده :
علی وکیلی مقدم

به گزارش بورس‌نیوز به نقل از رویترز؛ دفتر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که کابینه اسرائیل توافقی با گروه حماس برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در نوار غزه تصویب کرده است. این تصمیم روز شنبه، یک روز پیش از اجرای برنامه‌ریزی‌شده این توافق، اتخاذ شد. در نخستین ساعات صبح روز شنبه، پس از بیش از شش ساعت بحث و بررسی، کابینه اسرائیل این توافق را تصویب کرد. این توافق می‌تواند به جنگ ۱۵ ماهه در نوار غزه که تحت کنترل حماس است، پایان دهد. دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای کوتاه گفت: «دولت چارچوب بازگشت گروگان‌ها را تصویب کرده است. این چارچوب از روز یکشنبه اجرایی خواهد شد.»


ادامه حملات هوایی اسرائیل در غزه


با وجود این توافق، جنگنده‌های اسرائیلی همچنان حملات شدیدی را در غزه انجام دادند. پزشکان فلسطینی اعلام کردند که در حمله هوایی اسرائیل در ساعات اولیه صبح شنبه، پنج نفر در منطقه مواسی، واقع در غرب خان یونس در جنوب غزه، کشته شدند.
به گفته منابع پزشکی، از زمان اعلام توافق آتش‌بس در روز چهارشنبه، شمار کشته‌شدگان فلسطینی بر اثر حملات اسرائیل به ۱۱۹ نفر رسیده است. پس از تأیید این توافق توسط کابینه اسرائیل، برت مک‌گورک، مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده، اعلام کرد که این برنامه طبق برنامه پیش می‌رود. طبق اعلام وزارت خارجه قطر، آتش‌بس قرار است از ساعت ۰۶:۳۰ صبح به وقت گرینویچ در روز یکشنبه آغاز شود. کاخ سفید اعلام کرد که سه گروگان زن در عصر یکشنبه توسط صلیب سرخ به اسرائیل منتقل خواهند شد. مک‌گورک در مصاحبه‌ای با شبکه CNN گفت: «ما تمامی جزئیات این توافق را مشخص کرده‌ایم. ما اطمینان داریم که این توافق آماده اجرا در روز یکشنبه است.»

جزئیات توافق آتش‌بس


براساس این توافق، آتش‌بس سه‌مرحله‌ای خواهد بود که با یک دوره شش‌هفته‌ای آغاز می‌شود. در این مرحله، گروگان‌هایی که توسط حماس نگهداری می‌شوند با زندانیان و بازداشت‌شدگان فلسطینی در اسرائیل مبادله خواهند شد.
در این دوره، ۳۳ نفر از ۹۸ گروگان باقی‌مانده اسرائیلی، شامل زنان، کودکان، مردان بالای ۵۰ سال و افراد بیمار یا مجروح، آزاد خواهند شد. در مقابل، اسرائیل حدود ۲ هزار فلسطینی را از زندان‌های خود آزاد می‌کند. این زندانیان شامل ۷۳۷ نفر از مردان، زنان و نوجوانانی هستند که برخی از آنها عضو گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی بوده و به اتهام حملاتی که منجر به کشته شدن ده‌ها اسرائیلی شده، محکوم شده‌اند. همچنین صد‌ها فلسطینی از غزه که از زمان آغاز جنگ بازداشت شده‌اند، آزاد خواهند شد.

اعتراضات در کابینه اسرائیل


این توافق با مخالفت شدید برخی از اعضای تندرو کابینه اسرائیل روبه‌رو شده است. رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ۲۴ وزیر کابینه نتانیاهو به این توافق رأی مثبت دادند، در حالی که ۸ نفر با آن مخالفت کردند. منتقدان این توافق را به‌عنوان تسلیم شدن در برابر حماس توصیف کرده‌اند. ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، تهدید کرد که اگر توافق تصویب شود، استعفا خواهد داد و از دیگر وزرا خواست به آن رأی منفی بدهند. با این حال، او گفت که دولت را سرنگون نخواهد کرد. بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل و از دیگر اعضای تندرو کابینه، تهدید کرده که اگر دولت پس از دوره نخست شش‌هفته‌ای آتش‌بس جنگ با حماس را از سر نگیرد، استعفا خواهد داد.

آیا این آتش‌بس می‌تواند پایدار باشد؟

اسرائیل حمله به غزه را پس از حمله شبه‌نظامیان حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کرد. در این حمله، حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند. جنگ بین نیرو‌های اسرائیلی و حماس تاکنون موجب تخریب بخش عمده‌ای از غزه شده، بیش از ۴۶ هزار نفر کشته و جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این منطقه را چندین بار آواره کرده است.


پیامد‌های احتمالی آتش‌بس


اگر این آتش‌بس موفقیت‌آمیز باشد، می‌تواند به کاهش تنش‌ها در سایر نقاط خاورمیانه کمک کند. این درگیری‌ها تاکنون شامل ایران و گروه‌های نیابتی آن مانند حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن و گروه‌های مسلح در عراق و همچنین کرانه باختری اشغالی شده است.

ساکنان غزه با بحران‌های شدیدی از جمله گرسنگی، سرما و بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. توافق آتش‌بس شامل افزایش کمک‌های انسانی است و سازمان‌های بین‌المللی آمادگی خود را برای ارسال کمک‌های ضروری اعلام کرده‌اند. آژانس امداد و اقدام سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) اعلام کرد که ۴ هزار کامیون حامل کمک، از جمله مواد غذایی، سوخت و دارو، آماده ورود به نوار غزه هستند. یک فلسطینی آواره به نام ریهام الشیخ‌عید گفت: «امیدوارم این آتش‌بس به ما اجازه دهد که به خانه‌هایمان برگردیم و بتوانیم غذایی را که دوست داریم، بپزیم، بدون اینکه مجبور باشیم ساعت‌ها برای گرفتن یک وعده غذا صف بایستیم.»


پایان مطلب

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
چگونه خانوارهای آمریکایی پول خود را خرج می‌کنند؟
نگاهی به بودجه خانوارهای آمریکایی در سال ۲۰۲۳؛
چگونه خانوارهای آمریکایی پول خود را خرج می‌کنند؟
دیدار فرستاده ترامپ با نتانیاهو در بحبوحه تلاش‌ها برای آتش‌بس
پیشرفت در مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و حماس؛
دیدار فرستاده ترامپ با نتانیاهو در بحبوحه تلاش‌ها برای آتش‌بس
صعود نفت برنت به بیش از ۸۰ دلار
رشد قیمت نفت به دلیل تحریم‌های روسیه؛
صعود نفت برنت به بیش از ۸۰ دلار
ثبات نسبی قیمت طلا با نگرانی‌های نرخ بهره
تاثیر تعرفه‌های تجاری ترامپ بر بازار فلزات؛
ثبات نسبی قیمت طلا با نگرانی‌های نرخ بهره
ارسال نظر