پرواز تهران_تونس کلید توسعه روابط تجاری دو کشور
به گزارش بورسنیوز، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: حجم تجارت بین ایران و تونس با ظرفیتهای تجاری دو کشور همخوانی ندارد. این وضعیت به دلیل کمبود اطلاعات تجار دو کشور درباره امکانات و ظرفیتهای اقتصادی یکدیگر است.
صمد حسنزاده در نشست امروز خود با سفیر تونس در ایران، به اهمیت نقش سفارتخانههای دو کشور در گسترش روابط تجاری اشاره کرد و افزود: اگر سفارت تونس در ایران اطلاعات بهروز و دقیقی از نیازهای اصلی این کشور و توانایی ایران در پاسخگویی به این نیازها را به اتاق ایران ارائه دهد، قطعاً تأثیر زیادی بر ایجاد زمینههای همکاری میان بخشهای خصوصی دو کشور خواهد داشت.
او ادامه داد: اتاق ایران به دنبال تحقق ظرفیتهای تجاری، به ویژه در حوزه تجارت خارجی، با بهرهگیری از امکانات اتاقهای سراسر کشور در ۳۴ استان، ۲۰ کمیسیون تخصصی در حوزههای مختلف اقتصادی، ۴۹ اتاق مشترک و ۲۵۰ تشکل اقتصادی در کشور است و این یکی از اولویتهای اصلی اتاق به شمار میرود.
حسنزاده همچنین تصریح کرد: شرکتهای بخش خصوصی ایران در صنایع غذایی، پتروشیمی، فولاد، ماشینسازی، مصالح ساختمانی، خدمات فنی و مهندسی، ساختمانسازی، ساخت تونل، راهآهن و پالایشگاه، خدمات پزشکی و درمانی، به ویژه گردشگری سلامت، کشاورزی و تأمین ادوات کشاورزی و توسعه کشاورزی گلخانهای، خدمات فرهنگی و دانشگاهی توانمندیهای زیادی دارند.
او گفت: تولید مشترک و سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی در زمینه ماشینآلات سنگین و تراکتور در تونس میتواند یکی از زمینههای همکاری تجار دو کشور باشد.
حسنزاده تأکید کرد: اتاق ایران آماده است تا هیأتهای تجاری را پذیرش و اعزام کند و به توسعه گردشگری و همکاریهای اقتصادی میان ایران و تونس بپردازد تا حجم تجاری دو کشور افزایش یابد.
عماد الرحمونی، سفیر جمهوری تونس در ایران نیز در این نشست درباره تلاشهای خود برای توسعه روابط تجاری بین تونس و ایران گفت: روابط سیاسی ما درخشان است، اما هنوز روابط تجاری به سطح مطلوب نرسیده است. هدف اصلی سفارت تقویت روابط تجاری میان ایران و تونس است.
او همچنین به لغو روادید میان ایران و تونس و امکان گسترش گردشگری و افزایش سفر شهروندان و تجار دو کشور به یکدیگر اشاره کرد و افزود: اما این امر به برقراری پرواز مستقیم بین ایران و تونس بستگی دارد. ما در تلاش هستیم تا پرواز مستقیم تهران-تونس برقرار شود.
الرحمونی به ضرورت احیای شورای مشترک تجار ایران و تونس اشاره کرد و گفت: این شورا سالهاست که برگزار نشده و نیاز به فعالسازی دارد. ما سعی خواهیم کرد در حاشیه برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور این اتفاق بیفتد. هدف ما ایجاد زمینههای مناسب برای فعالیت بخشهای خصوصی ایران و تونس و آگاهی از ظرفیتهای سرمایهگذاری دو کشور است.
او با تأکید بر توانمندیهای ایران در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو، گفت: ما در حال تلاش برای آوردن هیأتی از فعالان اقتصادی این حوزه از تونس به ایران هستیم. باید سرمایهگذاری مشترک در تولید داروهای سرطانی و بیماریهای قلبی را میان ایران و تونس گسترش دهیم. اگر تجار تونس از ظرفیتهای تولید صنعتی ایران که با کیفیت و قیمت مناسبتری تولید میشود، مطلع شوند، قطعاً زمینه همکاریهای بیشتری فراهم خواهد شد.
سفیر تونس در ایران در پایان تأکید کرد: موافقتنامههای تجاری و اقتصادی زیادی بین تونس و ایران وجود دارد که هنوز عملیاتی نشده و باید فعال شوند. او همچنین به این موضوع اشاره کرد که تونس دارای پیماننامههای اقتصادی و تجارت آزاد با کشورهای آفریقایی است که میتواند مزیت خوبی برای تجار ایرانی در تجارت با این کشور باشد.
انتهای پیام/