خروج ۲.۴ همت نقدینگی از بازار سهام و صندوقها/ آیا سرمایهگذاران از بازار فرار کردهاند؟
بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز، در مورد وضعیت بازار سرمایه و عوامل تأثیرگذار بر آن گفت: امروز، بیست و سوم بهمنماه، شاخص کل با کاهش حدود ۳۸ هزار واحدی همراه بود و به محدوده ۲ میلیون و ۷۸۴ هزار واحدی رسید. همچنین، شاخص هموزن با کاهش حدود ۱۳ هزار واحدی به محدوده ۸۶۰ هزار واحدی نزول کرد.
وی افزود: در بازار امروز شاهد خروج مبلغ ۲.۴ همت نقدینگی از سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی بودیم. ارزش معاملات خرد نیز حدود ۱۰ همت ثبت شد. در پایان بازار، ۱۷ درصد نمادها در محدوده مثبت و ۸۳ درصد در محدوده منفی به کار خود پایان دادند.
توجه به بازارهای موازی و تأثیر نرخ دلار آزاد
اکبرپور همچنین عنوان کرد که در روزهای اخیر، بسیاری از توجهات به سمت بازارهای موازی بازار سرمایه جلب شده است. وی اشاره داشت که نرخ دلار آزاد تا پایان روز چهارشنبه هفته گذشته در محدوده ۸۶ هزار تومان معامله میشد، اما انتشار اخبار سیاسی منجر به جهش شدید این نرخ شد و اکنون نرخ ارز به حدود ۹۰ تا ۹۲ هزار تومان کاهش یافته است.
افزایش نرخ جهانی طلا و توجه به بازار طلا
وی همچنین در خصوص وضعیت بازار طلا اظهار داشت که نرخ جهانی اونس طلا افزایش چشمگیری داشته و به محدوده ۳ هزار دلار نزدیک شده است. این موضوع بازار طلا را در مرکز توجه قرار داده است و صندوقهای طلا نیز در روزهای اخیر معاملات قابلتوجهی را ثبت کردهاند. رکورد ورود نقدینگی به این صندوقها روز یکشنبه این هفته با مبلغ ۲.۵ همت شکسته شد.
بیشتر بخوانید: چشمانداز مثبت بازار سهام با رشد نقدینگی و نرخ دلار
تأثیرات سیاستهای ارزی و کاهش نرخ دلار
اکبرپور ادامه داد که باید به دقت رصد کرد که سیاست مسئولین در قبال افزایش شدید نرخ ارز چیست. وی تصریح کرد که دلار بالای ۹۰ هزار تومان با حجم نقدینگی کشور در حال حاضر همخوانی ندارد و احتمال کاهش آن تا محدوده ۹۰ هزار تومان وجود دارد. همچنین، بانک مرکزی از افزایش قیمت طلا و حباب سکه، مانند آبانماه امسال، نهایت استفاده را میبرد و اعلام کرده که حراج سکه از دو روز کاری به چهار روز کاری در هفته افزایش خواهد یافت.
وی در مورد وضعیت فعلی بازار سرمایه گفت که ارزش دلاری بازار سرمایه طی روزهای اخیر به زیر محدوده ۱۲۰ میلیارد دلار سقوط کرده و این میزان معادل ارزش بازار در دیماه سال ۹۸ است. همچنین، شاخص کل در حالی حدود ۱۰ درصد بالاتر از سقف اردیبهشت ۱۴۰۲ قرار دارد که در آن زمان، ارزش دلاری بازار حدود ۱۹۰ میلیارد دلار بود.
مقایسه نرخ دلار آزاد و دلار نیما
وی یادآور شد که در حال حاضر، بازار سرمایه تنها بازاری در کشور است که همچنان با دلار ۶۵ هزار تومانی معامله میشود و این تفاوت به دلیل سیاستهای دولت و سامانه نیما است. اکبرپور اظهار داشت که این فاصله میان دلار آزاد و دلار نیما همچنان ۳۰ درصد است که نشاندهنده ادامهدار بودن رانت در این بخش است.
در پایان، اکبرپور با اشاره به رشد سالانه نرخ دلار و رشد نقدینگی کشور، گفت که بازار سرمایه در شرایط بهتری نسبت به سایر بازارها قرار دارد و احتمالاً بازدهی بهتری خواهد داشت، مگر اینکه اتفاق سیاسی خاصی رخ دهد. وی همچنین تأکید کرد که از نظر بنیادی، بسیاری از نمادها در محدودههای فعلی، کف قیمتی مناسبی ساختهاند و اگر اتفاق سیاسی خاصی رخ ندهد، افت بیشتری برای بازار متصور نیست.
پایان مطلب