بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
سوژه هفته: تا می‌توانید کشور را تعطیل کنید، به اندازه کافی از دنیا جلو هستیم

فیتیله، "ایران هر روز تعطیله"

فیتیله،
• فقط ماه‌ها طول کشید تا نمایندگان مجلس متوجه شوند که انتخاب شنبه به عنوان روز تعطیل، مشکل شرعی دارد و باید روز دیگری را برای تعطیلی مازاد، کاندید کنند. شاید چند ماه و یا چند سال هم صرف شود تا مشکلات شرعی سایر روز‌های هفته بررسی شود. • شنبه و یکشنبه هفته گذشته که بسیاری از کشور‌های جهان تعطیل بوده‌اند، دوشنبه (۲۲ بهمن)، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هم که ایران تعطیل بوده است. اگر شنبه و یکشنبه این هفته را هم سهم تعطیلی کشور‌های جهان در نظر بگیرید، در ۱۰ روز گذشته تنها روزی که ایرانیان می‌توانستند به مراوده‌ای تجاری با دنیا خوشبین باشند، روز سه شنبه هفته گذشته بوده است که در آن روز هم اکثر شهر‌ها و استان‌های کشور به علت برودت هوا تعطیل بود و تهرانی‌ها هم برق نداشتند. • باور کنید با توجه به شرایط موجود، تعطیل بودن یا نبودن روز‌های کاری کشور، تفاوتی در زندگی مردم ایجاد نخواهد کرد. آنچه از اوضاع کنونی و ناترازی‌های گسترده در حوزه‌های مختلف مشهود است، سال‌های سال است که این مملکت و بعضی! مسئولانش، در تعطیلات به سر می‌برد. • چه بسا تعطیلی بازار سرمایه - بورس - هم خالی از لطف نباشد. اصلا پیشنهاد می‌دهیم بازار سرمایه - بورس - را کلا تعطیل و بنا بر مصلحت نظام، سالانه مبلغی معادل ۲۰ تا ۲۵ درصد به عنوان "حق زیان" از سرمایه‌های مردم برداشت نمایند.
کد خبر : ۲۹۰۹۶۸

بورس نیوز:

خوشبختانه به لطف برنامه‌ریزی‌های دقیق و خارق العاده، تلاش‌ها و خدمات شبانه روزی حاکمان، دولتمردان و مردم عزیز در سال‌های گذشته، امروز کشور عزیزمان ایران، به چنان جایگاهی در حوزه‌های علمی، تکنولوژی، صنعتی، اقتصادی و فرهنگی دست یافته که حتی تعطیلی‌های فراوان هم نمی‌تواند خللی در امور کشور و سطح رفاه مردم ایجاد نماید. 

کافیست نگاهی به ساعات کار مردم کشور‌های عقب افتاده‌ای همچون چین، ژاپن، کره جنوبی، هند و ...، بیاندازید تا متوجه شوید که چرا مردم ایران این روز‌ها می‌توانند از تعطیلات متمادی خود لذت ببرند در حالی که مردم کشور‌های مذکور، ناچارند ساعت‌های متمادی در محل کار خود حبس و زندگی شان را صرف جبران عقب ماندگی و بحران‌های اقتصادی کشورشان نمایند.

متاسفانه کشور‌های عقب مانده فوق به همراه خیل عظیمی از سایر کشور‌های اروپایی و آمریکایی، آنقدر زندگی را به واسطه بالا بودن ساعات کاری مفید روزانه، بر مردمانشان دشوار کرده‌اند که سالانه میلیون‌ها درخواست برای مهاجرت به ایران و استفاده از تعطیلی‌ها و نعمات فراوان موجود در کشور، توسط مسئولین عزیزمان رد می‌شود.

 

فیتیله،

 

امیدواریم که دولتمردان آن کشور‌ها هم روزی بفهمند که مسیر را اشتباه رفته‌اند و‌ ای کاش از اول به فکر این روز‌های سخت و بحران‌های اقتصادیشان بودند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که ده‌ها سال پس از کشور‌های عقب مانده فوق الذکر، مسئولین و نمایندگان مجلس در ایران، حتی برای تصویب افزایش روز‌های تعطیل هفته از یک روز به دو روز، آنهم پس از ده‌ها هزار ساعت مطالعه و جلسات کارشناسی هنوز به جمع بندی لازم نرسیده‌اند.

فقط ماه‌ها طول کشید تا نمایندگان مجلس متوجه شوند که انتخاب شنبه به عنوان روز تعطیل، مشکل شرعی دارد و باید روز دیگری را برای تعطیلی مازاد، کاندید کنند. شاید چند ماه و یا چند سال هم صرف شود تا مشکلات شرعی سایر روز‌های هفته بررسی شود، با این وجود بهتر است نیمه پر لیوان را ببینید.

 

فیتیله،

 

در همین دو سه سالی که مسئولین و نمایندگان مجلس، اوقات شریف شان را صرف بررسی چنین موضوع با اهمیتی کردند و روز‌های تعطیل هفته افزایش نیافت، به لطف شاخص‌های بهره وری بالای کاری در کشور، چند سال دیگر از خود و سایر کشور‌ها جلو افتادیم. 

از آنجا که این روز‌ها روحیه بسیاری از شما عزیزان نسبت به بدبختی‌ها و مشکلات اقتصادی مردم سایر کشور‌ها حساس شده و نمی‌خواهیم خدایی ناکرده به پخش بذر ناامیدی متهم شویم، اندکی از فضای جدی فاصله می‌گیریم و با بهره گیری از اندکی طنازی، به موضوع بی اهمیت تعطیلی‌ها و به ویژه تعطیلی‌ها در بازار سرمایه - بورس - می‌پردازیم.

 

فضا سازی غربی‌ها در خصوص ساعات کار مفید ۲۰ دقیقه‌ای ایرانی‌ها:

 

یادتان باشد همیشه به قطار در حال حرکت سنگ می‌زنند. شاید اگر ما هم کشوری عقب مانده و توسعه نیافته بودیم هیچیک از مسئولین، موضوع بی اهمیت ساعات کار مفید ۲۰ دقیقه‌ای کارمندان در ایران را آنقدر برجسته نمی‌کرد.

متاسفانه همین چند روز پیش بود که محمد رضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی ادعا کرد که میزان کار مفید روزانه کارمندان به ویژه کارمندان نابغه دولتی در ایران، حدود ۲۰ دقیقه برآورد شده است.

به عبارتی شما حساب کنید برخی از کارمندان شاغل در نهاد‌های دولتی هر روز صبح از خواب بیدار می‌شوند در حدود ۱ ساعت صرف استحمام، صبحانه و پوشیدن لباس می‌کنند، بیش از ۲ ساعت در ترافیک صبحگاهی تهران در مترو و اتوبوس‌ها در نبردی جانانه، خود را از زیر دست و پای مردم بیرون می‌کشند، تا تنها ۲۰ دقیقه کار مفید انجام دهند و سپس بیش از ۳ ساعت از عمر خود را در ترافیک برگشت به خانه هدر دهند.

 

 

فیتیله،

 

 

۶ ساعت زمان آماده شدن، رفت و برگشت به خانه و بیش از ۷ ساعت ۴۰ دقیقه به بطالت گذراندن وقت مفید عمر کارمندان نمونه دولتی، تنها برای ۲۰ دقیقه کار مفید. چه بسا با پیشرفت‌های فوق العاده هوش مصنوعی و استفاده از آن در افزایش بهره وری و پرهیز از انجام کار‌های روتین و تکراری، همان ۲۰ دقیقه را هم بتوان با چند خط برنامه انجام داد. 

البته تعریف کار مفید هم نسبی است. به عنوان مثال شاید اگر برخی خوانندگان عزیز ما در یکی از نهاد‌های دولتی و یا حتی برخی شرکت‌های خصوصی شاغل باشند، جناب باهنر را به دروغگویی متهم کنند. 

چرا که از نظر این عزیزان، بیش از ۲ ساعت ور رفتن با پرینتر خراب و قدیمی اداره محل کار، گذراندن بیش از ۲ تا ۳ ساعت از زمان کاری مدیران و کارمندان در مراسمات مختلف، غذاخوری‌ها و راهرو‌های منتهی برای پنجره برای استعمال سیگار، انتظار چند ساعته برای وصل شدن اتوماسیون‌های داخلی و اینترنت کشور و اداره، سخنرانی‌های روزانه در زمان قطع شدن برق در زمستان‌ها و تابستان ها، بررسی‌های طولانی مدت پلتفرم‌های فیلتر شده اینستاگرام (به طوری که حتی یک کلیپ جدید فراموش نشود) و حتی چرتی روزانه که در روایات دینی ما به عنوان قیلوله و احتمالا ثواب هم دارد و ...، همگی بخشی از کار‌های مفید روزانه این عزیزان باشد.

البته کشور ایران به لحاظ ساعات اعلامی و کاری جزو کشور‌های با بیشترین ساعات کاری است و تنها از نظر کار مفید روزانه کمی از سایر کشور‌ها عقب می‌باشد که آنهم موضوع خاصی نیست و اگر این دوستان صبح‌ها ۱۰ دقیقه زودتر از خواب بیدار شوند مشکل تا حدودی حل خواهد شد.

 

 

فیتیله،

 

 

لازم به ذکر است که ما به ساحت شریف کارگران عزیز جسارت نمی‌کنیم چرا که احتمالا تنها قشری که با حقوق روزمزد و ۱۰ میلیون تومانی ماهانه ناچار به کار مفید روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعتی می‌باشند، همان کارگران عزیز و شریف هستند.

 

تعطیلی ها، شبکه شاد و بچه‌های بی سوادتر، اما شادتر:

 

خوشبختانه پس از سال‌ها و به لطف دوران کرونا، مسئولین و مدیران ما تصمیم گرفتند تا به جای وارد کردن فشار و استرس به محصلین و دانشجویان، با افتتاح شبکه‌ای شاد، موجبات شادی بیشتر این عزیزان را فراهم کنند.

 

فیتیله،

 

حالا مگر محصلین و متولدین دهه ۶۰ و ۷۰ که معدل هایشان بالا بود چه گلی به سر مملکت زده‌اند که محصلین کنونی با معدل‌های ۸ تا ۹ نمی‌توانند، بزنند.

معدل بچه‌ها به ۸ تا ۹ تقلیل یافته است، تعداد شرکت کنندگان کنکور ریاضی از ۵۵۰.۰۰۰ نفر در سال به ۱۲۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته است، بسیاری از قبولی‌های کنکور با درصد‌های منفی وارد دانشگاه شده‌اند، تا دلتان بخواهد سهمیه برای مرفهین و پولدار‌ها ایجاد کرده‌ایم ولی در عوض بچه‌هایی به مراتب خوشحال‌تر و شاداب‌تر از گذشته داریم که هر روز تعطیل هستند و در شبکه شاد حضور به هم می‌رسانند.

 

تعطیلی و مراودات جهانی:‌

 

می‌دانیم، احتمالا بسیاری از مسئولین خیلی به مراودات جهانی علاقه ندارند و معتقدند که در کشور خودمان همه چیز هست به غیر از سنجاق قفلی که آن را هم از چین وارد می‌کنیم.  

 

با این وجود تنها با یک مثال می‌توان به تاثیر تعطیلی‌ها بر مراودات اقتصادی و تجاری ایران با جهان اشاره کرد:

 

برای مثال کافیست شما مخاطبان محترم بورس نیوز، ۱۰ روز گذشته را مد نظر قرار دهید. شنبه و یکشنبه هفته گذشته که بسیاری از کشور‌های جهان تعطیل بوده، دوشنبه (۲۲ بهمن) و چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هم که ایران تعطیل بوده است. اگر شنبه و یکشنبه این هفته را هم سهم تعطیلی کشور‌های جهان در نظر بگیرید، در ۱۰ روز گذشته تنها روزی که ایرانیان می‌توانستند به مراوده‌ای تجاری با دنیا خوشبین باشند روز سه شنبه هفته گذشته بوده است که در آن روز هم تقریبا اکثر شهر‌ها و استان‌های کشور تعطیل بود و تهرانی‌ها هم برق نداشتند.

 

تعطیلی با طعم مناسبت ها، آلودگی هوا، بی برقی، بی گازی، عید نوروز و ...

 

بسیاری از دوستان و برخی کارمندان دولتی، مدام به دولت و مجلس خرده می‌گیرند که چرا مردم بسیاری از کشور‌های دنیا دو روز در هفته تعطیلات دارند ولی ایرانیان با چنین سطحی از پیشرفت و دستاورد‌های بزرگشان تنها ۱ روز تعطیلات هفتگی دارند.

باور کنید ما هم دلمان برای این دولت و مجلس مظلوم می‌سوزد. به نظر می‌رسد نکوهش دولت حداقل در این یک زمینه دور از انصاف باشد چرا که دولتمردان خسته و مظلوم ما تا توانسته‌اند به مناسبت‌های مختلف نظیر اعیاد و شهادت‌ها، روز تعطیل در تقویم گذاشته‌اند. اگر هم خدایی ناکرده تعداد تعطیلی‌های تقویمی نظیر ۶ ماهه دوم امسال کم باشد تا می‌توانند با تعطیلی‌هایی به علت آلودگی هوا، قطعی برق، گاز و ...، جبران می‌کنند.

 

فیتیله،

 

پس حقیقتا چرا تا به این حد، توقعتان را از این عزیزان بالا می‌برید. باور کنید این عزیزان به جد در تلاشند سال به سال فشار گاز‌ها را کمتر و آلودگی‌ها را بیشتر کنند تا شما قشر زحمتکش بتوانید روز‌های تعطیل بیشتری را جشن بگیرید.

 

و، اما تعطیلی و بازار سرمایه - بورس -

 

بالاخره پس از مدت‌ها شاهد یک مصوبه دندانگیر از عزیزان حاضر در سازمان بورس در خصوص شرایط تعطیلی بازار سرمایه بودیم.

 

فیتیله،

 

باور کنید اگر اینجا آلمان، آمریکا، ژاپن و یا کره جنوبی بود، بسیاری از فعالان بازار سرمایه‌ای دغدغه‌ای در خصوص تعطیلی بازار سرمایه نداشتند، اما متاسفانه و یا خوشبختانه اینجا ایران است.

ایران کشوری که هر روزش آبستن یک خبر، حادثه و یا سخنرانی جدید است. کشوری که ثبات از درب و دیوارش می‌ریزد و اصولا فعالین بازار سرمایه، استراتژی‌های خود را به طور روزانه و یا حتی ساعتی تغییر می‌دهند. 

بیائید برای جلوگیری از اتلاف انرژی و خواندن مطالب تحلیلی، چرایی اهمیت تعطیلی و یا عدم تعطیلی بازار بورس را می‌توان با مثالی زنده و داغ بررسی نمود.

فرض کنید شما عزیزان مالک تعدادی سهم ایران خودرو هستید و تصمیم دارید پس از موفقیت بزرگ و افتخار بزرگی که در مجمع این شرکت بدست آورده‌اید (منظور مجمع پر حرف و حدیث و داستان‌های واگذاری مدیریت به کروز می‌باشد)، تصمیم دارید در جوی مثبت و مناسب سهام خود را به فروش رسانید.

پس از اعلام تعطیلی بازار سرمایه و کشور در روز شنبه، بازگشایی ایران خودرو در روز یکشنبه، با اعلام مواضع قاطعانه نظام در خصوص مذاکره، با روند منفی بازار و عرضه کامل صف خرید این سهم در روز یکشنبه مواجه شدیم. 

دوشنبه که تعطیل بود و در روز سه‌شنبه به دلیل وجود گمانه‌های افشا و اعلام رسمی نامه دیوان عالی اداری کشور در خصوص حضور غیر قانونی کروز در هیات مدیره ایران خودرو، شاهد صف فروش سهام این شرکت بودیم.

روز چهارشنبه تعطیل و سهامداران این شرکت می‌بایست به استقبال بازار و اعلام نرخ‌های گاز خوراک و سوخت صنایع در روز شنبه و یکشنبه می‌رفتند. از بازار روز شنبه و روز جاری هم که خبر دارید و می‌دانید که این فروشنده بی نوا یا موفق به فروش سهامش نشده و یا با کمی خوش شانسی خود را مجاب به فروش سهامش با بیش از ۱۰ درصد ضرر کرده است.

 

سخن آخر: 

 

باور کنید با توجه به شرایط موجود، تعطیل بودن یا نبودن روز‌های کاری کشور، تفاوتی در زندگی مردم ایجاد نخواهد کرد. آنچه از اوضاع کنونی و ناترازی‌های گسترده در حوزه‌های مختلف مشهود است، سال‌های سال است که این مملکت و بعضی! مسئولانش، کشور را تعطیل کرده‌اند.

چه بسا تعطیلی بازار سرمایه - بورس - هم خالی از لطف نباشد. اصلا پیشنهاد می‌دهیم بازار سرمایه - بورس - را کلا تعطیل نمایند و بنا بر مصلحت نظام، سالی ۲۰ تا ۲۵ درصد زیان از سرمایه‌های مردم کم کنند.

 

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
سوژه هفته: ای کاش برای حفظ آبروی خودتان، به جای بورس، برای نرخ دلار محدودیت دامنه نوسان می‌گذاشتید؛
"مضحک" همچون "قوانین بازار سرمایه ایران"
کار اقتصاد از سخن درمانی و فروش دارایی‌ها گذشته، زمان تصمیم‌گیری فرا رسیده است
سوژه هفته: یا تصمیمات سخت می‌گیریم یا برایمان تصمیمات سختی می‌گیرند
کار اقتصاد از سخن درمانی و فروش دارایی‌ها گذشته، زمان تصمیم‌گیری فرا رسیده است
خیلی به تحلیل‌هایتان پایبند نباشید، اینجا هیچ چیز تحلیل پذیر نیست
سوژه هفته: ناترازی، پر کاربرد‌ترین کلمه این روز‌های کشور / انگار دیگر در همه چیز "ناترازیم"
خیلی به تحلیل‌هایتان پایبند نباشید، اینجا هیچ چیز تحلیل پذیر نیست
صیدی و هفته‌های داغش هم، به پویش
سوژه هفته: کم گوی و گزیده گوی، نه چون همتی؛
صیدی و هفته‌های داغش هم، به پویش "۱۰ درجه دمای کمتر" پیوستند
ارسال نظر
نظرات بینندگان
همایون
United States of America
يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲
بدلیل بزرگ شدن نجومی بخش غیرخصوصی شامل کارمندان و کارگران شرکتهای غیرخصوصی و پرسنل مختلف داخلی و خارجی، ریال پاشی چاپی و دلارپاشی به حداکثر رسید که باعث ایجاد کسری بودجه هنگفتی شده است که به همراه رویکرد ثابت، احتمالا دلار در قبل از نوروز با افزایش قیمت در سال نو، به 100 هزار تومان برسد.
سرمایه سوزی و سرمایه خواری عمدی
Netherlands (Kingdom of the)
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
بدلیل حجیم شدن نجومی بخش غیرخصوصی شامل انواع یارانه ماهانه و شبه شغلهای غیرمولدانگلی غیرخصوصی (ایرانخودروها و آفتابه دارچی ها و بوقچی ها) که ترکیبی از استعمار کمونیستی در نقاب تحجر عمل می کند، کسری بودجه بطور نجومی حجیم شده که این امر دلار را بزودی به 100 هزار تومان خواهد رساند


به قول دانایی:
اگر بخش غیرخصوصی همه کاره شود، مردم بیکار می شوند چراکه سرمایه گذاری خارجی متوقف می شود
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
این پزشکیان خیلی شغار داد ولی در عمل ثابت کرد یک عروسک کوکی بیشتر نیست هر چی بهش دیکته کنن همونو میگه و اختیاری از خودش نداره.بورسو بدتر از قبلیا تر زد توش. مذاکره رفت هوا.فیلتر تو همون واتساپ گیر کرد.گرانیا چندین برابر قبلیا شد.کارخانجات نابود شدن و....
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: