بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
آخرین گزارش چهارشنبه‌های داغ در سال ۱۴۰۳: مصادره به نام مستضعفان، مکیدن سود توسط دوستان، به زیان کشاندن شرکت‌ها و تقسیم غنایم به نفع غیر مستضعفان؛

"محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند"

مضحک‌تر آنکه شرکت مصادره‌ای که روزی بزرگترین تولید کننده لوازم خانگی کشور بوده و آنقدر املاک دارد که بسیاری از املاکش را به سایر شرکت‌ها اجاره داده، این روز‌ها مجامع عمومی‌اش را در حسینه‌ها و نمازخانه‌ها برگزار می‌کند. ما هم ممنون می‌شویم اگر رزومه‌ای مختصر در زمینه تولید لوازم خانگی از جناب … مدیر عامل جدید این شرکت برای ما ارسال شود تا شما را از توانایی‌ها و تجارب درخشان ایشان در حوزه تولید لوازم خانگی مطلع کنیم.
کد خبر : ۲۹۲۵۳۶

بورس نیوز:

در گزارش چهارشنبه‌های داغ هفته گذشته خواندیم که چگونه و پس از گذشت چندین سال از انقلاب، کمال خرازی و برخی دیگر از مسئولین سالخورده کشور اقرار به اشتباه صورت گرفته در تصاحب و مصادره شرکت‌های خصوصی و بزرگ ایران کردند.

 
خواندیم که چگونه کشور را از داشتن نعمت افرادی، چون محمد تقی برخورداری محروم کردیم تا امروز به جای شرکت‌های بزرگ و بین المللی لوازم خانگی داخلی، شاهد فعالیت چند کارخانه مونتاژ کار، با تولید انبوهی از لوازم خانگی بی کیفیت باشیم. شرکت‌هایی که نه حرفی برای گفتن در عرصه بین المللی دارند و نه می‌توانند مشتریان فقرزده داخلی را اغنا کنند.

دیدیم که چگونه محمد تقی برخورداری طی ۳۰ سال فعالیت مستمر، صداقت، با جذب نیرو‌های کارآمد و شایسته موفق شد تعداد زیادی از اقلام لوازم خانگی را در ایران تولید و وابستگی به کشور‌های بیگانه را تا حد ممکن کاهش دهد. به شرکت‌های بزرگی نظیر شرکت لوازم خانگی پارس، پارس الکتریک، کشت و صنعت جیرفت، قوه پارس، پارس خزر، پارس شهاب، کارتون البرز، کاشی پارس، فرش پارس و ...، اشاره کردیم و دیدیم که در سال ۱۳۵۸، چگونه این شرکت‌ها ملی و به نفع بنیاد مستضعفان مصادره شد.

 


بیشتر بخوایند: محمد تقی برخورداری، حق الناس و نفرینی که شرکت‌های مصادر شده را رها نمی‌کند


 

پس از اشاره به سرانجام تلخ زندگی محمد تقی برخورداری در هفته گذشته، در این گزارش به سرانجام و شرایط کنونی شرکت پارس الکتریک و لوازم خانگی پارس به عنوان میراث ارزشمند به جای مانده از برخورداری خواهیم پرداخت. 

 

نابودی شرکت‌ها را به بنیاد‌های دولتی و صندوق‌های بازنشستگی واگذار کنید:

 

قرار بود شرکت لوازم خانگی پارس که در سال ۱۳۵۴ تاسیس و در سال ۱۳۵۸ به بهرداری رسید، سالانه تعداد ۳۰۰.۰۰۰ یخچال و فریزر تولید کند. مشارکتی با شرکت مطرح جنرال الکتریک آمریکا که سهمی ۱۵ درصدی در مقابل سهم ۸۵ درصدی سهام تقی برخورداری داشت.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

اما به نظر شما شرکتی که برای تولید ۳۰۰.۰۰۰ یخچال و فریزر طراحی شده بود این روز‌ها چه تعداد یخچال تولید می‌کند؟ به نظر شما شرکتی که در سال ۱۳۶۲ تعداد ۸۵.۰۰۰ یخچال و فریزر تولید کرد امروز چه سهمی از تولیدات داخلی یخچال دارد؟ تصور می‌کنید شرکتی که قرار بود از ۴۳۰ قطعه مورد استفاده در تولید یخچال تنها ۷۰ قطعه را از جنرال الکتریک آمریکا خریداری کند، امروز مواد اولیه اش را از کجا خریداری می‌کند؟

باورش دشوار است ولی شرکت لوازم خانگی پارس که در سال ۱۳۶۲ (۴۱ سال قبل)، موفق به تولید ۸۵.۰۰۰ عدد یخچال فریزر شده بود به لطف مدیریت خارق العاده و مثال زدنی بنیاد مستضعفان و سازمان تامین اجتماعی، در سال ۱۴۰۲ تنها ۶۳.۵۰۰ عدد یخچال و فریزر تولید و ۴۰ درصد کاهش نسبت به سال پیش را به ثبت رساند.

 

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

البته این دستاورد‌ها و ثبت آمار‌های چشمگیر و بین المللی یک شبه به دست نیامده بلکه این روند نابودی، حاصل سال‌ها تلاش شبانه روزی مدیران انقلابی و دولتی سازمان‌های مذکور می‌باشد.

تعداد ۱۷۰.۰۰۰ دستگاه تولیدی این شرکت در سال‌های ۱۳۸۸ و ۶۳.۰۰۰ دستگاه تولیدی ۱۴۰۲ را با هم مقایسه کنید تا متوجه شوید این موفقیت‌ها به یکباره و بدون تلاش مضاعف به دست نیامده است.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

خوشبختانه و به لطف جابه جایی‌ها و انتسابات معنادار مدیران در زیر مجموعه‌های تامین اجتماعی، تولید ۱۷۰.۰۰۰ عددی یخچال و فریزر سال ۱۳۸۸ در یکی از قدیمی‌ترین و ریشه دار‌ترین شرکت‌های تولیدی کشور، با کاهشی ۶۵ درصدی به ۶۶.۰۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۲ و احتمالا ۵۵.۰۰۰ دستگاه تا پایان سال ۱۴۰۳ رسیده است.


به جنازه شرکت‌ها هم رحم نمی‌کنیم:

 

یکی از وجوه مشترک اکثر شرکت‌های مصادره‌ای پیش از نابودی کامل، زیانده شدن و فروش داریی‌های آن می‌باشد. فرمول بسیار ساده است، شرکت‌های مصادره شده را به ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی می‌دهیم، بدون نیاز به سرمایه گذاری تا می‌توانیم شیره و سود این شرکت‌ها را تحت عناوین مختلف از شرکت‌ها خارج می‌کنیم. سپس آنها را تبدیل به پاتوقی برای رفقای قدیمی، آشنایان، کارمندانی سهمیه‌ای، مدیران فرمایشی، انتصابی و جمعی از سالخوردگان بازنشسته می‌کنیم تا شرکت‌ها به لطف بی لیاقتی این عزیزان زیانده شوند.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

پس از زیانده شدن این شرکت‌ها نوبت به تقسیم غنایم و استفاده از راهکار‌های مدرن تملیک و تقسیم اموال می‌رسد، پس املاک و اموال شرکت‌ها را به عناوین مختلف به فروش می‌رسانیم تا مثلا صرف بدهی‌های شرکت کنیم. 
خوشبختانه (البته برای ذینفعان) شرکت لوازم خانگی پارس پس از سال‌ها تلاش و پیگیری‌های مستمر دوستان در مرحله زیاندهی و تقسیم غنایم به سر می‌برد و می‌توان روی نابودی و فروش‌های زیر قیمت املاک این شرکت‌ها به برخی دوستان و آشنایان در سال‌های بعد حساب کرد.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

تحقق زیان عملیاتی ۱۰۲ میلیارد تومانی شرکت در سال ۱۴۰۲

 

 

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

تقسیم غنایم و اموال درگذشتگان نیک نام

 

حال شما قضاوت کنید آیا شرکت لوازم خانگی پارس با محمد تقی برخورداری سرانجام بهتری داشت یا با اساتید حاضر در هیات مدیره کنونی شرکت؟

 

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

 

ما هم ممنون می‌شویم اگر رزومه‌ای مختصر در زمینه تولید لوازم خانگی از جناب "جواد پروانه" مدیر عامل جدید این شرکت برای ما ارسال شود تا شما را از توانایی‌ها و تجارب درخشان ایشان در حوزه تولید لوازم خانگی مطلع کنیم.

باور بفرمائید پس از مدت‌ها جست‌و‌جو در اینترنت، تنها موردی که از سوابق ایشان یافتیم، عنوان مدیر حسابرسی داخلی هلدینگ تاسیکو از زیر مجموعه‌های تاپیکو بود.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

اکنون شما بگوئید چگونه ممکن است مدیریت عامل یکی از ریشه دار‌ترین و با سابقه دار‌ترین شرکت‌های تولید کننده یخچال و فریزر ایران به یک شخص با مدرک کاشناسی ارشد مدیریت (امیدواریم حداقل از دانشگاهی بزرگ، نه دوره‌های پولی MBA , DBA و بدون سهمیه اخذ شده باشد) و با سابقه مدیریت حسابرسی یک هلدینگ می‌رسد.

البته اگر به مدرک تحصیلی سایر اعضای هیات مدیره و تکرار عناوین مدرک تحصیلی مدیریت کسب و کار و یا MBA دقت کنید، متوجه خواهید شد که چگونه چنین شرکت‌های بزرگی به دست مدیرانی کم تخصص و ناکارآمد به نابودی کشیده می‌شوند.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

احتمالا شما نیز به دفعات با پیام‌های ارسالی با محتوای اخذ مدرک MBA و DBA در دانشگاه‌های معتبر، با پرداخت پولی ناچیز، گذراندن مدت زمانی کوتاه و ارائه مباحثی ضعیف و سطحی برخورد داشته‌اید. لازم به ذکر است که جناب محمد آل یمین با مدرک تحصیلی MBA نیز مدیر عامل یا سرپرست پیشین این شرکت می‌باشند.

باور بفرمائید بار‌ها و بار‌ها دیده‌ایم که چگونه فارغ التحصیلان رشته‌های مدیریت و بدون تخصص تولیدی می‌توانند شرکت‌ها را به نابودی کشانند. پتروشیمی آبادان، ذوب آهن اصفهان و ...، تنها برخی شرکت‌های نابود شده به دست توانمند مدیران صندوق‌های بازنشستگی می‌باشند.

 

" محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که آقا جواد بیدار است "

 

اوضاع برای پارس الکتریک هم تفاوتی ندارد. "ادامه تا نابودی کامل" 

 

شرکت پارس الکتریک از دیگر میراث گران بهای به جای مانده از برخورداری هم چیزی نمانده و مدیران این شرکت نیز موفق شده‌اند با قدرت هر چه تمام، شرکت را به سوی نابودی هدایت کنند.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

داستان تکراریست، تولید روبه نزول، شرکت رو به نابودی، مدرک تحصیلی DBA و ادامه داستان‌ها. کافیست نگاهی به درآمد‌ها و میزان تولید شرکت پارس الکتریک در سال جاری و سال‌های قبل بیاندازید که متوجه شوید سازمان تامین اجتماعی و مدیران کاربلدش چه بر سر شرکت‌های بزرگ و ریشه دار ایران می‌آورد.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

به نظر شما، تقلیل ۴۱.۵۲۳ عدد تلویزیون تولیدی در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۲ به ۶.۰۶۱ دستگاه در فعالیت ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳، نیاز به ۵ عضو هیات مدیره و مدیرعامل دارد؟ شاید اگر کارگران شریف این شرکت‌ها هیچ سرپرستی هم نداشته باشند به راحتی بتوانند تولید را ۸۵ درصد کاهش و درآمد‌های شرکت را نصف کنند.

باورش دشوار است، اما می‌دانید اصلی‌ترین محل درآمدی یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین شرکت‌های تولید تلویزیون در ایران چه می‌باشد؟ تولید محصولات دانش بنیان و خارق العاده‌ای که دنیا توان ساختش را ندارد؟ 

 

خیر

 

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

 

باعث خجالتمان است که بگوئیم:

 

اصلی‌ترین محل درآمدی ابرشرکت پارس الکتریک، درآمد‌های اجاره دریافتی از محل انبار و سالن‌هایی است که در اختیار شرکت‌های ورشکسته سایپا و رایتل قرار داده‌اند.

بگذارید تحلیلی متمایز از فعالیت این شرکت داشته باشیم که حتی مرغ پخته هم به آن می‌خندد. مبلغ اجاره بهای دریافتی املاک این شرکت در ۶ ماهه ۸۶ میلیارد تومان بوده، اما سود خالص اعلامی این شرکت در عملکرد ۶ ماهه ۸ میلیارد تومان بوده است.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

به عبارتی اگر تامین اجتماعی درب‌های این کارخانه را تخته و آن دوستان خوشتیپ و تحصیلکرده عکس فوق را روانه خانه نماید، می‌تواند سود خالص این شرکت را سالی ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان افزایش دهد. زیان ساختن که نیازی به دکتر و مهندس ندارد، یک کودک دبستانی هم می‌تواند از پس این کار بر بیاید؛ بنابراین حاصل فعالیت این اساتید برجسته، هزینه و زیانی ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومانی در سال به بار می‌آورد که در این اوضاع وخیم صندوق تامین اجتماعی صرف چنین هزینه‌ای جایز نیست. 

تردیدی نکنید که در سال‌های آتی شاهد فروش زمین و دارایی‌های شرکت به همان مستاجران کنونی خواهیم بود و دیگر نامی از شرکتی ۶۰ ساله و ریشه دار پارس الکتریک نخواهید شنید.

 

محمد تقی برخورداری آسوده بخواب که مصادره کنندگان هم آسوده خوابیده‌اند

 

مضحک‌تر آنکه شرکت مصادره‌ای که روزی بزرگترین تولید کننده لوازم خانگی کشور بوده و آنقدر املاک دارد که بسیاری از املاکش را به سایر شرکت‌ها اجاره داده، این روز‌ها مجامع عمومی اش را در حسینه‌ها و نمازخانه‌ها برگزار می‌کند.

 


سخن آخر:

 

در آخرین گزارش چهارشنبه‌های داغ سال ۱۴۰۳، تصور می‌کنیم که متن گزارش به اندازه کافی گویای سبک مدیریت مدیران دولتی و انقلابی نهاد‌های دولتی و صندوق‌های بازنشستگی باشد و نیازی نیست یادآور شویم که این دوستان چه ضربه‌هایی به ثروت مردم و برند‌های ریشه دار کشور وارد کرده‌اند.

 

بورس نیوز، رسانه تخصصی بازار سرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهاد‌های ذکرشده در مطلب را دارد.

 

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
اینجا ایران است، سرزمین
چهارشنبه‌های داغ: فساد‌های مالی تان زیر ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان نباشد، چرا که مجازات فساد‌های کوچک سنگین‌تر است؛
اینجا ایران است، سرزمین "بانک‌خواران گردن‌کلفت"
چهارشنبه‌های داغ: به مسئولین و حاکمان، ماهانه ۱۵ میلیون تومان حقوق دهید/ یا اوضاع را درست می‌کنند یا همچون کارگران از گرسنگی می‌میرند؛
"دلار ۱۰۰ هزار تومانی و یک نسل کشی تاریخی"
محمد تقی برخورداری، حق الناس و نفرینی که شرکت‌های مصادر شده را رها نمی‌کند
چهارشنبه‌های داغ: افشاگری و صداقت خوب است ولی نه در ۸۰ سالگی و چند سال مانده به مرگ؛
محمد تقی برخورداری، حق الناس و نفرینی که شرکت‌های مصادر شده را رها نمی‌کند
عده‌ای
چهارشنبه‌های داغ: از کشوری که بعضی از وزرایش به جرم فساد به زندان می روند، انتظاری نداشته باشید
عده‌ای "هزاران بار" اموال مردم و کشور را شخم زده اند
ارسال نظر