بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۱
خانلو:

برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۴

برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۴
رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه گفت: برای تأمین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و صرف تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز در سال ۱۴۰۴ شد.
کد خبر : ۲۹۲۵۹۳
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز:، رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه اعلام کرد: برای تأمین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی، یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و برای تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز در سال ۱۴۰۴ هزینه شد.

مژگان خانلو بیان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای سال ۱۴۰۳، به خصوص در آغاز دولت جدید، پرداخت بخشی از مطالبات معوقه دولت بود. مهم‌ترین مورد پرداخت مطالبات گندمکاران بود که موفق شدیم حدود ۲۱۱ همت از مطالبات آنها را تا پایان مهر پرداخت کنیم، در حالی که در قانون بودجه تنها ۱۴۵ همت پیش‌بینی شده بود. همچنین، بازنشستگان از سال ۱۴۰۲ مطالباتی داشتند که تا پایان بهمن، بالغ بر ۷۵ همت پاداش پایان خدمت پرداخت شد؛ از این رقم، ۳۷ تا ۳۸ همت تنها به پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش اختصاص داشت.

وی تأکید کرد: تمامی حقوق و مزایای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به موقع و بدون یک روز تأخیر پرداخت شد. با وجود کسری منابع، با کمک برخی دستگاه‌های تأمین‌کننده درآمد، از جمله درآمدهای مالیاتی و استجازه از رهبر معظم انقلاب برای برداشت از صندوق توسعه ملی، موفق به پرداخت‌های ضروری در بخش جاری و عمرانی شدیم.

رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در بخش بودجه عمرانی، بالغ بر ۳۲۰ همت به بخش‌های هدفمند، به ویژه در حوزه‌های ریلی و جاده‌ای و توسعه کشور پرداخت شد. در حوزه دارو و بهداشت نیز با توجه به تعویق پرداخت بخشی از مطالبات کادر درمان، توانستیم تعدادی از معوقات چندماهه را جبران کنیم.

وی به معوقات پرداخت مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت اشاره کرد و گفت: بخشی از بدهی‌های وزارت بهداشت به سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته پرداخت شد و این امر به وزارت بهداشت کمک کرد تا بخشی از بدهی‌های خود به شرکت‌های پخش دارو و تجهیزات پزشکی را تسویه کند. همچنین پرداختی‌هایی در زمینه ذخیره دارو و تأمین منابع ارز ترجیحی واردات دارو صورت گرفت.

خانلو افزود: بیش از ۸۰ همت از بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی به طرق مختلف تسویه شد که شامل تسویه نقدی و بدهی‌های پیمانکاران حوزه آب و برق به مبلغ ۲۵ همت بود. همچنین بالغ بر ۳۰۳ همت بازپرداخت اصل و سود اوراق بدهی دولت بدون یک روز تأخیر در سال ۱۴۰۳ انجام شد.

وی درباره تأمین کالاهای اساسی خاطرنشان کرد: با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی و استجازه رهبر معظم انقلاب، موفق شدیم دو نوبت کالابرگ الکترونیکی در ابتدای ماه مبارک رمضان و ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ برای ۷ دهک ابتدایی جامعه تأمین کنیم. همچنین برای تأمین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و صرف تأمین کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۴ شد.

سخنگوی ستاد لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: در سال ۱۴۰۳ به موقع لایحه بودجه را مطابق با قانون آئین‌نامه داخلی مجلس تهیه و به مجلس ارائه کردیم. بنابراین، بخش اول لایحه بودجه در اول آبان ماه و بخش دوم و جداول بودجه در موعد مقرر تقدیم مجلس شد. از ابتدای سال ۱۴۰۴، قانون بودجه سال جاری به اجرا درآمد و آئین‌نامه‌های آن برای اولین بار پیش از ۱۴۰۴ تنظیم و در هیأت وزیران تصویب شد.

وی با تأکید بر اینکه آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی قانون بودجه بر مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی است، گفت: قانون بودجه امسال مطابق با قانون برنامه هفتم تهیه شده و امیدواریم بتوانیم برای اولین بار ارتباط مؤثری بین برنامه و بودجه برقرار کرده و گزارش‌گیری‌های لازم را به موقع انجام دهیم.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر