بازار جهانی تحت تأثیر نسخه ترامپ به تکاپو افتاد!

به گزارش بورس نیوز، در شرایطی که اوضاع بازارهای جهانی به خاطر استراتژیهای ایالات متحده متشنج شده است، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به خبرنگاران اعلام کرد تنها در صورت حذف کسری تجاری آمریکا با چین، آمادهی مذاکره با این کشور است.
ترامپ اظهار داشت: «هر سال ما صدها میلیارد دلار با چین ضرر میکنیم و اگر این مشکل حل نشود، من هیچ معاملهای انجام نخواهم داد.»
گروه خبری کاخ سفید به نقل از وی اعلام کرد: «من علاقهمند به مذاکره هستم، اما چین باید مشکل مازاد تجاری خود را برطرف کند. اکنون چین تحت فشار زیادی قرار دارد زیرا همه میدانند که ما حق داریم.»
در روز جمعه، شورای دولتی چین اعلام کرد که تعرفههای ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای وارداتی از آمریکا وضع میکند. این اقدام از تاریخ ۱۰ آوریل اجرایی خواهد شد و به عنوان واکنش به اقدامات مشابه آمریکاییها تلقی میشود.
براساس این گزارش، تعرفههای ترامپ به بازارهای جهانی اختلال وارد کرده است. رئیسجمهور آمریکا در سخنان خود همچنین هشدار داد که دولتهای خارجی باید مبلغ قابل توجهی پرداخت کنند تا تعرفههای گسترده کاهش یابد و این تعرفهها را «دارو» توصیف کرد که اخیراً موجب نوسانات بیشتری در بازارهای مالی جهانی شده است.
بازارهای سهام آسیایی در آغاز معاملات با افت شدیدی مواجه شدند و معاملات آتی بازار سهام آمریکا نیز به شدت کاهش یافت، چرا که سرمایهگذاران نگران بودند که تعرفههای ترامپ منجر به افزایش قیمتها، کاهش تقاضا و حتی رکود جهانی شود.
ترامپ در گفتوگویی که یکشنبه در هواپیمای نیروی هوایی انجام داد، اشاره کرد که نگران ضررهایی نیست که تا کنون هزاران میلیارد دلار از ارزش بازارهای جهانی را نابود کرده است. او تصریح کرد: «من نمیخواهم چیزی سقوط کند. اما گاهی برای درمان باید دارو مصرف کرد.»
رئیسجمهور آمریکا افزود که هفته گذشته با رهبران اروپایی و آسیایی گفتوگو کرده است؛ افرادی که امیدوارند او را متقاعد کنند تا تعرفههای جدید که قرار است این هفته تا ۵۰ درصد افزایش یابد، کاهش دهد. او همچنین بیان کرد: «آنها حاضر به مذاکره هستند، اما بدون پرداخت هزینههای زیاد، هیچ مذاکرهای در کار نخواهد بود.»
اعلام تعرفههای جدید از سوی ترامپ در هفته گذشته اقتصادهای جهانی را دچار تزلزل کرد و واکنش تلافیجویانه چین را به همراه داشت و ترس از یک جنگ تجاری جهانی و رکود را تشدید کرد. سرمایهگذاران و رهبران سیاسی در تلاشند تا بفهمند آیا این تعرفهها دائمی خواهند بود یا بخشی از یک استراتژی تجاری جدید و یا تنها یک تاکتیک چانهزنی برای کسب امتیاز از کشورها.
در برنامههای تلویزیونی صبح یکشنبه، مشاوران ارشد اقتصادی ترامپ تلاش کردند تا تعرفهها را به عنوان بازتعریف جدیدی از موقعیت آمریکا در نظام تجاری جهانی معرفی کنند. وزیر خزانهداری اسکات بسنِت اعلام کرد که از زمان اعلام تعرفهها، بیش از ۵۰ کشور مذاکرات خود را با آمریکا آغاز کردهاند.
در حالی که ژاپن یکی از نزدیکترین متحدان واشنگتن در آسیا به دنبال توافق است، شیگرو ایشیبا، رهبر این کشور روز دوشنبه اعلام کرد که نتایج حاصل نخواهد شد.
اما سرمایهگذاران منتظر نمیمانند و فروش گستردهای در روز دوشنبه به وقوع پیوست. کوین هَسِت، مشاور اقتصادی کاخ سفید تلاش کرد تا نگرانیها را کاهش دهد و اعلام کرد که هیچگونه فشاری بر بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره وجود نخواهد داشت.
همچنین، رهبر ویتنام، تو لام، روز جمعه در تماس تلفنی با ترامپ توافق کرد که در مورد حذف تعرفهها گفتوگو کند. ترامپ این گفتوگو را «بسیار سازنده» توصیف کرد.
او در بخش دیگری از صحبتهایش یادآور شد: «ما تعرفههای سنگینی را بر اروپاییها وضع کردهایم و آنها هماکنون تمایل دارند با ما گفتوگو کنند.» رئیسجمهور آمریکا تاکید کرد که در تجارت با چین و اتحادیه اروپا کسری مالی زیادی داریم و راهحل این مشکل وضع تعرفه است. وی گفت: «تعرفهها برای ایالات متحده بسیار مفید خواهند بود و مردم به زودی این موضوع را درک خواهند کرد.»
انتهای پیام/