آیا عرضه اولیههای فرابورس به حالت تعلیق درآمدهاند؟

به گزارش بورسنیوز، مدیرعامل فرابورس ایران، محمدعلی شیرازی، اظهار داشت: در سالهای اخیر، ما هیچگاه از روش حراج عمومی برای عرضه اولیهها در فرابورس استفاده نکردهایم. این روش قبل از سال ۱۳۹۹ مورد استفاده قرار میگرفت، اما به دلیل محدودیت در عرضه و تعداد زیاد سرمایهگذاران، قیمتها معمولاً به شدت بالا میرفت که به نفع سرمایهگذاران نبود.
وی افزود: برای حل این مسئله، دو راهحل را بررسی کردیم. اولین گزینه این بود که عرضه به روش ثبت سفارش انجام شود که در این حالت قیمت توافقی بین بورس و ناشر تعیین و سپس دامنه نوسان مشخص میشود. اما به دلیل اینکه در این روش کشف قیمت واقعی انجام نمیشود و فقط نظرات چند نفر در قیمتگذاری تأثیر دارد، من این روش را مناسب نمیدانم.
شیرازی ادامه داد: روش ترکیبی مزیت این را دارد که حداقل ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر در فرآیند ارزشگذاری مشارکت میکنند. ما بررسیهایی انجام دادیم و متوجه شدیم که در این روش، برخی از سهام بالاتر از ارزش واقعی و تعدادی مطابق با ارزش واقعی و برخی نیز پایینتر از ارزش واقعی قیمتگذاری شدهاند. به لحاظ آماری، مشخص شده است که روش ترکیبی بهتر از حراج عمومی برای عرضه اولیه است، چراکه بازار بهطور طبیعی به سمت صنایعی که مورد توجه سرمایهگذاران هستند، کشش پیدا میکند و برای سهام آن صنایع، قیمتهای بالاتری کشف میشود. این روش عیوب کمتری نسبت به سایر روشها دارد.
مدیرعامل فرابورس درباره عرضه اولیههای آینده گفت: این موضوع به کشش بازار و همچنین اندازه و حجم فعالیت شرکتهای متقاضی بستگی دارد. در حال حاضر، شرایط بازار مطلوب است.
وی در خصوص برنامههای فرابورس در سال جاری گفت: مأموریت ما تأمین مالی برای صنایع مختلف، بهویژه صنایعی است که برای مردم و اقتصاد کشور ضروریتر هستند. همچنین یکی دیگر از مأموریتهای ما، فراهم کردن شرایط سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران است. ما بهطور ویژه بر ارتقای بازار نوآفرین در فرابورس که اخیراً افتتاح شده، تأکید داریم. در این بازار، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی پذیرش میشوند.
شیرازی تأکید کرد: توسعه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها یک ضرورت اقتصادی است و بازار نوآفرین بستر مناسبی برای انجام IPO و تأمین مالی این شرکتها فراهم کرده است.
وی همچنین به شرکتهای صندوق-پروژه در بورس اشاره کرد و گفت: این شرکتها قادر به تأسیس و تأمین مالی پروژههای ملی، دولتی و خصوصی کوچک در فرابورس هستند. این صندوق پروژهها در حوزههای فولاد، معدن و استخراج طلا و صنعت ساختمان فعال شدهاند، اما هنوز راهاندازی آنها بهطور عمومی اعلام نشده است و پس از تکمیل مراحل آمادهسازی، نام این شرکتها به علاقهمندان سرمایهگذاری اطلاعرسانی خواهد شد.
انتهای پیام/