رئیس سازمان بورس استعفا داد
به گزارش بورسنیوز، حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، استعفای دوباره خود را به دلیل فراهم نشدن شرایط اعلامی، به وزیر امور اقتصادی و دارایی ارایه کرد.
به نظر می رسد با فشار و تاکید نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر اقتصاد به دلیل نابسامانی بورس، استعفای قالیباف به منظور کم کردن فشارها بر روی وزیر اقتصاد و فرار استیضاح طراحی شده باشد.
حسن قالیباف اصل فروردین ماه امسال پس از استعفای شاپور محمدی مدیریت سازمان بورس را برعهده گرفت.
در دوره مدیریت قالیباف، بازار سرمایه روزهای پر تنشی را پشت سر گذاشت که حاصل آن ریزش یک میلیونی شاخص بورس بود که موجب اعتراض سهامداران شد.
ریزش بورس به حدی زیاد بود که منجر به تجمع سهامداران مقابل شرکت بورس و سازمان بورس شد.
گفتنی است؛ وی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ مدیریت شرکت بورس تهران را نیز برعهده داشت.
بر اساس اطلاعات دریافتی بورس نیوز، هنوز فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد با استعفای قالیباف موافقت نکرده است.
متن نامه استعفا به شرح زیر است:
به نظر میرسد در مسیری اشتباهی گام گذاشتهایم چراکه آقای قالیباف بهعنوان یک رگلاتور میتوانست در برخی از حوزهها رویکرد دیگری داشته باشد اما؛ نبود پایداری در اقتصاد شرایط را برای توسعه مجموع اقتصاد سخت میکند.
اقتصاد ایران نمیتواند بدون توجه به بازارسرمایهای مبتنی بر یکروند توسعه پایدار گامهای مثبتی بردارد البته توسعه پایدار را نباید به معنای بازار صعودی دانست بلکه این توسعه به لحاظ دوری از اقتصاد دستوری و جلوگیری از ریسکهای تحمیلی خارج از بازار است؛ رویکردهای ذینفعانه درمجموع اقتصاد، باعث شده تا همیشه، آدرسها و اتفاقهایی، به این شکل در بازار رخ دهد.
درمجموع معتقدم اگرچه قالیباف اصل رئیس سازمان درشدت گرفتن مشکلات بیتقصیر نیستند اما؛ مشکلات بازارسرمایه چندان ارتباطی به عملکرد رئیس سازمان بورس نداشته و ریشه مشکلات بازار سرمایه را باید در اقتصاد کلان کشور جست.
برخی سوء مدیریتها و مداخلهها را علت مشکلات بازار سرمایه میدانند اما؛ شخصاً معتقدم نمیتوان منکر سوء مدیریتها و تبعات منفی آنهم شد؛ ولی مشکلات اقتصاد ما ریشهدارتر از این حرفهاست. در چنین وضعیتی حتی استیضاح وزیر اقتصاد هم چاره کار نیست.
شرایط نابسامان بازار سرمایه به دلیل ناهماهنگی مسئولان سازمان بورس است.
آقای قالیباف به عنوان نماینده سازمان بورس در جلسات هیئت دولت حضور داشت زمانی که مسئولی با این مقام نمیتواند جلوی برخی اقدامات را بگیرد یا هماهنگی لازم را انجام دهد به نظر استعفا منطقیترین اقدام است.
یا رئیس سازمان بورس قدرت لازم را برای پیشبرد امور و اقدامات خود نداشت یا فاقد توانمندی لازم بود که فرقی با هم ندارد، در این حالت باید فرد قویتر جایگزین شود و استعفا کار درستی بود که صورت گرفت.
پس از مدتها، مدیریت سازمان بورس در دست شخصی از جنس خود بازار قرار گرفته بود که مشکلات این بازار را میشناخت.
بعد از مدت مدیدی که در موارد مختلفی که سهامداران بابت تصمیمات دولتیها متضرر میشدند، سازمان بورس و اوراق بهادار هیچ واکنشی نشان نمیداد، این سازمان از حالت انفعال خارج شده بود و اخیرا موضعگیریهای منطقیتری داشت.
در صورت صحت خبر استعفای جناب قالیباف اصل، در میان مدت تغییرات مدیریتی در سازمان بورس به ضرر بازار سرمایه خواهد بود.
اگر این استعفا نمادین هم بوده باشد، ایشان قصد داشته به سهامداران نشان دهد رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در کنار سهامداران است و مشکلات سهامداران را درک میکند.
مشکل بزرگتری که در حال حاضر بازار سرمایه ما با آن دست و پنجه نرم می کند، این است که دولت و مجلس در راستای منافع سیاسی خود اظهار نظر می کنند و نه منافع سهامداران. مادامی که این تضاد منافع تداوم داشته باشد، نمی توان برای حمایت از بازار سرمایه سینرژی مثبت ایجاد کرد.
اگر بخواهیم به واقعیت ها بپردازیم استعفای رئیس سازمان بورس فقط تحت تاثیر یک متغیر اقتصادی یا سیاسی نبوده است بلکه متاسفانه نگاه و سیاست های حاکم این مدت برای سازمان بورس از جمله تشویق دولت برای ورود افراد غیر حرفه ای به بازار، همان طور که انتظار می رفت تبعاتی را به همراه داشت.
مداخله بیش از حد مسئولین در قیمت گذاری های دستوری، بازار را از شرایط عادی خود دور کرد و منجر به خروج آن از کنترل شد.
تواتر تصمیمات مداخله جویانه دولت در یک سال گذشته آنقدر بالا بود که ریسک سرمایه گذاری را در بازار سرمایه به شدت افزایش داده است، در مجموع اگر این رویکردها در بازار ادامه داشته باشد ظبیعتا باید منتظر اخبار منفی بیشتری باشیم.
استعفای آقای قالیباف اصل خیلی دیر انجام شد و زودتر انتظار استعفا میرفت، انتصاب وی از روز اول نشان میداد باید منتظر استعفای این چنینی هم باشیم.
سیاسی کاریهایی که از اردیبهشت ماه سال جاری در بازار سرمایه شکل گرفت و این بازار را به سمت ارزش گذاریهای کاذب و تامین مالی برای دولت سوق داد، حباب قیمتی در سهمها ایجاد کرد که مستلزم همکاری مدیریت سازمان بورس با دولت و نهادهای سیاسی بود و این همکاری با سیاسیون بود که استعفای امروز را رقم زد.
البته معتقدم این استعفا هر چند دیرهنگام، به نوعی فرار از مسوولیت بوده است، انتظار میرود برای سازمان بورس، مدیری کارآمد، لایق، اقتصاددان و غیر سیاسی انتخاب شود که بتواند بدنه بازار سرمایه را از این همه فساد و ناهنجاری تزکیه کرده و این بازار را بطور سالم مدیریت کند.
متاسفانه ... و دولت دزد و مجلس باجگیر و قق فاسد خیلی بیشتر از سازمان بورس باعث ضرر به سهامداران امسال بورس شدن
اینا غیر از اینکه سرمایه مردم توی این ابرتورم پودر کردن اونا رو به دهک پایین تر پرتاب کردن و فقیرتر شدن
به فکر دولت و حقوقی ها بود
بعدی رو خدا به خیر کنه چ.ن تو ایران دایما به عقب باز نمیگردیم
مادامیکه نهادی قدرتمند و توانا جلوی حقوقیها را نگیرد متاسفانه این اوضاع نابسامان ادامه خواهد داشت... ساختار بورس بشدت دارای اشکال است و تا حدی میتوان گفت اصلاح ناپذیر.... وقتی رئیس بورس را حقوقیها که خودشان اصلی ترین متخلفان بورس هستند تعیین میکند چطور باید انتظاره کوتاه کردن دست حقوقیهای فاسد از بورس را داشته باشیم. مردم را به خاک سیاه نشاندند ولی برای یکبار هم شده لیست این افراد ائم از حقیقی یا حقوقی منتشر نشد... این صفهای فروش را چه کسانی در ابتدای معاملات بصورت انبوه و هماهنگ میگذارند؟ قطعا کاره مردم بیچاره نیست.... امروز چه شد که به یکباره همه چی مثبت شد؟ دستکاری و فساد و تبانی دیگه آشکار تر از این امکان نداره.... ولی متاسفانه هیچ قدرتی وجود نداره که جلوی این حقوقیهایی که عموما وابسته به نهاد های قدرت هستند را بگیرد.