بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰
چهارشنبه‌های داغ: بانکداری اسلامی یا امپراتوری های بانکی؟ نان بانک ها در خون مردم؟

سال‌ها سکوت در برابر امپراتوری «بانک پاسارگاد»

سال‌ها سکوت در برابر  امپراتوری «بانک پاسارگاد»
با اتمام جنگ در سال های انتهایی دهه 60 و روند رو به رشد اقتصادی در دهه 70، بسیاری از افراد و نهادهای حاضر در حلقه های نزدیک به حاکمیت، که تا چندی پیش قدرت را در حضور پررنگ و مدیریت نهادهای نظامی می دانستند، متوجه شدند که شرایط تغییر کرده و می بایست از قدرتشان برای جذب منابع مالی و ساختن امپراتوری هایشان بهره مند شوند . حالا هر شخص، نهاد نظامی و قضایی برای خود بانکی داشت تا سرمایه های مردم را تبدیل به وام های کلان برای خودشان و نزدیکانشان کنند. با سود ماهانه بالاتر، پول بیشتری از مردم جذب کردند تا سر و سامانی به زندگی های ساده خود دهند.
کد خبر : ۲۸۰۵۹۲

 

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری «بانک پاسارگاد»

به گزارش بورس‌نیوز، احتمالا در سال‌های گذشته به دفعات در خصوص غارت اموال مردم توسط بعضی بانک‌ها و موسسات خوانده و شنیده اید؟ حجم فساد و تخلفات بعضی بانک‌های کشور آنقدر زیاد شده که کمتر کارشناسی می‌یابید که در خصوص نقش بانک‌ها در ویرانی و وضعیت خجالت آور کنونی اقتصاد، هشدار نداده باشد.


اکنون دیگر، مشاهده نشانه‌های آشکار از خسران مافیای بانکی در کشور بر کمتر کسی پوشیده است. از رهبر معظم انقلاب گرفته تا رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، کارشناسان اقتصادی و حتی فروشندگان دستفروش هم بر حجم بالای تخلفات و فساد موجود در نظام بانکی کشور واقفند و در این خصوص اظهار نظر‌های تخصصی می‌کنند.

 

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری

 

بعید است شخصی در این کشور از حجم بالای تبعیض، بنگاهداری، بریز و بپاش‌های سیاسی، ربا خواری و انواع تخلفات مرتبط و غیر مرتبط بانک ها، چیزی نخوانده، ندیده و نشنیده باشد.


اما به راستی مافیای شکل گرفته در نظام بانکی کشور تا چه حد قدرتمند است که نه به اخطار‌های مقام معظم رهبری گوش می‌دهند، نه سخنان مراجع تقلید برایشان اهمیت دارد، نه قوانین وضع شده دولتی (نظیر قوانین رفع موانع تولید و رقابت پذیری) جلودارشان است و نه حتی بانک مرکزی را به رسمیت می‌شناسند.

 

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری

 

 

سال‌ها سکوت در برابر  امپراتوری «بانک پاسارگاد»

 

علی رغم آنکه بسیاری از مردم در سال‌های گذشته، با منتسب کردن برخی از بانک‌های خصوصی و متخلف به افراد پر نفوذ حکومتی و یا نهاد‌های حاکمیتی، این بانک‌ها را از هر مجازاتی مبرا و دارای نوعی مصونیت قضایی می‌دانستند، اما نمونه‌های فراوانی از اظهار نظر‌ها و رفتار‌ها نشان می‌دهد که اکنون، بانک‌ها از هر نهاد و شخصی در این کشور، پر نفوذ‌تر و قدرتمند‌تر هستند.


به عبارتی بر خلاف سال‌های گذشته که نام بسیاری از بانک‌ها و موسسات مالی را به نام افراد قدرتمند حاکمیتی می‌چسباندند، امروز، مهره‌های برجسته حاکمیتی می‌جنگند تا پایگاهی هر چند کوچک را در این بانک‌ها داشته باشند.


احتمالا نیازی به شنیدن چندباره انتصاب خویشاوندان و بستگان افراد حلقه حاکمیتی به عنوان مدیران عامل، اعضای هیات مدیره و مدیران ارشد بانک‌های کشور ندارید.

 

  • تخلف پرداخت وام‌های ۴۰۰ میلیون درهمی در زمان رستگار از نزدیکان حسین فریدون را به خاطر دارید؟

 

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری «بانک پاسارگاد»

 

  • می‌دانید مدیر عامل کنونی بانک شهر، داماد نابغه اقتصادی کشور، جناب دکتر محسن رضایی است؟

 


سال ها سکوت در برابر  امپراتوری

 

(هر کدام از نسبت‌های جناب احمدی برای خوشبختی یک فرد در جمهوری اسلامی ایران کافیست، حالا شما فرض کنید هم داماد آقای رضایی مغز اقتصادی دولت باشید، هم برادر عروس جناب قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و هم سعادت برادری داماد جناب رحمانی فضلی را داشته باشید. جناب احمدی اگر خوشبخت‌ترین و با کفایت‌ترین مرد ایران نباشد قطعا یکی از منحصر به فرد‌ترین شخصیت‌های حکومت به شمار می‌رود)

 

  • راستی چه خبر از جناب انصاری خالق بزرگترین بانک ورشکسته کشور؟

 


اما از کجا به اینجا رسیدیم؟ چه شده و چه کرده ایم که امروز بانک‌ها به یکی از معضلات اصلی بحران اقتصادی کشور تبدیل شده اند؟

چگونه به بانک‌های کشور نظارت کرده ایم و چرا شاهد این حجم از تخلف در این نهاد‌ها هستیم؟


چهارشنبه‌های داغ این هفته و هفته آتی را به بررسی وضعیت نظام بانکی کشور و به ویژه بانک پاسارگاد به عنوان یکی از نمونه‌های تاسف بار نظام بانکی کشور می‌پردازیم. بی تردید بسیاری از مباحث مطرح شده در این گزارش، قابل تعمیم به سایر بانک‌های کشور نیز می‌باشد.

 

 

نظام بانکداری کشور چگونه به ابتذال کشیده شد؟

قصد نداریم تا به تاریخچه نظام بانکداری در ایران بپردازیم، اما می‌توان تاریخ صنعت بانکداری کشور را می‌توان به سه دسته کلی تقسیم کرد:

 


۱- دوره پیش از انقلاب:


از آنجا که ما نیز همچون بسیاری از شما، تولد و تبلور علوم مختلف و آغاز عصر درخشان صنایع ایران از قبیل صنعت بانکداری را دوره پس از انقلاب می‌دانیم (!)، چشم مان را بر روی تعداد بالای بانک‌های دولتی و خصوصی در دوره پیش از انقلاب و مدیران و تحصیلکرده‌های بین المللی شاغل در این بانک‌ها می‌بندیم.


۲- دوره پس از انقلاب تا سال‌های ابتدایی دهه ۸۰:


پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بسیاری از بانک‌های خصوصی و دولتی با ادغام در بانک‌های بزرگتر تبدیل به بانک‌هایی با مالکیت ملی شدند. به عنوان مثال بانک تجارت از ادغام ۱۲ بانک کوچک و بزرگ و بانک ملت از ادغام ۱۰ بانک به وجود آمد.


در مجموع، ۳۷ بانک کوچک و بزرگ که تا پیش از انقلاب مشغول به فعالیت بودند، به ۶ بانک رفاه، ملی، ملت، سپه، تجارت، صادرات و سه بانک تخصصی کشاورزی، صنعت و معدن و مسکن تبدیل شدند.


۳- دوره پس از دهه ۱۳۸۰: آغاز فساد و ابتذال در نظام بانکی کشور


از نظر نگارندگان آغاز افول و فساد نظام بانکی کشور را می‌توان مربوط به سال‌های پس از سال ۱۳۸۰ دانست. با اتمام جنگ در سال‌های انتهایی دهه ۶۰ و روند رو به رشد اقتصادی در دهه ۷۰، بسیاری از افراد و نهاد‌های حاضر در حلقه‌های نزدیک به حاکمیت، که تا چندی پیش قدرت را در حضور پررنگ و مدیریت نهاد‌های نظامی می‌دانستند، متوجه شدند که شرایط تغییر کرده و می‌بایست از قدرتشان برای جذب منابع مالی و ساختن امپراتوری هایشان بهره‌مند شوند.


بسیاری از این دوستان و نهاد‌های متبوعشان متوجه شده بودند که قدرتی که با پول ساخته می‌شود بسیار قوی‌تر از قدرتی است که می‌توان با نیروی نظامی به آن رسید.


از همین سال‌ها بود که تب تاسیس بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در میان افراد پر نفوذ آغاز شد. شرایط جامعه تغییر کرده بود و حالا بسیاری از افراد و نهاد‌هایی که برای خود سهمی در انقلاب و جنگ قایل بودند، شروع به تاسیس بانک‌ها و موسسات مالی، آنهم در سایه ضعف و قحط الرجال موجود در سیستم‌های نظارتی و بانک مرکزی کردند.


بنیاد شهید بانک دی را در سال ۱۳۸۹ تاسیس کرد، بنیاد مستضعفین بانک سینا را در سال ۱۳۸۷ تاسیس نمود، نیروی انتظامی از بانک قوامین در سال ۱۳۹۱ رونمایی کرد، بانک پاسارگاد به عنوان بانکی خصوصی (؟!) در سال ۱۳۸۴ پا به عرصه شرکت گشایی نهاد، ارتش هم از قافله عقب نماند و بانک حکمت را در سال ۱۳۸۹ وارد نظام بانکی کشور کرد، موسسه ثامن، میزان، حکمت، مهر ایران و ...، همگی از نهاد‌های مختلف آمدند تا از پول‌های مردم به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.


حالا هر شخص، نهاد نظامی و قضایی برای خود بانکی داشت تا سرمایه‌های مردم را تبدیل به وام‌های کلان برای خودشان و نزدیکانشان کنند. با سود ماهانه بالاتر، پول بیشتری از مردم جذب کردند تا سر و سامانی به زندگی‌های ساده خود دهند.


پول‌های مردم را خوردند، بردند، کمی هم زمین، ملک و شرکت خریدند؟


بسیاری از این بانک‌های کوچک و تحت مدیریت نهاد‌های نظامی و افراد پر نفوذ که یارای مقابله با بانک‌های قدیمی و بزرگ کشور را نداشتند، موفق شدند با سیاست‌هایی نظیر پرداخت بهره‌های بالا به سپرده‌های مختلف، سهم خود را از پول‌های مردم بردارند. حتما داستان سود سپرده‌های پرداختی بانک آینده، موسسه مالی اعتباری ثامن، میزان، کاسپین و ...، را شنیده اید.


حالا دیگر هم آقا ابوالفضل میرعلی، دیپلمه‌ای کوشا و کشاورزی نمونه بانکی برای خود داشت و هم نیروی انتظامی، ارتش، بنیاد مستضعفان، بسیج و سایرین.


به مقایسه تعداد شعب فعال بانکی در کشور ایران و ژاپن نگاهی بیاندازید تا بیشتر متوجه سود و مزایای بانکداری برای مدیران و نهاد‌های انقلابی شوید:

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری

کشور ژاپن:
جمعیت کشور: ۱۲۵ میلیون نفر
تولید ملی ناخالص (GDP) در سال ۲۰۲۲: ۴.۳۲۳ تریلیون دلار
جایگاه اقتصادی: سومین اقتصاد جهان
حجم کل تجارت جهانی ژاپن در سال ۲۰۲۱: ۱.۵۲۹ میلیارد دلار (۷۵۸ میلیارد دلار صادرات و ۷۷۱ میلیارد دلار صادرات)
تعداد کل شعب بانکی: ۱۳.۶۵۱ شعبه

 

 

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری

و اما ایران:

 

سال ها سکوت در برابر  امپراتوری

جمعیت کشور: ۸۸.۵ میلیون نفر
تولید ملی ناخالص (GDP) در سال ۲۰۲۲: ۴۱۳ بیلیون دلار (۱ دهم ژاپن)
جایگاه اقتصادی: ۲۰ مین اقتصاد جهان
حجم کل تجارت جهانی ایران در سال ۲۰۲۱: ۱۵۳ میلیارد دلار (۱ دهم ژاپن)
تعداد کل شعب بانک‌ها: ۱۹.۱۶۷ شعبه در سال ۱۴۰۲ – ۲۲.۵۸۰ شعبه در سال ۱۳۹۸ (۴۰ درصد بیش از تعداد شعب بانک‌ها در ژاپن)




حالا خودتان قضاوت کنید که وجود بانک‌های زیاد و تعداد شعب بالایشان چه مزایایی برای صاحبانشان داشتند.

 


مثل همیشه دیر فهمیدند. خواسته یا ناخواسته؟


اما زمان کمی لازم بود تا ماهیت به وجود آمدن چنین بانک‌هایی بر همگان آشکار شود. وام‌هایی که به اشخاصی معلوم الحال پرداخت می‌شد و پس گرفته نمی‌شد. وام‌های کم بهره‌ای که به دوستان و آشنایان می‌دادند. پول‌هایی که بابت خرید ملک‌هایی با چند برابر قیمت از رفقا و خودی‌ها پرداخت می‌شد. هزاران هزار میلیارد تومانی که روزانه از بانک‌های تازه تاسیس خارج می‌شد و هرگز هم بر نمی‌گشت.


حالا دیگر همه فهمیده بودند که علوم مالی و بانکداری همانند مملکت داری نیست که هر کس با هر درجه، سطح و رشته تحصیلی بتواند از پس آن بربیاید.


پول‌های مردم یا توسط خودی‌ها به صورت وام‌های کم بهره از بانک‌ها خارج شده بودند، یا به صورت وام‌های بلاعوض و سفارش شده توسط مهره‌های حکومتی. وام‌هایی که ضمانتشان املاک بی ارزشی با ارزشگذاری‌های شبهناک بودند.

هزاران هزار میلیارد تومان پول مردم در موسسه و بانک‌های ثامن، میزان، قوامین، سرمایه، دی، آینده و ...، از بین رفت تا در عوض تعداد زیادی از ابر بدهکاران بانکی و افرادی که خودتان بهتر از من می‌شناسید، امپراتوری‌های خود را به وجود بیاورند.


اما از آنجا که مسئولین انقلابی و متعهد کشور برای هر مشکلی راه حلی کارآمد دارند، وزارای اقتصاد و روسای بانک مرکزی پس از سکوتی طولانی مدت و راحت شدن خیالشان از بابت پر شدن جیب‌های عده‌ای خوش شانس، مشکلات را به ساده‌ترین و احمقانه‌ترین شکل ممکن حل کردند. " ادغام بانک‌های ناتراز"


بانک‌های متخلف را با هزاران هزار میلیارد تومان زیان انباشته در بانک‌های بزرگ ادغام کردند و تبعات نادانی‌ها و ضعف‌های نظارتی خود را بر گردن ۸۰ میلیون نفر جمعیت ایران انداختند. (اضافه برداشت از بانک مرکزی و چاپ پول، تورم، فلاکت و بدبختی مردم)


البته این مشکلات و معضلات تنها مربوط به بانک‌ها و موسسات مالی تازه تاسیس نمی‌شد و بانک‌های بزرگ و دولتی نیز هر از گاهی با اعلام خبری هیجان انگیز از اختلاس‌های چند هزار میلیارد تومانی، قدرت خود را به رخ می‌کشیدند.


برخی بانک‌ها به جای " امپراتور ساختن"، " امپراتوری ساختند"


بنگاهداری بانک‌ها و بانک پاسارگاد:


..........


ادامه این گزارش جذاب را در هفته آتی از دست ندهید

 

 

بورس‌نیوز، رسانه تخصصی بازارسرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن‌شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهاد‌های ذکر شده در مطلب را دارد.

 

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
بانک پاسارگاد، امپراتوری
چهارشنبه‌های داغ: مسئولین در این مملکت کجایند؟ بانکی که تمام سپرده‌های مردم را به خودش وام می‌دهد؛
بانک پاسارگاد، امپراتوری "جناب هاشم‌نیا" و حراجی آثار هنری (بخش پایانی)
شما عملکرد آقای عشقی را قضاوت کنید
سوژه هفته: چند خطی در نکوهش امیدواران به رفتن عشقی: مگر در این کشور کسی آمده که از قبلی بهتر باشد؟
شما عملکرد آقای عشقی را قضاوت کنید
ارسال نظر
نظرات بینندگان
حسن زاده
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۷
بانک و بورس محصول دانش بشر است که جهت جمع آوری و هدایت منابع جهت تولید بیشتر کاربرد دارد و متاسفانه محصول آورده شد ولی فرهنگ صحیح استفاده از آن خیر ، این اوضاع بانک هاست و این اوضاع بورس ، تا زمانی افراد فاقد صلاحیت را در کارهای مهم می‌گذارید و ملاک یقه پیراهن و انگشتر است امیدی به اصلاح کشور نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۸
از بانک پاسارگاد بدتر سه بانک دولتی صادرات ملت و تجارت هستند که قسمت عمده سهامشون به سهام عدالت واگذار شده.قسمت عمده دارایی هاشون رو تبدیل به دارایی های کردن که ربطی به بانکداری ندارد‌آدم نمیدونه که اینها واقعا هلدینگ هستن یا بانک؟ و بدتر از همه اینکه منافع این دارایی ها به جای اینکه به جیب صاحبانشون بره توسط دولتی ها و با مصوبات مختلف به اشکال مختلف غارت میشه.الان ده ساله که در مجامع هیچ سودی برای پرداخت ندارند.ای کاش گزارشی هم در مورد همین سهم هایی که روی کاغذ به سهام عدالت واگذار شده تهیه می کردین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۸
از بانک پاسارگاد بدتر سه بانک دولتی صادرات ملت و تجارت هستند که قسمت عمده سهامشون به سهام عدالت واگذار شده.قسمت عمده دارایی هاشون رو تبدیل به دارایی های کردن که ربطی به بانکداری ندارد‌آدم نمیدونه که اینها واقعا هلدینگ هستن یا بانک؟ و بدتر از همه اینکه منافع این دارایی ها به جای اینکه به جیب صاحبانشون بره توسط دولتی ها و با مصوبات مختلف به اشکال مختلف غارت میشه.الان ده ساله که در مجامع هیچ سودی برای پرداخت ندارند.ای کاش گزارشی هم در مورد همین سهم هایی که روی کاغذ به سهام عدالت واگذار شده تهیه می کردین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۸
خب پس حرف رهبری رو ..........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹
تورکیه مثل ایران۱۰۰تابانک بوداردوغان باسوادهمه روتختی کرد۱۰تابانک خوب ماندندپولشویی تمام ازآنکه سپه دولتی وام بزرگ بگیرتوگردشگری سرمایه گذاری کن سودبگیرقسط بده.هربانکی برای وام مراجعه میکنیدبودجه نداریم سکه زیرمیزی بده وام بگیر
محمد
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۲
99 درصد بانک‌ها در جمهوری اسلامی فقط برای منافع و منفعت بعضی از سران مملکت احداث شدن و دولت وهیچ ارگانی توان بازخواست این بانک‌ها را ندارد در اضل این بانک‌ها حالت نرول خو ی و ربا و اختلاف طبقاتی و فقر را در جامعه گسترش دادن
ایران
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۸
وقتی آنهایی که قبل ازانقلاب میرفتن بمب درست میکردن ودرکناردرب ورودی کلاتتری ها میگذاشتن وکشته شدن مردم برایشان مهم نبود وقتی رفتن سینمارکس آبادان آتش زدن ملت کشتن بعدانداختن گردن حکومت وآینده نشان دادکه کارخودشان بوده ودرجنگ همیشه درپشت جبهه فعالیت داشتن فقط تزمیدادن الان شدن دکترای اقتصاد بله منظورم خودرضایی هستش همین افراد جان ملت برایشان مهم نیست فقط خودشان مهم هستن
محمد حبیبی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۱
خدا اموات شما را بیامرزه همین مطلب هم گذاشتید خیلی مردید
دولت هم اگر بخواد و اراده داشته باشد می‌تونه تمام سرمایه های مردم رو به سمت بازار بورس و تولید ملی هدایت کنه اصلا هم نیاز به مبارزه با بانکها نیست اینطوری خود بانکها باید جمع کنند و بروند دنبال کارشان. من باشم این کارو انجام میدم
فعال اقتصادی
سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
دولت بیسوادتر از اینهاست که اینو بفهمه میبینید که برعکس داره عمل میکنه و هر روز بورسو سرکوب میکنه..انشاله دور دوم نداشته باشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
سلام. واقعا عصر درخشان صنایع ایران، عصر بعد از انقلابه
دکتر دیباج
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
لعنت خداوند متعال بر زالو صفتان خائن ومزدور وجانی که از خون شهدا ی مظلوم نظام ،کاسه لیس از خون مردم ،مشروب وار ،زمان می‌گذرانند خاک پای بسیجی مظلوم، خاک فرق سر این مزدوران وابسته به خائنین نفوذی،مرگ وننگ براين مفسدان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
متاسفانه مرگ بر آمریکا ولعنت بر تمام کسانی که ایران را در مسیر فساد و نابودی قرار داده .ژاپن بی مذهب یا مسئولان با مذهب .ایران کجا ژاپن کجا .دراصل حکومت را به اسلام وصل کردند تا به راحتی فساد کنند سرکوب کنند اعدام کنند .وکشوررا در مسیر نابودی وغارت قرار دهند .شیطان بزرگ آمریکا .نابودکنند دنیا ...
سهامدار خرد دزد زده
سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
شیطان خودشون بودن که ملتو فریب دادن
جامعه شناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
واقعا خسته نباشید!!! با توجه به هجویات نوشته شده، بی نهایت لذت بردم از این همه تشرع افراد مسلمان در بخش های بالایی هرم قدرت، در واقع انقلاب مردم ایران باید اینگونه دست چنین ارازلی می افتاد که خون ملت را در شیشه کنند، و شما هم سادگی با نوشتن این اراجیف،فساد کثیف آنها را تلطیف و تطهیر نمایید. من جانباز و فرزند ایثارگر، متاسفم که انقلاب کردیم تا بد برود و بدتر و ننگ آورتر بیاد
بدون سپاس: دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه
رحمت یوسفی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
متاسفم از نویسنده بخاطر اینکه تیشه به ریشه اقتصادنحیف کشور می‌زند ، مگر دستگاه نظارتی نداریم، شورای فقهی چکار میکنه ، اگر راست میگی برو روی اونا داد بزن ، نه اینکه بعد از ۳ سال که بورس در زیان سنگین است شما هم اونا تشدید کنید .
عنب
Germany
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
تمام این ها از نبود دموکراسی و عدم حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان ، حاصل میشه .
دیکتاتوری پایه اصلی فساد .
ناشناس
Germany
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
تیتر با بانک پاسارگاد شروع و تمام شد ولی از این بانک چیزی گزارش نشد!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
علت تورم افسارگسیخته بانک ها هستند چون بانک ها هیچ دارایی از خودشان ندارند ولی پول مردم را میگیرند و سپس با نزول بالایی این پول را به گردش درمیاورند و در تمام ادوار و حکومت ها اعمال نزولخواری خودشان را قانونی ثبت میکنند تا جای هیچ بحثی وجود نداشته باشد ایه دویست هفتادو پنج بقره: كسانی كه ربا می‌خورند [در میان مردم برای امور زندگی خود] به پای نمی‌خیزند، مگر مانند به پای خاستن كسی كه شیطان او را با تماس خود آشفته حال كرده [و تعادل روانی و عقلی‌اش را مختل ساخته‌] این بدان سبب است كه آنان گفتند: خرید و فروش هم مانند رباست. در حالی كه خدا خرید و فروش را حلال، و ربا را حر ام كرده است. پس هر كه از سوی پروردگارش پندی به او رسد و [از كار زش ت خود] بازایستد، سودهایی كه [پیش از تحریم آن‌] به دست آورده، مال خود اوست، و كارش [از جهت آثار گناه و ك یفر آخرتی‌] با خداست. و كسانی كه [به عمل زشت خود] بازگردند [و نهی خدا را احترام نكنند] اهل آت ش‌اند، و در آن جاودانه‌اند. (۲۷۵)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸
خدا لعنت کنه هرکسی که با مال مردم و بیت المال برای خودش قصر و پادشاهی درست میکنه
علی دهقان
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۴
به به ازاین همه فساد
رضا
United States of America
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۷
این قماش راهزن از ریز و درشت و........لیاقت آویزون کردن هم ندارن ، به نظر شما به موقعش مردم باید با این راهزنان آدمکش و آدمخوار چیکار کنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟
محمد
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۲
متاسفم
مجید
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۸
البته هنوز وارد بحث اصلی که بانک پاسارگاد هست نشدید ولی چون تا اینجا تقریبا از همه بانکها نام برده شده خواستم بپرسم چرا از بانک اقتصاد نوین و بانک کارآفرین و پارسیان اسم نبردید؟ پیشنهاد میکنم بررسی بانک و بانکداری را از تاسیس اولین بانک غیر دولتی پس از انقلاب شروع کنید.
محمود
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲
سالها سکوت در برابر دزدان و دزدی چون خودشان هستند
علی
Luxembourg
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۷
عجب بخور بخوری بیشرفها مثل زنجیر بهم وصل هستند خر تو خریه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸
با تشکر از بورس نیوز بابت شفاف سازی سیستم بانکی کشور
محمدم۵۲
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۴
و چه حیف که همه ارکان قانون کشور ،این معضلات را میدانند ولی یارای مقابله با انها را ندارند.لطفا در مورد بیمه های عمر که در کنار بانکها هستند هم بنویسید.ممنون از مطالب جالب تون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۶
سلام
لطفا دروغ تحویل ملت ندید، این فساد ماحصل فساد و تباهی دولت است لطفا آدرس غلط ندید وقتی دولتی سالها با کسری بودجه مواجه است دست میکنه توی جیب ملت. مکانیسم خلق نقدینگی از مسیر بانک مرکزی و با اطلاع مقامات صورت می پذیرد مقاماتی که سواد اقتصادی ندارند.
شاهد
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۹
چرا هیچ اسمی از متخلف ترین بانک یعنی بانک ایران زمین نیست؟ اونکه اصلا پیدایش با شبه و‌ تردید بوده و بعد تخلفاتی. داشته که اگر خواستید من ریز کاملش رو‌میتونم در اختیارتان بذارم
تی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۸
یه بانک داره وام میده
خدمات میده الکی خوردش نکنید
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
عالی بود
امیر
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
سلام
مقاله شما واقعا قصد شفاف سازی برای مردم را دارد یا به مانند بسیاری از روزنامه ها و سایتهای اقتصادی که صرفا مقاله مینویسند تا پس از آن وام و امتیاز از بانکها دریافت کنند که پس هم ندهند، اگر واقعا نیت شفاف سازی باشد که بعید میدانم، جای تحسین دارد
کارآفرین
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
کارآفرین وصادر کننده جوانی بود که الان جوانی افسرده ودربند وکل سرمایه از دست داده بخا طر ربای بانکها ی اسلامی در کشوراسلامی متا سفم برای ...
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
یکی از سالمترین و قویترین و شفافترین بانکها بانک پاسارگاد است لطفا بیخود چرت و پرتی ننویسید که بعد مجبور به عذرخواهی شوید
محسن
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
سلام، چرا از بانک ها و موسسه های مالی که توسط بسیج و سپاه تاسیس شده بود و بانک سپه ادغام شدند، نام نبردید.
در خصوص روابط خانوادگی مدیران دیگر بانک ها با مسئولین کشوری هم مطالبی بفرمایید.
با تشکر.
وحید
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
بیچاره مردمی که مثلا انقلاب کردن و آینده خودشون و بچه هاشون رو به دست چه کسانی سپردن...
واما پایان کار جز سیاهی و بدبختی نیست.
اقتصادی ورشکسته و فروپاشیده که فقط تاوان آنرا مردم عادی باید پرداخت کنند.
مهناز
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۸
خوبه نکشتنت با این مقاله
علی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۴
لعنت بر خائنین به ایران در زیر اسم بانک . عاملین دزدی اختلاس و تورم از مردم .
مستاجر
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۴
بانک انصاریادت رفت،که فاسدبودباسندمیگم،الانم سرکرده های انصاردارن ادامه میدن باسپه فلک زده,متاسفانه هیچ کس هم پیگیرنیست بااین که اسنادفسادهم برااداره مبارزه بامفاسدارسال شده
فرزند شهید
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
ما خون دادیم ، جون دادیم که یه عده مفت خور ، متظاهر مانند دکتر ....و امثال ایشون مانند زالو خون مردم را بمکند ؟ پس کجا رفت اون ادعاهایی که داشتید ، متاسفم
کیومرث
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
متاسفانه در کشور ما برعکس کشورهای پیشرفته بانک مرکزی مستقل عمل نمیکند و هر کس قدرت بیشتری دارد وام بزرگتری از بانکها میگیرد و پس نمیدهد وگرنه کارمندان بیچاره بانکها در تمام طول سال باید سرکار حاضر شوند حتی اگر سنگ از اسمان ببارد ولی کسی سراغ خودروسازان و دلالان مسکن و زمین خواران نمیرود و فقط تمام کاسه کوزه ها را سر بانکها میشکنند
حسین
United States of America
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۲
خاک.بر.سر.مطبوعات.وسردبیرانشان..اندازه......نمیفهمند.حالا.که.ثروت.ایران.رو.بردند.در.گشورهای.دیگر...
هدایت
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۵
دمت گرم اگه تهدید نشدید با تمام قوا ادامه بدید. خدا پشت و پناهتون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸
متاسفانه فقط بانک های خصوصی مثل پاسارگاد نیستند،،بانک سپه با حقوق نظامیان شده بزرگترین بانک کشور،،ببینید به نظامیان و بازنشسته گان نظامی وام یا تسهیلاتی می دهند،،معلوم نیست چه اهدافی دارند،طرف بقال هست نزدیک به دویست ملیون سپه وام گرفته،،پنج ملیون به من نظامی نمیده
فرید
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
این نوید کنار رفتن ارتجاع سیاه رو داره
صادقی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵
مرحبا بر نویسنده و سردبیر ، سلامت باشند انشاالله . سردبیر محترم مقالات مشابه ( فساد -دزدی - کلاهبرداری - دریافت مال نامشروع و.......افراد خاص و عواملشان ) را بیشتر و بیشتر منعکس کنید .
شاید امثال قالیباف و لاریجانی و احمدی ها زودتر دست از سر نابودی ایران و ایرانی بردارند .
عباس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
پاسارگاد بهترین بانکه لطفا دروغ رو انتشار ندیدین
سهامدار جزء
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
بیشتر از 10 ساله سهامدار خودرویی هستم و یکریال سود سهام تا حالا ندادن این چه بورسیه خوب درشو ببندید پولامونو تو بانک بزاریم.
سهامدار جزء
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
بیشتر از 10 ساله سهامدار خودرویی هستم و یکریال سود سهام تا حالا ندادن این چه بورسیه خوب درشو ببندید پولامونو تو بانک بزاریم.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
دمت گرم بورس نیوز . رسوا کن این بی دردان اموال کشور و ملت.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
دمت گرم بورس نیوز . رسوا کن این بی دردان اموال کشور و ملت.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
دمت گرم بورس نیوز . رسوا کن این بی دردان اموال کشور و ملت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
چی شد اینطوری شد هیچی با تورم زندگی مردم به آتیش میکنن بعد باز با تورم بدهی رو پرداخت میکنن تورم که نه دزدی از مردم به اسم تورم کل حکومت هم پشت اینا هست ورگنه از جیب مردم بدهی یه مشت شرکت بیخود و بانک بیخود رو پرداخت نمیشد اینا هم میدونن باز با دزدی از مردم کمکشون میکنن باز بدهی و ولخرجی درست میکنن