۱۲ دی ماه؛ آغاز پذیره نویسی صندوق طلای "قیراط"
به گزارش بورس نیوز، میثم فدایی، مدیرعامل تامین سرمایه دماوند در نشست خبری پذیره نویسی صندوق طلای "قیراط" اظهار کرد: تامین سرمایه دماوند سعی کرده که هر ۶ ماه یک ابزار جدید را راه اندازی کند. ما در سالهای گذشته توسعه صندوقهای با درآمد ثابت را داشتیم. بعد ازآن وارد حوزه آپشنها شدیم. صندوق گارانتی که پربازدهترین صندوق مختلط سالهای اخیر بوده و صندوق حفظ ارزش نیز در طبقه صندوقهای سهامی دسته بندی میشود. از نظر بازدهی نیز جزو ۵ صندوق پربازده بازار بوده است.
حدود ۵ ماه است که وارد حوزه طلا شدیم. در حوزه شمش طلا و سکه، همچنین، حوزه آتی ورود کردیم. ورود به این حوزه بدون تجربه و دانش نیست. مجوز این صندوق را از سازمان بورس دریافت کردیم. نام "قیراط" را برای نماد صندوق طلا در نظر گرفتیم.
در ادامه این نشست، قاسمی، معاون سرمایه گذاری تامین سرمایه دماوند درخصوص صندوقها بیان کرد: در تامین سرمایه دماوند صندوق درآمد ثابت، صندوق بازاگردانی و... داشتیم. یازدهمین صندوق ما صندوقی است که سرمایه گذاران را در مقابل تورم ایمن میکند. ما در نظر داریم که صندوق امنی را به سرمایه گذاران معرفی کنیم. دلیل اینکه چرا این صندوق را انتخاب کردیم، این است که کشور ما در شرایط خاصی به سر میبرد و در منطقه خاورمیانه قرار گرفته است. این موضوع میتواند برای افراد نگرانیهایی را از حیث حفظ داراییهای خود به وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین، ریسک بزرگ نگهداری این دارایی ارزشمند مخاطراتی را نیز به همراه دارد. موضوع دیگر نقدشوندگی است. این عوامل منجر به این شد که افراد بتوانند تصمیمات خوبی را در این حوزه بگیرند.
چرا صندوق طلا؟
قاسمی ادامه داد: براساس تجربه و دانشی که ما در تامین سرمایه دماوند داشتیم، صندوق طلا را راه اندازی کردیم. یکی از تمهیدات خوبی که در این صندوق اندیشیدیم این است که معادل صندوق، شمش طلا داریم. پول صندوق برای تشکیل پورتفو حتی یک روز نیز معطل نمیماند و معادل حجمی که پذیره نویسی میکنیم طلای آن نیز وجود خواهد داشت.
منوچهری، مدیر سرمایه گذاری تامین سرمایه دماوند در ادامه این نشست خبری با تحلیلی از طلای جهانی گفت: با پیدایش تمدنهای باستان شاهد بودیم که طلا بعنوان یک معیار ثروت، قدرت و در نهایت معیار فرهنگ محسوب شود. سرمایه گذاران در قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی ارزیابی خود را براساس مقدار معینی از طلا تعیین میکردند.
وی افزود: از ابتدای قرن ۱۹۰۰ میلادی آمریکا به عنوان قدرت جهانی دلار را توانست بر نظام اقتصادی حاکم کند. تا سال ۱۹۳۳، هر اونس طلا ۲۰.۶۵ دلار به ازای هر اونس قیمت گذاری میشد و تا سال ۱۹۷۱ نرخ برابری ۳۵ دلار برای هر اونس بوده است. بنا محدودیتهای موجود که نظام مبتنی بر طلا قابل ادامه نبود، شاهد این بودیم که ارزش طلا در بازار جهانی دچار نوسانات شدیدی شود. علیرغم اینکه نظام مبتنی بر طلا بر پولهای جهانی کنار گذاشته شده، اما بانکهای مرکزی دنیا به عنوان یکی از خریداران بزرگ طلا عمل میکنند. یعنیهمیشه طلا گزینه اول ذخایر آنها به حساب میرود.
منوچهری گفت: نوسانات قیمتی طلای جهانی بعد از ۱۹۷۱ معنا یافته و در هر دهه میلادی نوسان خاصی داشته است. در دهه ۱۹۸۰ طلا سقف ۸۵۰ دلاری، در دهه ۱۹۹۰ طلا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار نوسان داشته است. دهه ۲۰۰۸ با وجود تورم در حوزه مسکن آمریکا طلا برای اولین بار قیمت ۱۰۰۰ دلاری را به خود دیده است. در سال ۲۰۱۸ نیز نوسان طلا بین ۱۱۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار بوده که نسبت به دوره قبلی کمتر بوده است.
مدیر سرمایه گذاری تامین سرمایه دماوند خاطرنشان کرد: در دوران کرونا قیمت طلا به ۲ هزار دلار میرسد و بعد از کرونا رشد طلا آغاز شده و تنشهای منطقهای اخیر نیز به خصوص جنگ روسیه و اوکراین محرک قیمت طلا بوده است. از سال ۲۰۱۰ تا کنون طلا به صورت سالانه میانگین بازده مرکب ۶.۵ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: طلا دارای دو ویژگی جذاب است که یکی نقدشوندگی و دیگری همبستگیای است که با سایر کلاسهای دارایی دارد و در بحرانهای مالی میتواند به عنوان دارایی امن شناخته شود. در ۵۰ سال گذشته به صورت سالانه بیشترین بازدهی سالانه طلا ۱۳۳ درصد بوده که در سال ۱۹۷۵ اتفاق افتاد. همچنین، بازدهی ۳۲ درصد منفی در سال ۱۹۸۱ داشته است. به طور کلی شرایط اقتصادی، نااطمینانیهای اقتصادی، تنشهای ژئوپلیتیک و سیاستهای بانک مرکزی دنیا را میتوان نام برد. در سال ۲۰۲۳ بیشترین تولید طلا را چین، روسیه، استرالیا، آمریکا و کانادا به خود اختصاص داده است.
لازم به ذکر است، پذیره نویسی صندوق طلای "قیراط" در روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ آغاز خواهد شد.
براساس این گزارش، تامین سرمایه دماوند در سال ۱۳۹۹ با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی به ثبت رسید و هم اکنون سرمایه ۱۴۰۰ میلیارد تومانی دارد.
این شرکت توانسته از ابتدای تاسیس تاکنون افتخارات زیادی را کسب کند. رشد ۳۸ درصدی سود خالص پس از کسر مالیات را محقق کرد. این شرکت توانسته حاشیه سود بالایی را کسب کند. همچنین این تامین سرمایه، مبلغ ۱۳۷۰۰ میلیارد تومان تامین مالی انجام داده است.
پایان مطلب