بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان:

صنعت سیمان؛ از صنایع پربازده کشور/ صنعت سیمان جزو صنایع ارزنده بورس است

صنعت سیمان؛ از صنایع پربازده کشور/ صنعت سیمان جزو صنایع ارزنده بورس است
مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان گفت: باتوجه به اینکه سایر صنایع بورسی از افت بورس تاثیر گرفتند، اما صنعت سیمان کمترین تاثیر از این افت را داشته است. صنعت سیمان جزو صنایع ارزنده بورس است و در هر پورتفویی اگر سیمان نباشد، جای آن خالی است.
کد خبر : ۲۸۸۸۰۲
نویسنده :
مینا علیزاده

مجید وفاپور، مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان در گفتگو با بورس نیوز، در خصوص نمایشگاه صنعت سیمان اظهار کرد: نمایشگاه سیمان در سال‌های دور به این شکل برگزار می‌شد که در روز سالگرد صنعت سیمان را در ۸ دی ماه همایشی برگزار می‌شد و بیشتر فعالان صنعت سیمان حضور داشتند. امسال تصمیم گرفتیم که زنجیره تامین کنندگان صنعت سیمان نیز حضور داشته باشند و همگرایی بیشتری بین زنجیره تامین و صنعت شکل بگیرد که استقبال خوبی نیز شده است. 

وی افزود: در حوزه صنعت سیمان آن چیزی که مبتلابه کل صنعت است و سیمان نیز از آن متاثر شده، ناترازی انرژی است. این موضوع ماحصل اتفاقاتی است که در سال‌های دور رخ داده یا تصمیمات نادرست بوده است. 

وفاپور در این باره ادامه داد: تخصیص انرژی به صنعت سیمان شاید اولویت اول و دوم نباشد. از آنجایی که سیمان صنعت پایه کشور است، همه پروژه‌ها متاثر از صنعت سیمان است. با وجود ناترازی انرژی‌ها بیش از ۳۰ کوره سیمانی کشور خاموش بوده و اگر برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده نشود، پیش بینی می‌کنیم که ظرف یکی، دو ماه آینده بازار ملتهب شود.

مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان همچنین بیان کرد: انتظاراتی که شرکت‌های سیمانی و هلدینگ‌ها داشتند به دلیل ناترازی‌ها محقق نمی‌شود. صنعت سیمان در تابستان یک ماه بیش از سال گذشته با قطع برق و دیماند کارخانه‌ها مواجه بود و در زمستان نیز به همین شکل است که این بر روی عملکرد شرکت‌های سیمانی تاثیرگذار خواهد بود. البته افزایش قیمت توانسته بخشی از این افت را جبران کند، اما صنعت سیمان با توجه به مزیتی که دارد یکی از صنایعی است که آینده خوبی دارد و با رویکرد دولت پیش بینی می‌کنیم که یکی از صنایع پربازده است. 

وی با اشاره به ناترازی‌های انرژی موجود خاطرنشان کرد: کارخانه‌های سیمانی نسبت به موضوع انرژی اقداماتی انجام دادند. با استفاده از انرژی حرارتی خارج شده از کوره‌ها بخشی از برق مورد نیاز این صنعت به حالت خودتامین تا ۳۰ درصد تامین می‌شود، اما این کار نیاز به حمایت دولت دارد، زیرا قیمت تمام شده بالایی دارد.

وفاپور افزود: از آنجایی که این برق بدون استفاده از هیچ انرژی مازادی تولید می‌شود، به محیط زیست کمک می‌کند و مصرف آب را کاهش می‌دهد، انتظار ما از دولت این است که به تامین مالی این پروژه کمک کند. با این کار ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه می‌شود و ۳۰ درصد برق صنعت سیمان نیز تامین خواهد شد.

مدیرعامل این شرکت سیمانی درباره میزان تولید و صادرات سیمان توضیح داد: میزان تولید کشور بالغ بر ۹۰ میلیون تن است. اما از نظر میزان پایین ساخت و ساز باعث شده که امسال برای اولین بار در تاریخ صنعت سیمان در مصرف داخل کاهش داشته باشیم هرچند که بخشی از این کاهش را با صادرات پوشش دادیم.

وی همچنین بیان کرد: افزایش نرخ ارز روی قیمت‌های صادراتی تاثیرگذار خواهد بود. تلاش می‌کنیم که سیمان را وارد رینگ صادراتی کنیم که در این رابطه بورس همکاری خوبی انجام داده و امیدوار هستیم که به زودی این اتفاق رخ دهد. اگر این کار انجام شود، شفافیت حوزه صادرات و رشد قیمت‌های صادراتی پیام خوبی را برای سهامداران به همراه دارد.

مدیرعامل "سفارس" گفت: باتوجه به اینکه سایر صنایع بورسی از افت بورس تاثیر گرفتند، اما صنعت سیمان کمترین تاثیر از این افت را داشته است. صنعت سیمان جزو صنایع ارزنده بورس است و در هر پورتفویی اگر سیمان نباشد، جای آن خالی است.

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
سیمانی‌ها بهترین گروه بازار از نظر عملکردی/ عملکرد بسیار ضعیف سخواف، سکارون و سدور
قطع شدن دست شورای رقابت و قیمت گذاری دستوری دلیل نجات صنعت سیمان؛
سیمانی‌ها بهترین گروه بازار از نظر عملکردی/ عملکرد بسیار ضعیف سخواف، سکارون و سدور
رفت و آمدهای ارزش بازار
سود ۲ میلیارد و ۲۰۵ میلیون تومانی سفاری از محل سود سهام محقق‌شده؛
رفت و آمدهای ارزش بازار "سفارس" به اوج خود
در شانزدهمین روز ماه جاری؛
"سفارس" به مجمع می‌رود
سیمان آبیک در پرتفوی بورسی
ارزش بازار سیمان فارس و خوزستان ۱۸۴۸ درصد بالاتر از بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری بود؛
سیمان آبیک در پرتفوی بورسی "سفارس" درخشید
ارسال نظر