بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۷

دستیابی به رشد ۱۳ درصدی در صنعت معدن، یک آرزو نیست

دستیابی به رشد ۱۳ درصدی در صنعت معدن، یک آرزو نیست
رشد ۱۳ درصدی پیش‌بینی‌ شده برای بخش معدن در برنامه هفتم  دور از انتظار نیست و دست‌یافتنی خواهد بود. اما این رشد الزاماتی هم دارد که باید به آن توجه شود.
کد خبر : ۲۹۰۲۳۳
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، نشست خبری کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با حضور محمدرضا بهرامن، قدیر قیافه، نواب رئیس اتاق ایران و بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران برگزار شد. 

در ابتدای این نشست، محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به هدف‌گذاری رشد 13 درصدی در حوزه معدن در برنامه هفتم، گفت: معادن به عنوان ثروت‌های الهی در کشور می‌توانند به بهبود شرایط اقتصادی کمک کنند. با وجود منابع نفت و گاز و سایر مواد معدنی، می‌توان از این ظرفیت‌ها به شکل بهتری بهره‌برداری کرد. اما به دلایل مختلف، نمی‌توانیم به خوبی در زنجیره ارزش‌افزوده بخش مواد معدنی قرار بگیریم.

بهرامن یکی از دلایل این موضوع را ناترازی انرژی عنوان کرد و افزود: ایران یکی از سه کشور دنیا است که همزمان دارای منابع نفت، گاز و مواد معدنی است و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بالایی در منطقه دارد. هدف‌گذاری رشد 13 درصدی با توجه به این ظرفیت‌ها، انتخابی منطقی و قابل تحقق است، اما باید شرایط لازم برای تحقق این اهداف را بررسی کرد. 

او تأکید کرد که باید بنگاه‌های دولتی و معادن به بخش خصوصی واگذار شود و حوزه معدن باید به بخش دارای اهلیت سپرده شود. بهرامن گفت: برای رسیدن به رشد اقتصادی، باید خود را تجهیز کنیم و تمام مبانی را در مسیر شناسایی و آماده‌سازی برای تحقق این هدف در نظر بگیریم. 

در ادامه، قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران، مهم‌ترین اولویت بخش معدن را توجه به محیط‌زیست دانست و گفت: بخش معدن برای توسعه پایدار کشور متعهد به حفظ محیط‌زیست است. قیافه به اهمیت اکتشافات جدی و مبتنی بر تکنولوژی روز اشاره کرد و افزود که برای این کار به سرمایه انسانی متخصص نیاز داریم.

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران نیز به مشکلات حوزه معدن اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی، تنها به بقا فکر می‌کنیم و برای رسیدن به رشد 13 درصدی، شرایط باید فراهم شود. شکوری همچنین به تأثیرات منفی افزایش حقوق دولتی و عوارض سنگین وارداتی بر فعالیت معادن پرداخت و گفت که رشد اقتصادی 13 درصدی بدون یک استراتژی مدون برای توسعه معدن امکان‌پذیر نیست. 

او افزود: دولت باید نقش هماهنگ‌کننده را ایفا کند و نه اینکه خود به تجارت و تولید بپردازد.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر