آشنایی ۱.۵ میلیون ایرانی با شرکت های بورسی در هر عرضه اولیه
به گزارش بورسنیوز، ششمین همایش بزرگ تأمین مالی از بازار سرمایه با عنوان «فرصتهای تأمین مالی در دولت چهاردهم» امروز یکشنبه ۱۴ بهمنماه در محل اتاق ایران برگزار شد. در حاشیه این همایش شاهد برگزاری ۵ پنل مجزا بودیم. پنل اول این همایش به تأمین مالی از طریق پذیرش شرکتها در بازار سرمایه اختصاص داشت.
این پنل تخصصی با حضور محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران، سید مهدی علم الهدی، معاون توسعه بازار فرابورس ایران، محمد امین قهرمانی، معاون پذیرش و ناشران بورس تهران و حسین عبده تبریزی، رئیس شورای سیاستگذاری همایش و مدیر این پنل برگزار شد. در این نشست، موضوعاتی نظیر الزامات پذیرش شرکتها در بازار سرمایه از جنبههای مختلف، شامل ارزشگذاری سهام، شفافیت مالیاتی، محدودیتهای پذیرش، صلاحیت شرکتها برای پذیرش و ثبات قوانین و مقررات مورد بررسی قرار گرفت.
محمدعلی شیرازی در پنل «تأمین مالی از طریق پذیرش شرکتها در بازار سرمایه» با اشاره به اینکه متأسفانه تعداد کمی از شرکتها در کشور عمر دویست ساله یا بیشتر دارند، گفت: پذیرش در بازار سرمایه به سهامداران نسل دوم یا سوم این امکان را میدهد که در صورت عدم توانایی در مدیریت شرکت، سهام خود را در بستری شفاف به مدیران حرفهای واگذار کنند.
وی پذیرش سهام در بورس و فرابورس را از زاویه بازاریابی نیز مورد توجه قرار داد و افزود: چندین ناشر که طی سالهای اخیر سهامشان عرضه اولیه شده، معتقدند که پس از ورود به بازار سرمایه، ارزش بازار سهامشان تا ۱۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین بیان کرد که در عرضههای اولیه بهطور میانگین یک و نیم میلیون نفر با شرکت مورد نظر آشنا میشوند و این امر منجر به برندسازی میشود. برخی شرکتها نیز از ابزار بازار سرمایه برای سهامداری شبکه توزیع خود استفاده میکنند و سهام خود را به نمایندگیهایشان اختصاص میدهند که این موضوع انگیزهای ایجاد میکند.
شیرازی در ادامه به تأثیر عرضه اولیه سهام بر عملکرد آینده شرکتها اشاره کرد و گفت: برای سنجش این موضوع، شاخص اشتغال شرکتها پیش و پس از عرضه اولیه مورد بررسی قرار گرفت. او افزود: شرکتها از زمان عرضه تا کنون ۳۰ درصد در زمینه اشتغالزایی رشد داشتهاند.
وی در مورد چالشهای ارزشگذاری شرکتهای آماده عرضه گفت: ارزشگذاری یک مقوله شخصی است و نمیتواند مبنای تصمیمگیری عمومی باشد. شیرازی همچنین از کشف قیمت به روش حراج به عنوان راهحلی برای چالش ارزشگذاری سهام یاد کرد.
مدیرعامل فرابورس ایران در خصوص روند پذیرش شرکتها در فرابورس توضیح داد که پرونده کامل ناشر حداکثر ظرف دو هفته در هیئت پذیرش مورد بررسی قرار میگیرد. او همچنین به موضوع دستمزد مشاوران پذیرش و تأثیر آن بر روند پذیرش اشاره کرد.
محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، در این پنل به ضعف نظام مالیاتی و تأثیر آن بر بازار سرمایه اشاره کرد و افزود که نظام مالیاتی به اندازه کافی از بازار سرمایه حمایت نمیکند.
سید مهدی علم الهدی، معاون توسعه بازار فرابورس ایران، نیز درباره دلایل طولانی شدن روند پذیرش شرکتها گفت که برخی شرکتها پس از اعلام تقاضای پذیرش، پیگیریهای لازم را انجام نمیدهند.
در نهایت، محمد امین قهرمانی، معاون پذیرش و ناشران بورس تهران، به مزیتهای بورسی شدن اشاره کرد و گفت که حسابهای شرکتهای بورسی از مبدا رصد میشود و این امر به کاهش فرارهای مالیاتی کمک میکند.
انتهای پیام/