بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶

واردات طلا؛ عامل کلیدی در تراز تجاری منفی کشور

واردات طلا؛ عامل کلیدی در تراز تجاری منفی کشور
محمدعلی دهقان دهنوی گفت: امسال وضعیت تراز تجاری غیرنفتی همچنان منفی است اما بهتر از سال گذشته شده است. البته بخش عمده ای از این تراز تجاری منفی به دلیل افزایش واردات طلاست.
کد خبر : ۲۹۰۳۹۷
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، امروز سه‌شنبه ۱۶ بهمن در یک نشست خبری درباره هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو) که از تاریخ ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، اظهار داشت: نمایشگاه ایران اکسپو نماد توانمندی‌های کشور است. ما در تلاشیم تا در این نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی را به بازدیدکنندگان معرفی کرده و از این طریق صادرات را افزایش دهیم.

وی افزود: ایران اکسپو یک نمایشگاه عمومی به شمار می‌آید و به همین دلیل صنایع مختلفی در آن حضور خواهند داشت. همچنین در این رویداد، همکاری کامل وزارت امور خارجه و تمامی سفارت‌خانه‌های ایران در خارج از کشور را خواهیم داشت.

دهقان دهنوی با اشاره به این که نمایشگاه ابزاری برای توسعه تجارت است و این موضوع از طریق مذاکرات دوجانبه محقق می‌شود، ادامه داد: تمرکز اصلی ما در برگزاری نمایشگاه سال آینده، ارتقای کیفیت آن خواهد بود. به همین خاطر نظارت بیشتری بر دعوت از شرکت‌کنندگان خواهیم داشت تا در نهایت صادرات غیرنفتی کشور افزایش یابد.

معاون وزیر صمت در خصوص رفع تحریم‌ها و برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو بیان کرد: همه ما آگاهیم که تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ایران وضع شده، محدودیت‌هایی در مسیر تجارت ایجاد کرده است. با این حال، ما با این تحریم‌ها مقابله کرده و بخش خصوصی ایران به عنوان بزرگ‌ترین مجاهد در برابر تحریم‌ها عمل کرده و راه‌های دور زدن آن‌ها را یافته است. دولت نیز با صدور مقررات مختلف و سامانه‌هایی که عملکرد کندی دارند، مانع تجارت ما می‌شود، اما بخش خصوصی هرگز از پا ننشسته است.

دهقان دهنوی تصریح کرد: هر گونه کاهش تحریم که منجر به کاهش هزینه‌ها شود، فرصتی جدید برای صادرات کالاهای ما ایجاد می‌کند. به همین دلیل از مسئولان می‌خواهیم که بستری فراهم کنند تا تجارت در فضایی بدون تحریم انجام شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره حضور ترکیه در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۴ اظهار داشت: ترکیه یکی از شرکای مهم ایران است و همواره در بین ۵ شریک تجاری نخست ما قرار داشته است. این کشور همچنین راهی به بازار سایر کشورها برای ما محسوب می‌شود. ما در تلاش برای توسعه همکاری‌های تجاری با این کشور هستیم. امسال هیئتی خوب از ترکیه به ایران اکسپو آمد و در نمایشگاه سال آینده نیز از مقامات دولتی و بخش خصوصی ترکیه برای حضور دعوت خواهیم کرد.

وی درباره تراز تجاری کشور گفت: سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و ۶۷ میلیارد دلار واردات داشتیم. تراز تجاری غیرنفتی کشور منفی ۱۷ میلیارد دلار بود، اما اگر صادرات نفت را در نظر بگیریم، تراز تجاری مثبت است.

دهقان دهنوی افزود: در سال جاری وضعیت تراز تجاری غیرنفتی همچنان منفی است، اما نسبت به سال گذشته بهبود یافته است، البته بخش عمده‌ای از این تراز تجاری منفی به دلیل افزایش واردات طلاست.

وی همچنین درباره حضور هیئت تجاری از عربستان در ایران اکسپو ۱۴۰۴ گفت: در زمینه توسعه تجارت با کشورهای دنیا، به جز رژیم اشغالگر قدس، هیچ محدودیتی نداریم. با عربستان اشتراکات فرهنگی، تاریخی و همسایگی داریم و بنابراین فرصت خوبی برای تجارت با این کشور فراهم است. اختلافات سیاسی نیز در حال حل و فصل است و حتماً از عربستان برای حضور در این نمایشگاه دعوت خواهیم کرد.

 

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر