ترامپ به دنبال گفتگو با ایران قدرتمند
به گزارش بورس نیوز، نتانیاهو به آمریکا سفر کرد و یکی از اهدافش متقاعد کردن ترامپ برای افزایش فشار بر ایران یا حتی اقدام نظامی علیه آن بود. اما ترامپ در حضور او و در پاسخ به سوال خبرنگاری که ادعا کرده بود ایران ضعیف شده، به وضوح بیان کرد: ایران بسیار قدرتمند است. او همچنین اعلام کرد که آماده است با رئیسجمهور ایران مذاکراتی داشته باشد. در عین حال، ترامپ تهدید کرد که گزینه فشار حداکثری همچنان روی میز است که البته این تهدید بخشی از روند دیپلماسی به شمار میرود.
تصریح ترامپ به قدرت ایران و درخواست او برای مذاکره با رئیسجمهور کشورمان، یک پیروزی سیاسی برای جمهوری اسلامی محسوب میشود که نباید آن را به شکست تبدیل کرد. ترامپ به خوبی آگاه است که شرایط ژئوپلتیکی ایران به گونهای است که بدون توافق با آن، نمیتواند برنامههای خود را در خاورمیانه به اجرا درآورد. حتی در بدترین حالت، یعنی درگیری نظامی میان ایران و آمریکا، هرچند آسیبهای ایران بسیار بیشتر خواهد بود، اما حتی یک ایران جنگزده نیز میتواند مانع از تحقق اهداف ترامپ در منطقه شود. تجربه غزه که در حال حاضر در برابر دیدگان ماست، گواه این ادعاست.
اگر ایران و آمریکا به جنگ بپردازند، حتی در صورت نابودی زیرساختهای ایران - که برای مردم ایران فاجعه بار خواهد بود - اهداف منطقهای ترامپ تحقق نخواهد یافت و "ناامنی کنترل نشده" بازیگران منطقهای و فرامنطقهای را به سطح جدیدی از تنش خواهد کشاند که مطلوب هیچیک از طرفین نیست. به همین دلیل، ترامپ با عقلانیت و واقعگرایی، به صراحت بر قدرتمند بودن ایران تأکید میکند و همچنین میگوید که برای آغاز گفتوگو، منتظر ایران نخواهد ماند و خود پیشقدم میشود.
ترامپ به عنوان یک معاملهگر حرفهای، خواستهاش را نیز به وضوح بیان میکند: تنها چیزی که از ایران میخواهد، عدم دستیابی به سلاح هستهای است. جالب اینجاست که خواسته ترامپ، چیزی است که جمهوری اسلامی نیز به آن تأکید کرده است و معاون اول رئیسجمهور ایران نیز در واکنش به درخواست ترامپ، تحقق آن را قطعی دانسته است.
در چنین شرایطی که رئیسجمهور آمریکا شخصاً از ایران درخواست گفتوگو کرده و خواستهای فراتر از آنچه ایران پیشتر اعلام کرده، ندارد، بهترین پاسخ تهران، اجابت این درخواست خواهد بود. پاسخ مثبت تهران به درخواست ترامپ برای گفتوگو چندین مزیت دارد:
این پاسخ هر گونه بهانهای را از طرف مقابل سلب میکند و اقدامات بعدی آمریکا نمیتواند مستند به پاسخ منفی ایران باشد.
۲. افکار عمومی در ایران، حاکمیت را مقصر فرصتسوزی نخواهد دانست.
۳. تندروهای منطقه و به ویژه اسرائیل و اپوزیسیون تا حد زیادی کنترل خواهند شد.
۴. اگر مذاکرات موفقیتآمیز باشد، فشارهای جدید بر اقتصاد ایران نخواهد بود و شاهد گشایشهای جدی در اقتصاد ملی خواهیم بود.
با این حال، هرچند ایجاد توافق بین ایران و آمریکا به عدم وجود سلاح هستهای توسط ایران وابسته است، اما تداوم آن باید به نفع اقتصادی آمریکا نیز باشد. به عنوان مثال، ایران به نوسازی بسیاری از تاسیسات و ناوگان هوایی خود نیاز دارد و این همکاری میتواند به نفع طرفین باشد.
در نهایت، با توجه به این تحولات، فرصتی تاریخی برای جمهوری اسلامی فراهم شده و عقل سلیم حکم میکند که به این درخواست پاسخ مثبت داده شود و این فرصت را مغتنم شماریم.
به نقل از عصر ایران
انتهای پیام/