بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
در بررسی بازدهی صنعت محصولات شیمیایی از ابتدای امسال:

بازدهی منفی چهار درصدی گروه/"فارس"، "پارسان" و "زاگرس" کم بازده ترین سهام

بازار سرمایه حدود یک سال است که در مسیر نزولی حرکت می کند و در پی شکل گیری این روند اغلب سهام شرکت های بورسی با کاهش ارزش مواجه شده اند.
کد خبر : ۱۴۲۳۰۹
نویسنده :
جمشیدی
بازار سرمایه حدود یک سال است که در مسیر نزولی حرکت می کند و در پی شکل گیری این روند اغلب سهام شرکت های بورسی با کاهش ارزش مواجه شده اند.

براساس گزارش بورس نیوز، در حالی سایه جو روانی منفی همچنان در بورس وجود دارد که بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه تصویب افزایش قابل توجه قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی توسط مجلس شورای اسلامی را عامل اصلی شروع این روند منفی بر می شمارند. به گونه ای که به نظر می رسد نگرانی سهامداران از افت سودآوری صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت دارای مزیت رقابتی کشور و مطرح ترین گروه بورسی بهانه ای شد تا بورس در مسیر نزولی حرکت کند.

برهمین اساس اغلب فعالان بازار سرمایه انتظار کاهش قابل توجه ارزش سهام مجموعه های پتروشیمی ناشی از افزایش هزینه های تولید و افت سودآوری آنها را داشتند. این در حالی است که با نگاهی به بازدهی صنایع مختلف بورسی از ابتدای امسال تا 20 دی ماه جاری در می یابیم که این گروه برخلاف سایر گروه ها چندان از این امر متضرر نبوده و روند سودآوری آنها با چالش اساسی مواجه نشده است. چراکه در حالی طی دوره مذکور از میان 43 صنعت بورسی بازدهی های منفی حدود 30 درصدی در برخی صنایع همچون ابزار پزشکی، محصولات چوبی، ذغالسنگ و ... محقق شده که گروه پتروشیمی به عنوان عامل اصلی شروع روند منفی بورس تنها با کاهش ارزش سهام چهار درصدی مواجه شده است. به عبارت بهتر برخلاف اعتقاد بسیاری از سهامداران و فعالان بازار سرمایه این گروه با چالش افزایش هزینه های تولید ناشی از رشد قابل توجه قیمت خوراک مصرفی کنار آمده و با ارایه راهکار هایی مانع از افت قابل توجه سودآوری واحدها و ارزش سهام آنها شده است. هرچند که در میان مجموعه های پتروشیمی بازدهی های منفی قابل توجهی در نمادهایی همچون "فارس"، "پارسان" و "زاگرس" رقم خورده است.

براساس اطلاعات موجود، بورس در حالی از ابتدای امسال تا 20 دی ماه جاری بازدهی مثبت حدود یک درصدی را به معامله گران اعطا کرده که طی این مدت بازدهی منفی بیش از چهار درصدی دستاورد صنعت محصولات شیمیایی برای سهامدارانش بوده است.

این در حالی است که طی دوره مشابه سال گذشته سهامداران به طور میانگین بیش از 198 درصد بازدهی مثبت از سرمایه گذاری های خود به دست آورده بودند و صنعت پتروشیمی نیز بازدهی نزدیک به بازدهی بورس یعنی حدود 164 درصدی محقق ساخته بود.

صنعت محصولات شیمیایی شامل طبقه هایی همچون رنگ و رزین، سموم گیاهی، پتروشیمی و سوخت اتمی، محصولات بهداشتی، الیاف مصنوعی، ترکیبات ازت، دوده صنعتی، محصولات شیمیایی می باشد و 42 مجموعه نیز در این گروه جای می گیرند.

به گونه ای که از ابتدای امسال تا اولین روز معاملاتی هفته از میان 42 شرکت فعال در این گروه تنها 14 مجموعه با رشد قیمتی مواجه شده اند و بازدهی مثبت کسب کردند که از جمله آنها می توان به بازدهی مثبت 102.29 درصدی شرکت سموم علف کش اشاره کرد.

البته نماد معاملاتی "شسم" در بازار پایه توافقی معامله می شود و با حجم معاملاتی بیش از دو میلیون و 870 هزار سهمی، رتبه نقدشوندگی 398 مرتبه ای به آن اختصاص می یابد. این در حالی است که معاملات این مجموعه طی دوره مشابه سال گذشته بدون بازدهی مثبت یا منفی پایان یافته است.

بعد از آن نیز پتروشیمی امیرکبیر، نیروکلر و نیز پاک وش در ردیف های بعدی قرار می گیرند.

بازدهی منفی چهار درصدی گروه/

جایگاه های بعدی نیز به نمادهایی همچون "مارون"، "شمواد"، "شفن"، "شاملا" "شخارک"، "جم" و "شسینا" اختصاص می یابد. به گونه ای که کمترین بازدهی مثبت در معاملات "شسینا" با کسب بازدهی مثبت بیش از سه درصدی رقم خورده است.

این در حالی است که شرکت بین المللی محصولات پارس به عنوان کم بازده ترین سهم در گروه محصولات شیمیایی مطرح می شود و "شپارس" در جایگاه نخست این جدول قرار می گیرد.

در پی آن شرکت پارس پامچال و تولی پرس در ردیف های بعدی جای می گیرند.

بازدهی منفی چهار درصدی گروه/

البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که کمترین بازدهی در میان واحدهای پتروشیمی به بزرگترین هلدینگ پتروشیمی یعنی "فارس" با کسب بازدهی منفی 30.82 درصدی اختصاص دارد.

مجموعه ای که طی دوره مشابه سال گذشته بازدهی مثبت بیش از 130 درصدی را برای سهامدارانش به ارمغان آورده بود.

بعد از آن نیز گسترش نفت و گاز پارسیان با بازدهی منفی بیش از 27 درصدی قرار می گیرد، "پارسان" نیز طی دوره مشابه سال گذشته به طور میانگین رشد 103 درصدی را تجربه کرده بود. همچنین پتروشیمی زاگرس با تحقق بازدهی منفی بیش از 25 درصدی از جمله مجموعه های پتروشیمی است که کمترین بازدهی را محقق ساخته است.

در پایان این گزارش می افزاید، حجم و ارزش معاملات در این صنعت از ابتدای امسال تا روز گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است.

بازدهی منفی چهار درصدی گروه/

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
جلال
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
با سلام"عجب بازار خنده داری است خریداران دیروز فروشندگان امروز ؟؟؟فروشندگان امروز خریداران فردا؟؟؟در مثبت خرید ودر منفی فروش؟؟؟
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
البته بایداین نکته هم درنظرباشه که بااحتساب منفیهایی که درسه ماهه اخرپارسال خوردندازابتدای روندنزولی شرایط خیلی حادتره بااحتساب اون پارسان وتاپیکو افتشون37درصده فارس وضع بهتری داره افتش 34یا35درصده وجم هم بالای 30 بهرحال باید50تا60درصدمثبت بخورندکه برسندبه قیمت پارسال ولی تواین مثبتهای جزیی هم دست اینهاکوتاهه به لطف دولت معظم ومجلس محترم
سهم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱
گزارش کامل اشتباه است
تحلیلگر
UNITED STATES
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۰
بازار تا اوایل اسفند ماه و شروع ارائه گزارش های پیش بینی EPS سال بعد و همچنین ارائه گزارش های 12 ماهه نزولی است .

و اسفند ماه بازار شاهد برگشت قیمت ها خواهد بود .



در حال حاضر بهترین سرمایه گذاری در ارز و سکه است .

اونس در حال خروج روند نزولی چند سال اخیر است و بزودی به محدوده 1350 دلار می رسد .

دلار هم در داخل بزودی صعودی خواهد شد . البته فعلا تا 3400 جای کاهش دارد .
مشتی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
یعنی.خریدکنیم
اکبری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۹
با سلام

خیلی جالب است که فارس و پارسان را در مقابل نیروکلر و پاک وش گذاشته اید و مقایسه کرده اید.

یا سواد ندارید که بعید است و یا اینکه هدف دارید تا به خواننده تیتر خبر القا کنید که گروه فقط 4% منفی شده و اتفاقی نیفتاده است.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۵
ببخشید این 4 درصد و یا بازدهی یک درصدی بورس از کجا اومدن؟ من که 45میلیون از پارسال همین موقع سرمایه داشتم و حالا شده 21 میلیون، به نظر شما چند درصد بازدهی داشته؟