بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۲
توانایی تولید بیش از ظرفیت اسمی توسط فولادمبارکه
مدیرعامل فولادمبارکه گفت: فولادمبارکه رسالتی قائل است که تمام نیاز صنایع را می‌تواند تامین کند. امسال ۷۰۰ میلیون یورو ورق وارد کشور شده و اگر ما خود را به تکنولوژی جدید نرسانیم از دنیا و بازار عقب خواهیم ماند.
کد خبر : ۲۳۶۳۸۴
نویسنده :
مینا علیزاده

خواندن ۵دقیقه

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان+بورس نیوز

به گزارش بورس نیوز، حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولادمبارکه در میزگرد تخصصی تعاملات دو حوزه فولاد و سنگ‌آهن، چالش‌ها و راهکار‌های صادرات در دوره پسا ترامپ، اظهار کرد: وقتی اسم فولاد مبارکه به میان می‌آید به عنوان تولیدکننده ورق و تامین کننده انواع ورق از آن یاد می‌شود. همچنین از آنجاییکه رسالت صنعت‌سازی به فولاد مبارکه واگذار شده، این شرکت باید دائما نیاز‌های کشور را تامین کند.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که پروژه استراتژیک نفت گوره به جاسک استراتژیکترین پروژه دولت است؛ همچنین وزیر نفت نیز اعلام کرد به دلیل تحریم‌ها این فولاد خاص به ایران فروخته نشد؛ اما در سال ۹۷ و ۹۸ گروه مشترک کارشناسان رومانایی و شرکت نفت و فولاد مبارکه با کمک یکدیگر توانستیم این فولاد را تولید کنیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: اکنون ۴۵۰ هزارتن از این نوع فولاد تولید و در اختیار فولاد اکسین، نصاب و لوله ساز قرار گرفته و هزار کیلومتر آن انجام شده است.

عظیمیان خاطرنشان کرد: اخیرا فولاد مبارکه اسلب ۳۰۰میلیمتری تولید کرده و در کمتر از ۴۸ ساعت شرکت نفت و وزارت نفت گفتند که برای انتقال نفت از کف دریا از این اسلب استفاده خواهند کرد. اکنون این اسلب در فولاد اکسین نورد شده و در مراحل عقد قرارداد برای این پروژه قرار داریم.

مدیرعامل فولادمبارکه گفت: فولادمبارکه رسالتی قائل است که تمام نیاز صنایع را می‌تواند تامین کند. امسال ۷۰۰ میلیون یورو ورق وارد کشور شده و اگر ما خود را به تکنولوژی جدید نرسانیم از دنیا و بازار عقب خواهیم ماند.

وی خاطرنشان کرد: همیشه در تابستان برق مجموعه قطع شده و در زمستان قطعی گاز داشتیم. امسال نیز ۳۰۰هزارتن عدم تولید بخاطر قطعی برق و گاز داشتیم.

عظیمیان افزود: فولاد مبارکه جزو تنها پلنت‌هایی است که واحد گندله سازی ۵.۵میلیون تنی آن تا ۷میلیون تن را تولید می‌کند و بزرگترین تولید کننده فولاد اسفنجی است. شرکت فولادمبارکه همیشه بالاتر از ظرفیت اسمی خود تولید می‌کند.

وی ادامه داد: زمانی که راهکاری به فولادمبارکه برای تامین نیاز مواد اولیه وجود ندارد در نتیجه به سراغ ایجاد واحد معاونت معدنی میرود. با پروژه نورد گرم ۲ نیاز تمام صنایع تامین می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: خرید کنسانتره به صورت آزاد در فولادمبارکه مطرح بوده، اما بر اساس سهیمه‌بندی ما بخش عمده‌ای از نیاز خود را دریافت کرده و کسری را از بازار خریداری می‌کنیم. اما اگر قرار باشد که قیمت به صورت کلی آزاد باشد با مشکل روبرو می‌شویم.

عظیمیان با اشاره به اینکه تفاوت کیفیت کنسانتره‌ها مشکل ساز است افزود: برای واردات کنسانتره نیز به این موضوع فکر کردیم که سهمیه فولاد هرمزگان را حذف کرده و به فولادمبارکه داده شود و برای آن‌ها کنسانتره وارد کنیم، اما دیدیم که توجیه اقتصادی ندارد.

به گفته وی، یکی از مشکلات به وجود آمده اختلاط است که معدنی‌ها فولادساز شدند و اول مصرف خود را کنار گذاشته و سپس نیاز ما را برطرف می‌کنند.

وی افزود: حاشیه سود معدن ۲ برابر فولاد است، اما بازهم معدنی‌ها به سمت فولادساز شدن پیش رفتند. این حاشیه سود بر اساس سرمایه گذاری است که معدنی‌ها در ابتدا انجام می‌شود.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۷
توانایی تولید بیش از ظرفیت اسمی نگرشی غلط است که بایداصلاح شود.مثل اینکه گفته شودتوانستیم از یک بطری یک لیتری بعنوان بطری دولیتری استفاده کنیم.اگریک بطری گنجایش دولیترداشته باشد دیگرنمی توان آنرا یک لیتری نامید .تولیدهیچوقت ازظرفیت اسمی بالاترنیست مگراینکه ظرفیت اسمی غلط باشد