کمبود توازن انرژی در کشور ناشی از فقدان سرمایهگذاریهای لازم است
به گزارش بورسنیوز، حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سومین دوره آئین اهدای تندیس شفافیت اظهار داشت: مدتهاست که دغدغه ما، مانند دیگر کشورها، رشد و توسعه است. با این وجود، امروز وجود ناترازیها همه را به خط کرده تا این مشکلات حل شود.
وی افزود: رشد اقتصادی بدون تشکیل سرمایه و سرمایهگذاری امکانپذیر نیست؛ به عنوان مثال، مسئله ناترازی انرژی در کشور ناشی از عدم سرمایهگذاری در نیروگاهها و انرژیهای تجدیدپذیر است. همچنین، توقفهای تولید به دلیل کمبود سرمایهگذاری جدید در میادین گازی رخ داده است.
صیدی تصریح کرد: تشکیل سرمایه و سرمایهگذاری تنها با جلب اعتماد سرمایهگذاران ممکن میشود و این اعتماد تنها زمانی جلب خواهد شد که سرمایهگذار مطمئن باشد که حقوقش حفظ میشود.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: وظیفه سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یک نهاد تنظیمگر و ناظر، اگرچه شامل سه مورد است، اما مهمترین آن افزایش کارایی بازار است که خود به جلب اعتماد سرمایهگذاران و در نهایت تشکیل سرمایه منجر میشود. افزایش کارایی بازار نیز به شفافیت وابسته است.
وی ادامه داد: سرمایهگذار به دنبال بازده مناسب و تصمیمگیری بین بازارهای مختلف است و در مرحله بعدی به دنبال پاسخگویی است. نکته قابل توجه این است که ایفای مسئولیت پاسخگویی نیازمند ایجاد یک ساختار گزارشگری است.
صیدی خاطرنشان کرد: شفافیت و افشای کافی با یک دستور و اراده ایجاد نمیشود و به یک سیستم و ساختار نیاز دارد. شفافیت بدون حاکمیت راهبری شرکتی نمیتواند موفق باشد.
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: اطلاعات دیرهنگام فاقد سودمندی لازم است، هرچند که نباید تعجیل در ارائه اطلاعات قابلیت اتکا به آنها را زیر سؤال ببرد و باید بین این دو توازن برقرار شود.
وی گفت: در سازمان بورس بر این نکته اصرار داریم که شرکتها باید استاندارد گزارشدهی را در دستور کار خود قرار دهند و این امر بدون نظام راهبری شرکتی امکانپذیر نیست.
صیدی با بیان اینکه کاهش ریسکها تنها با نظام راهبری شرکتی محقق خواهد شد، اظهار داشت: بیش از ۷۰۰ شرکت در بورس و فرابورس پذیرش شدهاند که عموماً نظام راهبری شرکتی دارند، اما در برخی موارد کمکاری دیده میشود؛ به عنوان مثال، در برخی شرکتها مدیرعامل در حسابرسی حضور دارد که این خلاف قانون است.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر لزوم اصلاح این رویهها، افزود: بند مشروط در گزارشات حسابرسی نشاندهنده این است که گزارشگری مورد بحث عملاً فاقد سودمندی لازم است. در دنیا، گزارشهایی که دارای بند مشروط هستند، بسیار نادرند.
به گفته صیدی، تفاوت دیدگاه در برآورد سود و زیان و تحلیل، منجر به شکلگیری بازار و خرید و فروش میشود.
وی ادامه داد: چرا که اگر تحقق سود یا زیان به صورت ۱۰۰ درصدی باشد، دیگر خرید و فروشی صورت نخواهد گرفت.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر در حال بررسی و کار بر روی استانداردهای افشا و شفافیت هستیم.
صیدی تصریح کرد: همیشه تصور میکردم که شفافیت در شرکتهای بزرگ بیشتر از شرکتهای کوچکتر است.
به گفته رئیس سازمان بورس، این در حالی است که شرکتهای بزرگ به دلیل حجم عدماطمینانهای موجود، برخی اشکالات را دارند.
وی افزود: حضور در جمع ناشران برتر میتواند به این شرکتها کمک کند تا نرخ تأمین مالی و خرید مواد اولیه را ارزانتر به دست آورند.
صیدی ادامه داد: بازار خوب، بازاری متعادل در دو سمت فروش و خرید است و بازار یکدست سبز یا یکدست قرمز میتواند نگرانکننده باشد.
انتهای پیام/