بانک ها عامل اصلی انحراف نقدینگی هستند
عضوکمیسیون برنامه, بودجه و محاسبات مجلس گفت:: تولید در حال حاضر در شرایط رکود تورمی است از این رو کارشناسان مجلس و دولت وفعالان بازار پول معتقدند که بانکها عامل اصلی انحراف نقدینگی هستند.
علی محمد احمدی در گفت وگوبا خبرنگار خانه ملت درباره راههای تقویت سیستم بانکی به منظور افزایش سطح تسهیلات دهی بانک ها به بنگاه های تولیدی جهت خروج از رکود, گفت:مشکل اساس این است که بانک ها نمی خواهند شرایط موجود اقتصادی کشور را بپذیرند اما مسیری که اکنون طی می کنند مسیری است که باید در شرایط عادی طی شود.
نماینده مردم دهلران, آبدانان و دره شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تولید در حال حاضر در شرایط رکود تورمی است از این رو کارشناسان مجلس و دولت وفعالان بازار پول معتقدند که بانک ها عامل اصلی انحراف نقدینگی هستند.
وی افزود: بانک ها بنگاه داری می کنند و منابعی که باید از طریق بازارهای مالی وخرید سهام به سمت تولید سوق پیدا کند در بانک ها بلوکه شده است.
این عضو کمیسیون برنامه, بودجه و محاسبات مجلس گفت: نسبت نقدینگی به تولید ناخالص ملی که زمانی سه به یک بوده تقریبا یک به یک شده و بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده و فشار بالایی را به اقتصاد کشور وارد کرده است.
احمدی گفت: در راستای اقتصاد مقاومتی بانکها باید تلاش کنند منابعی که در اختیار شان است را به بنگاه هایی تخصیص دهند که نسبت سرمایه به تولید واشتغال آنها قابل توجه باشد هر چند که در گذشته این اتفاق نیفتاد.
نماینده مردم دهلران, آبدانان و دره شهر در مجلس گفت: بانکها در ادوار گذشته از محل تبصره های تکلیفی و منابع بودجه پولهای کلانی را به طرحهای تولیدی دادند اما چون عمده طرح ها توجیه اقتصادی نداشته الان به بن بست رسیده اند و بانکها هم آمدند اموال این بنگاهها را مصادره کردند و در اختیار گرفته اند که این درست نیست چرا که اینها سرمایه های مردم است از این رو بلوکه کردن و بلاتکلیفی اینها به نفع اقتصاد ملی نیست.
وی افزود: اگر بانکها به سرعت اموال مازاد خود را بفروشند و سیستم بانکی را به سمت الکترونیکی ببرند بسیاری از مشکلاتشان حل خواهد شد.
این عضو کمیسیون برنامه, بودجه و محاسبات گفت: بانک ها می توانند با فروش بنگاههای خود در بورس و املاک مازادشان قدرت تسهیلات دهی خود را افزایش دهند
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه