تحلیلهای متفاوت از اثر پاییز بر نرخ دلار
با افزایش قیمت دلار در روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته جاری تعداد زیادی از فعالان غیررسمی انتظار داشتند روز گذشته بهای این ارز از 3200 تومان عبور کند، اما چهارشنبه بازار در برابر افزایش قیمت مقاومت کرد.
به گزارش انتخاب، در این روز بهای دلار با کاهشی 15 تومانی نسبت به سهشنبه به 3180 تومان رسید. به این ترتیب دلار در محدوده بین سطوح حمایتی و مقاومتی جدید پایدار باقی ماند و این ارز همچنان به حرکات الاکلنگی خود در بازه نوسانی 3150 تا 3200 تومان که از ابتدای هفته گذشته آغاز شده بود، دیروز نیز ادامه داد تا قیمت در سطحی نزدیک به مرکز محدوده جدید نوسانی، به کار خود پایان دهد.
تحلیلهای متفاوت از اثر پاییز بر دلار
به اعتقاد تحلیلگران بازار با کاهش تقاضا در مردادماه، تاثیرگذاری دلالان در بازار پایین آمده بود، ولی نوسانات اخیر فرصتی دوباره جهت کسب سود را برای آنها فراهم کرده است و دلالان تمام تلاش خود را میکنند که از نوسانات محدود اخیر به نفع خود استفاده کنند. روز گذشته دلار معاملات خود را بین فعالان رسمی با 3190 تومان آغاز کرد که کاهشی پنج تومانی نسبت به روز سهشنبه داشت. در ادامه دلار به افت خود در این روز ادامه داد و ابتدا با پنج تومان کاهش به 3185 تومان و در ساعات انتهایی بازار با پنج تومان کاهش دیگر به 3180 تومان رسید.
با وجود افت 15 تومانی دلار در روز گذشته، تعدادی از دلالان امیدوارند قیمت این ارز در روزهای آینده افزایش پیدا کند. بنابراین روز گذشته تنها به فروشهای محدود پرداختند. به اعتقاد آنها دلار در ادامه مسیر صعودی خود در شهریورماه، دوباره بالا خواهد رفت. با وجود این تعدادی از تحلیلگران بازار عنوان میکنند اگر قیمت دلار در روزهای آینده نیز افزایش پیدا کند، با پایان تابستان و آغاز مدارس، قیمت دلار به سطح سابق باز خواهد گشت. به باور آنها با آغاز مدارس، تقاضا برای ارز مسافرتی و اسکناس در بازار بسیار کاهش خواهد یافت و تجار و فعالان اقتصادی نیز ارز خود را از راه حواله تامین خواهند کرد. بنابراین دلالان نیز توانایی کمتری برای تاثیرگذاری بر نرخ ارز خواهند داشت و قیمت به صورت آهسته افت خواهد کرد. هرچند، از سوی برخی از فعالان تجاری نیز گفته میشود که در 2 ماه نخست پاییز، تقاضا برای واردات بیشتر خواهد شد.
به اعتقاد برخی از کارشناسان در کنار عوامل بنیادی مانند کاهش عرضه و افزایش تقاضا و همچنین تحرکات دلالان، انتظارات و جو روانی موجود در بازار تاثیر بیشتری بر نوسان و افزایش قیمت دلار در شهریور داشته است. به گفته این تحلیلگران، دلار روز 8 شهریور با انتشار خبر تحریمهای آمریکا عليه ايران با 35 تومان افزایش نسبت به روز پیش از آن به 3165 تومان رسید و به این ترتیب از سطح مقاومتی پیشین (3150 تومان) عبور کرد. روز سهشنبه هفته جاری نیز با انتشار اخباری مبهم پیرامون مذاکرات، قیمت دلار بار دیگر با 20 تومان افزایش به 3195 تومانی و به یک قدمی سطح مقاومتی جدید بازار (3200 تومان) رسید که البته در ادامه کاهش یافت.
اولین کاهش نرخ رسمی در هفته جاری
روز گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را با 2 ریال کاهش نسبت به روز سهشنبه 26 هزار و 627 ریال اعلام کرد. به این ترتیب بانک مرکزی برای اولین بار در هفته جاری نرخ دلار مبادلهای را کاهش داد. این در حالی است که این نهاد مجموعا نرخ رسمی دلار را در این هفته 18 ریال افزایش داده بود. به نظر میرسد درصورت ثبات دلار در روزهای آینده نرخ رسمی دلار مجددا با افزایش اعلام شود.
روز چهارشنبه هر سکه بهار آزادی (طرح جدید) به بهای 941 هزار تومان معامله شد که افتی هزار تومانی در مقایسه با روز سهشنبه داشته است. فروشندگان سکه و طلا افت قیمتی سکه را ناشی از کاهش افت دلار و افت اونس جهانی دانستهاند. با کاهش قیمت سکه در دو روز گذشته، تعدادی از فروشندگان سکه و طلا نگران ورود سکه به یک کانال پایینتر و رسیدن آن به قیمت زیر 940 هزار تومان هستند. روز گذشته «رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران» خواستار ایجاد بانک طلا با همکاری بانک مرکزی برای جذب طلاهای خانگی شد که البته برخی از مسوولان مرتبط با این حوزه در بانک مرکزی انجام چنین توافقی را برای این همکاری تکذیب کردند.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه