بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه عنوان شد:

رکود، ذائقه سهامداران را تغییر داده است

بی اعتمادی سرمایه گذاران به بازار بورس یکی از مهمترین عوامل موجود و تشدید کننده روند نزولی بازار است که یکی از پر رنگترین این بی اعتمادی وجود ریسک سیستماتیک سیاسی کشور و سیاستهای دولت در بخش اقتصاد می باشد.
کد خبر : ۱۵۰۱۳۷
نویسنده :
یارمحمدی

در وضعیت فعلی بازار سرمایه بزرگترین مشکل بی اعتمادی فعالان و سرمایه گذاران و کمبود نقدینگی لازم برای رشد، می باشد.

مدیر واحد مشاور سرمایه گذاری راهنمای سرمایه گذاران در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز، ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: بی اعتمادی سرمایه گذاران به بازار بورس یکی از مهمترین عوامل موجود و تشدید کننده روند نزولی بازار است که یکی از پر رنگترین این بی اعتمادی وجود ریسک سیستماتیک سیاسی کشور و سیاستهای دولت در بخش اقتصاد می باشد.

مازیار فتحی در ادامه افزود: در حال حاضر آینده اقتصاد کشور به جریان مذاکرات گره خورده و این مسأله بر بازار سرمایه به عنوان نماگر اقتصاد تأثیر مستقیم و بسیار زیادی گذاشته و دامنگیر دیگر بازارها همچون خودرو، مسکن، ارز، طلا وسکه شده است. فعالان بازار سرمایه دیگر نیز مثل گذشته به اخبار و شنیده ها از مذاکرات توجه نمی کنند و تنها منتظر نتیجه واقعی و مرحله عملی آن می باشند.

فتحی در رابطه با عملکرد نا مناسب ناظر بازار اظهار داشت: مشکلات ناشی از عدم نظارت صحیح ناظر بازار در برخی موارد در زمینه شفاف سازی اطلاعات شرکت ها و عرضه های اولیه هم باعث شده تا نه تنها نقش خود را به خوبی ایفا نکنند بلکه اعتماد سرمایه گذاران را نیز سلب کند.

البته لازم به ذکر است که بورس همواره واقعیت اقتصاد و صنایع را منعکس می کند و در حال حاضر این رکود را در تمامی بخش های اقتصاد شاهدیم.

وی در خصوص پیش بینی وضعیت آینده بازار سرمایه گفت: هر چه به تاریخ دهم تیر ماه نزدیک شویم نوسانات قیمتها افزایش خواهد یافت و در یک بازه زمانی کوتاه با یک شوک مثبت همراه خواهد شد اما با توجه به لغو تدریجی تحریم ها، بعد از آن بورس به تعادل خواهد رسید و به دلیل وجود چشم انداز مثبت، احتمال روند کاهشی وجود ندارد.

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه افزود: اگر توافق به صورت کامل انجام شود شاهد جو روانی مثبت و بازگشت اعتماد و نقدینگی خارجی و داخلی به بازار و افزایش ارزش و حجم معاملات خواهیم بود.

فتحی با اشاره به رکود 18 ماهه بازار گفت: این رکود فعالان بازار سرمایه را خسته و نا امید کرده و ذائقه سهامداران را به گونه ای تغییر داده که هر مثبت بازار را فرصت مناسبی برای فروش و نوسانگیری می دانند و این مسأله به عنوان آفت بازار سرمایه شناخته می شود.

وی در پایان اظهار داشت: البته به نظر من این وضعیت با انتشار اخبار واقعی و مثبت از مذاکرات و بهبود رکود اقتصادی این آفت نیز از بین خواهد رفت و بورس با رشد منطقی همراه می شود.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
امین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۴
انشااله و به امید خدا
akbar
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶
واگه توافقی صور ت نگیره وضع به همین منوال خواهد بود؟/؟؟؟؟
صابر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
با تشکر از تحلیل خوبتون جناب فتحی . . .
ناشناس
UNITED STATES
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴
با اضافه شدن عرضه های اولیه بی رویه به تعداد شرکتهای موجود در بورس بخشی از سرمایه شرکتهای دیگر برای خرید این عرضه اولیه ها جابجا شده است . بنابراین با به تله افتادن بخشی از سرمایه بازار در این عرضه اولیه ها باعث سرشکن شدن سرمایه بازار و در نتیجه باعث کاهش بیش از حد قیمت سهام بقیه شرکتها گردیده است. متاسفانه ممنوعیت عرضه اولیه جدید بر اساس گفته های مسوولین بورس تا پایان خرداد بوده و از تیر ماه به بعد با ارائه عرضه اولیه های جدید جهت جبران کسر بودجه دولت در این بازار بی رمق، قیمتها بیش از پیش کاهش خواهد یافت و بقیه توان این بازار در حال احتضار نیز از تن آن خارج خواهد شد. ظاهراً بورس و سرمایه مردم در راستای اقتصاد مقاومتی بعنوان قلک دولت برای جبران کسر بودجه در نظر گرفته شده است. یک سری سهامدار نا آگاه نیز با طمع نوسانگیری 10-20 درصد، عرضه اولیه ها را در قیمتهای گران( P/E بسیار بالا) خریده که اکثراً سرمایه شان در تله افتاده و به قیمت ضرر خود پولشان را جهت جبران کسر بودجه دو دستی تقدیم می نمایند. بدین ترتیب علاوه بر خسارت خود بواسطه خروج نقدینگی از دیگر سهامها و کاهش قیمت آنها باعث خسارت بقیه سهامداران گشته که منجر به ایجاد جو بی اعتمادی و کمبود نقدینگی در بازار خواهد شد. جالب اینکه همه نالان و گریان به دنبال پرتقال فروش یعنی دلیل کاهش شدید قیمتها و رکود بورس هستند. در حالیکه همانطور که گفته شد دلیل اصلی کاهش قیمتها اختصاص بخشی از سرمایه ثابت بازار به عرضه اولیه هاست. از ماست که بر ماست.
اشنا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۶
منابع آگاه می‌گویند شورای امنیت سازمان ملل متحد رفع تحریم‌های هسته‌ای سازمان ملل علیه ایران را احتمالاً دست‌کم یک ماه و تا بعد از بررسی کنگره آمریکا معوق خواهد کرد.
ناشناس
UNITED STATES
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
چه دلیلی دارد دولت شرکتهای خود را در قالب عرضه اولیه در بورس با قیمتهای بالا به فروش برساند؟ اگر این شرکتها سود دهی خوبی داشتند که دولت آنها را برای خود حفظ میکرد. کدام آدم عاقلی حاضر به از دست دادن سود خود است. بنابراین به این نتیجه میرسیم این شرکتها زیانده بوده و دولت برای زنده کردن سرمایه خود، این شرکتها را بعنوان عرضه اولیه و با منت گذاشتن بر سر سهامداران به آنها می فروشد. همانطور که یک سهامدار عادی سهم زیانده خود را می فروشد و از دستش خلاص میشود.

دولت در کنار این عرضه اولیه ها، با جلوگیری از افزایش قیمت محصولات شرکتها در ازای افزایش قیمت انرژی و هزینه های تولید و در نتیجه زیانده کردن آنها، در حال قلع و قمع و تار و مار بورس است.
صابر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۳
با تشکر از تحلیل خوبتون جناب فتحی . . .
صابر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۵
با تشکر از تحلیل خوبتون جناب فتحی . . .
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: