رکود، ذائقه سهامداران را تغییر داده است
در وضعیت فعلی بازار سرمایه بزرگترین مشکل بی اعتمادی فعالان و سرمایه گذاران و کمبود نقدینگی لازم برای رشد، می باشد.
مدیر واحد مشاور سرمایه گذاری راهنمای سرمایه گذاران در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز، ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: بی اعتمادی سرمایه گذاران به بازار بورس یکی از مهمترین عوامل موجود و تشدید کننده روند نزولی بازار است که یکی از پر رنگترین این بی اعتمادی وجود ریسک سیستماتیک سیاسی کشور و سیاستهای دولت در بخش اقتصاد می باشد.
مازیار فتحی در ادامه افزود: در حال حاضر آینده اقتصاد کشور به جریان مذاکرات گره خورده و این مسأله بر بازار سرمایه به عنوان نماگر اقتصاد تأثیر مستقیم و بسیار زیادی گذاشته و دامنگیر دیگر بازارها همچون خودرو، مسکن، ارز، طلا وسکه شده است. فعالان بازار سرمایه دیگر نیز مثل گذشته به اخبار و شنیده ها از مذاکرات توجه نمی کنند و تنها منتظر نتیجه واقعی و مرحله عملی آن می باشند.
فتحی در رابطه با عملکرد نا مناسب ناظر بازار اظهار داشت: مشکلات ناشی از عدم نظارت صحیح ناظر بازار در برخی موارد در زمینه شفاف سازی اطلاعات شرکت ها و عرضه های اولیه هم باعث شده تا نه تنها نقش خود را به خوبی ایفا نکنند بلکه اعتماد سرمایه گذاران را نیز سلب کند.
البته لازم به ذکر است که بورس همواره واقعیت اقتصاد و صنایع را منعکس می کند و در حال حاضر این رکود را در تمامی بخش های اقتصاد شاهدیم.
وی در خصوص پیش بینی وضعیت آینده بازار سرمایه گفت: هر چه به تاریخ دهم تیر ماه نزدیک شویم نوسانات قیمتها افزایش خواهد یافت و در یک بازه زمانی کوتاه با یک شوک مثبت همراه خواهد شد اما با توجه به لغو تدریجی تحریم ها، بعد از آن بورس به تعادل خواهد رسید و به دلیل وجود چشم انداز مثبت، احتمال روند کاهشی وجود ندارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه افزود: اگر توافق به صورت کامل انجام شود شاهد جو روانی مثبت و بازگشت اعتماد و نقدینگی خارجی و داخلی به بازار و افزایش ارزش و حجم معاملات خواهیم بود.
فتحی با اشاره به رکود 18 ماهه بازار گفت: این رکود فعالان بازار سرمایه را خسته و نا امید کرده و ذائقه سهامداران را به گونه ای تغییر داده که هر مثبت بازار را فرصت مناسبی برای فروش و نوسانگیری می دانند و این مسأله به عنوان آفت بازار سرمایه شناخته می شود.
وی در پایان اظهار داشت: البته به نظر من این وضعیت با انتشار اخبار واقعی و مثبت از مذاکرات و بهبود رکود اقتصادی این آفت نیز از بین خواهد رفت و بورس با رشد منطقی همراه می شود.
دولت در کنار این عرضه اولیه ها، با جلوگیری از افزایش قیمت محصولات شرکتها در ازای افزایش قیمت انرژی و هزینه های تولید و در نتیجه زیانده کردن آنها، در حال قلع و قمع و تار و مار بورس است.