بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
در گفتگو با یک کارشناس بازار ارز مطرح شد:

کارنامه بازار ارز طی یک سال گذشته

از جمله عوامل موثر بر کاهش قیمت دلار در ماه های ابتدایی سال گذشته می توان به افزایش امیدواری ها به مذاکرات هسته ای، افزایش عرضه دلار توسط بانک مرکزی، رابطه الاکلنگی نرخ دلار با قیمت طلای جهانی، کاهش حجم تقاضا برای واردات و افت قیمت درهم دبی تا محدوده 860 تومانی در تیر ماه سال 94 اشاره کرد.
کد خبر : ۱۶۲۲۷۰
نویسنده :
یارمحمدی
دلار در سال گذشته، با نوسانات زیادی همراه شد و روندهای متفاوتی را پشت سر نهاد، به طوریکه در ماه های ابتدایی سال 94 نوساناتی نزولی ولی در ادامه روندی صعودی به خود گرفت و طی دو ماه پایانی سال نیز کاهشی شد. به طور کل کمترین قیمت هر دلار آمریکا طی آن یک سال 3200 تومان و بالاترین سطح آن در محدوده 3730 تومان قرار گرفت.

یک کارشناس بازار ارز ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: از جمله عوامل موثر بر کاهش قیمت دلار در ماه های ابتدایی سال گذشته می توان به افزایش امیدواری ها به مذاکرات هسته ای، افزایش عرضه دلار توسط بانک مرکزی، رابطه الاکلنگی نرخ دلار با قیمت طلای جهانی، کاهش حجم تقاضا برای واردات و افت قیمت درهم دبی تا محدوده 860 تومانی در تیر ماه سال 94 اشاره کرد.

نیما کرامت در ادامه افزود: بیانیه لوزان دیدگاه بسیاری از معامله گران دلار را تغییر داد و انتظارات آنها را کاهشی کرد و از طرفی افزایش قیمت طلای جهانی موجب شد تا رابطه الاکلنگی بین قیمت دلار داخلی و قیمت اونس تکرار شود و فشار بیشتری به قیمت دلار وارد کند. در همان ماه های ابتدایی سال گذشته وارد کنندگان کالا نیز بعد از بیانیه لوزان واردات خود را کاهش دادند تا نتیجه مذاکرات به صورت قطعی مشخص شود و این اتفاق کاهش تقاضای دلار را تغییر داد. در همان ماه های ابتدایی سال گذشته وارد کنندگان کالا نیز بعد از بیانیه لوزان واردات خود را کاهش دادند تا نتیجه مذاکرات به صورت قطعی مشخص شود و این اتفاق باعث کاهش تقاضای دلار در کشور شد. تأثیر کاهش قیمت درهم نیز که کاملاً مشخص است و از عوامل موثر کوتاه مدت بر روی نرخ دلار می باشد ولی در ادامه ورق برگشت و شاهد روند صعودی آن بودیم.

وی گفت: افزایش سفرهای خارجی و رشد تقاضا برای دلار یکی دیگر از عوامل مهمی است که همواره بر بازار ارز اثر گذار می باشد، در ماه های میانی سال 94 بالا رفتن اعزام حجاج به مکه مکرمه و تقاضای آربیتراژی دلار برای ترکیه و عراق، افزایش نرخ درهم، کاهش قیمت نفت، کسری بودجه دولت، تقاضای زائران عتبات عالیات، تقاضای شرکت های تجاری در آستانه ماه ژانوایه و کاهش قیمت طلای جهانی از مهمترین فاکتورهای تأثیر گذار بر روند صعودی دلار بود.

کرامت در رابطه با دلایل نزولی شدن روند دلار در چند ماه پایانی سال گذشته عنوان کرد: از جمله این دلایل می توان افزایش قیمت طلای جهانی، بالا نرفتن نرخ حواله درهم، اجرایی شدن لغو تحریم ها به خصوص بازگشایی مجدد سوئیفت، خروج طلا از کشور و وارد شدن دلار و افزایش فشار عرضه این ارز را نام برد. پایین بودن قیمت طلا نسبت به ارزش واقعی آن در برهه ای از این دو ماه پایانی، موجب شد تا آربیتراژ طلا ایجاد شود و دلار بیشتری به کشور وارد گردد و این ماجرا به ضرر قیمت هر دلار آمریکا تمام شد، البته متوقف شدن روند کاهشی قیمت نفت نیز، از لحاظ روانی یکی از فاکتورهای تأثیر گذار بر کاهش دلار در کشور بوده است.

این کارشناس بازار ارز در پایان گفت: همانطور که می دانید نرخ ارز در کشور باید تقریباً با نرخ تورم تعدیل شود که متأسفانه سال های اخیر شاهد این تعدیلات به آن اندازه نبودیم و این همچون فنری است که جمع شده و به یکباره رها خواهد شد و این جهش ها تکانه وار است و بیشترین آسیب را به میزان سرمایه گذاری و اقتصاد ملی وارد می کند. امید است بعد از تک نرخ شدن دلار در کشور و راه اندازی معاملات آتی ارز، نوسانات شدید در این بازار بسیار کمتر شده و سرمایه گذاری در کشور افزایش یابد قطعاً به وسیله معاملاتی آتی ارز می توانیم تا حدی ریسک نوسانات ارز را کاهش دهیم و با کاهش این ریسک، سرمایه گذاری افزایش می یابد و خود به نوعی یکی از راه های افزایش رونق اقتصادی و عبور از رکود فعلی می باشد.


جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.

https://telegram.me/boursenews_ir

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۵
ممنون از اطلاعات کامل و مفیدتون،خسته نباشید
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱
دلار هیچ پایینی نداره،همش سیاسی شده ،راحت تا 3700 دوباره میره
رحمت الله شفیعیان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
اقای کرامت بسیار عالی بود
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
دلار دیگه جونی واسه بالارفتن نداره،سوییفت که باز شده دلیلی برای افزایش قیمتش نیست
نوسانگیر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۴
در پایان دوره ی اول ریاست جمهوری آقای روحانی دلار هیچ حرکت خاصی نمیتونه بکنه،،تجربه نشون داده
صمدیار
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱
با تشکر از بورس نیوز و کارشناس جناب اقای دکتر کرامت.پایدار و سربلند باشید همیشه
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۹
دلار تا چند ماه دیگه به طور قطع تک نرخی میشه و شواهد نشون میده که مابین 3200 تا 3400 تک نرخیش میکنن
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹
دلار رو تا زمانیکه وارد بازار آتی نکنند،دست یک عده دلال و سفته بازاست و یک جاهایی اصلا منطقی عمل نمیکنه
امیرحسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
دلار توو دور دوم ریاست جمهوری 6000 تومن رو هم میبینه