قائم مقام بانک مرکزی در همایش مالی اسلامی عنوان کرد:
مشکلآفرینی استفاده زیاد از اوراق بدهی برای دولت / بینظمی بازار پول در پی عدم بازگشت تسهیلات
علیرغم رعایت انضباط مالی در سالهای اخیر، همچنان رشد نقدینگی مایه نگرانی است که ضرورت دارد تلاشها در این زمینه بیشتر شود، چرا که عواقبی همانند افزایش تورم را در پی دارد.
به گزارش بورس نیوز، اکبر کمیجانی در چهارمین همایش مالی اسلامی در دانشگاه الزهرا گفت: متاسفانه اقتصاد ایران بانک محور است علی رغم اینکه پیشرفتهای بازار سرمایه و افزایش سهم آن در تأمین مالی در این سال ها اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: تقاضاهای وسیعی به سمت بانک ها هدایت شده و چون به همه این تقاضاها پاسخ داده نمیشود، انتقادات از نظام بانکی افزایش مییابد.
قائم مقام بانک مرکزی تصریح کرد: علیرغم رعایت انضباط مالی در سالهای اخیر، همچنان رشد نقدینگی مایه نگرانی است که ضرورت دارد تلاشها در این زمینه بیشتر شود، چرا که عواقبی همانند افزایش تورم را در پی دارد.
وی افزود: همزمان با رشد نقدینگی گسترش فعالیتهای غیررسمی در اقتصاد ایران و عدم ثبت آنها در آمار GDP منجر شده است تا آمار تولید ناخالص ملی به خوبی ثبت نشود. استفاده از اسناد خزانه اسلامی و صکوک در بازار سرمایه و همچنین استفاده از اوراق مشارکت در نظام بانکی باعث شده بخشی از نیازهای دولت برای تأمین مالی بلندمدت برآورده شود.
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به لزوم تامین مالی بلند مدت در اقتصاد ایران گفت: قطعا تأمین مالی بلندمدت از سوی نظام بانکی بسیار دشوار بوده و باید در این حوزه به سمت بازار سرمایه حرکت کنیم، چراکه تجربه تأمین مالی نظام بانکی در این زمینه اصلا تجربه خوبی نیست و در بسیاری از موارد تسهیلات پرداختی به بانکها بازگشت نخورده و منجر به بینظمی در بازار پول شده است.
وی افزود: حمایت از تولید و اشتغال سرلوحه فعالیت بانک مرکزی است، اما به بانکها هم هشدار میدهیم که منابع و مصارف خود را هماهنگ کنند، چراکه منجر به رقابت ناسالم و نوسان در نرخ سود میشود. در این راستا برای مقابله با این پدیده تأمین مالی از طریق بازار بین بانکی در سالهای اخیر افزایش یافته و مدام در حال افزایش است و به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
کمیجانی با بیان اینکه توجه به ابزارهای مالی اسلامی همواره مورد توجه بانک مرکزی بوده است، تأکید کرد: همه بانکهای کشور در رده بانکهای اسلامی هستند و بعد از ایران، عربستان و مالزی در جایگاههای بعدی قرار دارند. اوراق اجاره، رهنی، استصناع، اسناد خزانه اسلامی، اوراق گواهی سپرده و انواع دیگری از ابزارهای مالی اسلامی در کشور منتشر میشود که همگی میتوانند در راستای سیاستهای بانک مرکزی مبنی بر حمایت از تولید و اشتغال مؤثر باشند.
اخبار مرتبط
به عنوان وثیقه تسهیلات؛
پذیرش اوراق اسناد مالی اسلامی به چه شیوهای است بانک مرکزی اعلام کرد؛
بانکهای عامل مکلف به پذیرش اوراق اسناد مالی به عنوان ضمانت بانک مرکزی اعلام کرد؛
فراخوان بانکها برای افزایش سرمایه به عنوان وثیقه تسهیلات؛
پذیرش اوراق اسناد مالی اسلامی به چه شیوهای است بانک مرکزی اعلام کرد؛
بانکهای عامل مکلف به پذیرش اوراق اسناد مالی به عنوان ضمانت بانک مرکزی اعلام کرد؛
فراخوان بانکها برای افزایش سرمایه ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه