خرید کشتی از جیب بانک ملت!
به گزارش بورس نیوز، «علی دیواندری» رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و مدیر عامل اسبق بانک ملت صبح امروز در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی محاکمه شد.
وی متهم به مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق تشکیل و سرکردگی یک شبکه کلاهبرداری و خیانت در امانت به بانک ملت و پارسیان به مبلغ ۱۶ هزار دلار و مشارکت قاچاق حرفه ای ارز به مبلغ ۵۰۰ هزار یورو است و این نخستین جلسه محاکمه وی و ۸ متهم دیگر این پرونده (مجید سعادتی، بهروز مختاری، رحمت الله باختری، مهدی فلاحتیان، حسین ابوالحسنی، اسماعیل احدی، خانم سمانه آشتیانی و وحید نمازی) بود و این اتهامات مربوط به دوران فعالیت وی در بانک ملت است.
به گفته قاضی موحد در دادگاه، مجید سعادتی، رحمت الله باختری و سمانه حضرتی آشتیانی متواری هستند و سایر متهمان به همراه وکلا حضور داشتند.
رسول امیرقهرمانی نماینده دادستان تهران در این جلسه به قرائت کیفرخواست پرداخت و گفت: در شرایطی که مسوولان عالی نظام و ملت ایران در برابر تحریمها مقاومت میکردند، اشخاصی بر اساس اعطای مجوز، مسوولیت خطیر در بانک را بر عهده داشتند و موظف بودند در جهت محصولات صادراتی اقدامات متناسبی را انجام بدهند، اما با سوء استفاده از اختیارات و سومدیریت باعث سو جریان کار شده و از اموال برای خود و دیگران تحصیل کردهاند. فساد رخ داده در خرید و فروش کشتی، پرداخت وجوه به مهدی فلاحتییان ، واگذاری نفت خام به رحمت الله باختری ، تحصیل مال نامشروع و موضوع سفرهای محرمانه در کنار قاچاق حرفه ای ارز به ترکیه از جمله اتهامات این پرونده است.
وی اسامی متهمین پرونده را به این شرح اعلام کرد:
۱. علی دیواندری، فرزند محمد، آزاد به لحاظ تودیع وثیقه، ۴۶ ساله، استاد دانشگاه به اتهام مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق تشکیل و سرکردگی شبکه کلاهبرداری و خیانت در امانت به بانک ملت و پارسیان به مبلغ ١۶ هزار دلار و مشارکت در قاچاق حرفهای ارز از طریق سفرهای محرمانه و دریافت مبلغ ۵۰ هزار یورو از طریق شرکت داریس.
۲.متهم مجید سعادتی، فرزند علی ۵۱ ساله، متواری به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه کلاهبرداری و خیانت در امانت از بانکهای بانکهای ملت و پارسیان و تحصیل مال نامشروع به میزان ۳۰۰ هزار درهم و تحصیل ۲۱ میلیون و ۵٨٢ هزار و ۴۹۴ دلار در ازای مابه التفاوت ارزی از فروش فرآوردههای نفتی با مشارکت باختری، همکاری با متهم مختاری در خرید و فروش کشتی به میزان ٣۶ میلیون دلار و قاچاق ارز به ترکیه.
۳. متهم بهروز مختاری، فرزند غلامعلی، بازداشت از لحاظ عجز از تودیع وثیقه به اتهام مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه کلاهبرداری و تحصیل ۳۶ میلیون دلار از بانک پارسیان با مشارکت متهم سعادتی.
۴. متهم رحمت الله باختری، متواری، فرزند موسی، فاقد سابقه کیفری موثر، به اتهام مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه کلاهبرداری تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۲۱ میلیون و ۵٨٢ هزار و ۴٩۴ دلار ، همکاری با مجید سعادتی برای فروش نفت به میزان ٣٢ میلیون و ١١٠ هزار دلار.
۵. متهم مهدی فلاحتیان، فرزند اصغر، بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه فساد و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ٣٨٩ میلیون و ١٨۵ هزار و ٧۴٠ درهم از بانک ملت و تحصیل مال نامشروع از بانک پارسیان به مبلغ ٢٢٠ میلیون درهم که میزان ٩ میلیون و ۶٢٢ دلار آن هنوز در بدهی بانک پارسیان است.
۶. متهم حسین ابوالحسنی، فرزند علی اکبر، آزاد به لحاظ تودیع وثیقه، فاقد سابقه کیفری، به اتهام مشارکت عمده در اخلال در نظام اقتصادی و عضویت در شبکه کلاهبرداری.
۷. متهم اسماعیل احدی، فرزند صفی الله، آزاد به لحاظ تودیع وثیقه به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه فساد.
۸. متهم سمانه حضرتی آشتیانی، فرزند هاشم، کارمند سابق بانک ملت، متواری به اتهام مشارکت عمده در نظام اقتصادی و عضویت در شبکه کلاهبرداری.
۹. متهم وحید نمازی، فرزند غلامعلی آزاد به لحاظ تودیع وثیقه، به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی با عضویت در شبکه کلاهبرداری.
در ادامه این جلسه نماینده دادستان اظهار کرد: در بانک ملت در زمان تحریمهای ظالمانه شرکتی با نام داریس کیش تاسیس میشود و اقدام به فعالیت تراستی برای فروش کالاهای صادراتی میکند و با تشکیل شبکه فساد برخلاف قوانین بانکی وجوه کلانی از این بانک تحصیل کردهاند.
وی افزود: در خصوص فساد اول موضوع خرید و فروش کشتی است که متهمین با نقش فعال مجید سعادتی و بهروز مختاری با هدایت علی دیواندری در تاریخ ۹۲.۱.۱۹ مبادرت به خرید دو کشتی با مبلغ ۲.۴۰ میلیون دلار با وجوه بانک ملت میکنند.
قهرمانی گفت: این قرارداد در تاریخ ۱۰.۳.۲۰۱۳ منعقد شده در حالی که پس از انعقاد قرارداد بانک ملت و شرکت داریس کیش کاملا از موضوع بیخبر بودند.
وی افزود: در انعقاد این قرارداد متهمین با مدیریت دیواندری و در موضوع خرید دو کشتی ۱۰۰درصد وجوه را از منابع بانک ملت پرداخت کردند و بدون اینکه وثیقه بپردازند به نام خویش خریدهاند و نه به نام شرکت بانک ملت که متهمین علت این موضوع را هم بیان نکردهاند.
نماینده دادستان گفت: متهمین از جمله مجید سعادتی در بانک ملت و ابوالحسنی در بانک پارسیان با سرکردگی علی دیواندری اقدامات خود را انجام دادهاند و وانمود میکردند در مقابل کار انجام شده قرار گرفتهاند و بدین طریق اعضا را مجاب میکردند و یا به صورت کاملا محرمانه به دستور علی دیواندری کارهای خود را انجام میدادند.
قهرمانی افزود: در ۹۲.۲.۹ مقرر میگردد در شرایط بعدی، شرایط خرید کشتی مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که خرید کشتی از قبل توسط دیواندری و سعادتی انجام شده بود.
وی گفت: آقای ابوالحسنی در بانک پارسیان اقدامات قانونی خود را به سرکردگی دیواندری انجام داده است که سه موضوع مطرح است: الف. یا وانمود میکردند هیچ اقدامی انجام نشده و یا در آینده انجام خواهد شد. ب. در صورت اطلال اعضا از اعمال مجرمین با اعمال فشار، آقای دیواندری اعضا را مجاب مینمودند و ج. صرف نظر از این دو مورد، متهمین کاملا مجرمانه به دستورات دیواندری عمل نموده و اقدامات ایشان جهت مخفی کردن فساد بانک ملت بوده که به فلاحیان تسهیلات زیادی داده است و حتی مشارکت ۵۰ درصدی با آقای دیواندری داشته است.