رقابت و مچاندازی "بازاربدهی" و "سپرده بانکی" با "بورس"
مهدی قلی پور در گفتوگو با بورس نیوز بابیان اینکه بازار در سال جدید دو مرحله خواهد داشت، اظهار کرد: یک مرحله تا انتخابات ریاست جمهوری و مرحله دوم به بعد انتخابات مربوط است که احتمالاً مذاکرات برجام آغاز میشود.
کارشناس بازار سرمایه افزود: این مذاکرات بهسرعت پیش نخواهد رفت و بین سه تا ۶ ماه زمان خواهد برد و بیشتر سال را شاهد مباحث سیاسی داخلی و خارجی هستیم بنابراین انتظار نمیرود تحولات زیادی در بازار ارز صورت بگیرد و رشد و یا افت بازار ناشی از تحولات نرخ ارز منتفی است، پس از مذاکرات نیز باید منتظر نتیجه بود همچنین باید دید میزان نقدینگی در کشور چقدر است.
وی گفت: همچنین به نظر میرسد در ۱۴۰۰ نیز بازار بدهی و سپرده بانکی مهمترین رقیب بورس باشد، اگر نرخ بهره در همین سطوح حفظ شود و شاهد نرخهای بالای ۲۰ درصد در بازار بدهی و سپردههای بانکی باشیم بعید به نظر میآید بازار سرمایه رمقی برای رقابت با این بازار داشته باشد.
قلی پور با اشاره به تأثیر قیمت کالاهای جهانی بر بازار بیان کرد: به نظر میرسد نرخ نفت در سال ۲۰۲۱ تا ۷۰ دلار برسد، اما برای مابقی کالاها و کامودیتیها نرخهای بالایی را مشاهده میکنم و هیجانی ناشی از احتمال موفقیت واکسن کرونا به وجود آمده تعدیل شود و قیمتهای جهانی علیرغم اینکه در سطوح بالا خواهند ماند، اما کمی کاهش پیدا کنند.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برآورد رشد ۵.۵ درصد برای سال ۲۰۲۱ و ۴.۵ درصد برای سال ۲۰۲۲ اقتصاد جهانی که توسط بانک جهانی پیشبینیشده بسیار خوب است و نشان میدهد مشکلی از جهت قیمت در بازارهای جهانی نخواهیم داشت و از این نظر برخی صنایع در بورس به نفعشان خواهد بود.
وی تصریح کرد: با موارد ذکرشده به نظر میرسد بورس در سال ۱۴۰۰ بازاری خواهد بود که نه قدرت رشد آنچنانی و نه دلیلی برای افت آنچنانی دارد و بازار کمرمقی خواهد بود.
قلی پور تأکید کرد: اگر سوابق گذشته را نگاه کنیم هر زمان که بورس یازده خوبی داشته و دلایل بنیادی توجیه نکرده سال بعد آن بورس کم رونق بوده است.
کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به مؤلفههای ذکرشده قطعاً بورس امسال کمتر از نرخ تورم رشد خواهد داشت البته اگر نرخ بهره به زیر ۱۵ درصد برسد ممکن است بورس کمی جان بگیرد.
بیشتر بخوانید: