قیمتگذاری دستوری چه زمانی حذف میشود؟
به گزارش بورسنیوز، متاسفانه بخش مهمی از جامعه فکر میکنند قیمتگذاری دستوری به نفع آنهاست و با این کار جلوی رشد قیمتها گرفته میشود؛ در حالی که این موضوع کاملا برعکس است. کسی نیست بپرسد اگر قیمتگذاری دستوری قدرت داشت مقابل رشد بهای کالاها و خدمات بایستد، چرا کشور با تورم بالا دست به گریبان است و مصرفکننده باید کالای با کیفیت پایین را با قیمت بالا خریداری کند؟
اگر دولت از سیستم قیمتگذاری دستوری دست بردارد، مفهومش این نیست که قیمتها بیمحابا رشد میکنند. شهروندان باید نسبت به آسیبهای قیمتگذاری و اقتصاد دستوری آگاه شوند.
این گزاره ثابت شده که هرچقدر بخش دولتی در نظام اقتصادی دخالت کند و بخواهد همه امور را تحت کنترل خود درآورد، به همان میزان ریسک سرمایهگذاری افزایش پیدا میکند و فساد و رانت گسترش مییابد.
البته دولت تخصیص ارز ترجیحی و ارزانبودن انرژی را بهانه قیمتگذاری دستوری قرار داده است. در شرایطی که فعالان اقتصادی و بخش خصوصی واقعی و همچنین نهادهای مرتبط با آنها مانند اتاقهای بازرگانی بهدفعات رسما اعلام کردهاند که ارز ترجیحی و چندنرخی بودن آن حذف شود، دولت در این خصوص مقاومت دارد که متاسفانه زمینهساز رانت شده است.
در جریان رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری، دکتر پزشکیان بر حذف قیمتگذاری دستوری تاکید و حتی اعلام کرد «مگر میشود وقتی قیمت نهایی یک محصول برای تولیدکننده ۱۰واحد (برای نمونه) تمام میشود، به او دستور بدهیم که با قیمت ۸واحد محصول خود را به فروش برساند؟»
فعالان اقتصادی و بخش خصوصی منتظرند تا رئیسجمهور وعده خود را عملی کند.
منبع: دنیای اقتصاد