بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
وزیر اقتصاد:

تجربه فشار حداکثری ترامپ را پشت سر گذاشتیم

تجربه فشار حداکثری ترامپ را پشت سر گذاشتیم
وزیر امور اقتصادی و دارایی، در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر اعلام کرد که روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان در یک سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته و به ۳۸۰ میلیون دلار رسیده است. وی افزود که هدف‌گذاری دولت رسیدن به یک میلیارد دلار در چهار سال آینده است.
کد خبر : ۲۸۹۶۸۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد با اشاره به این موضوع بیان کرد: برای ترامپ برنامه‌هایی داریم و جلسات متعددی در این زمینه برگزار می‌کنیم. امیدواریم عاقلانه فکر کنند. دولت‌های بعد از آنها نیز اذعان کرده‌اند که از فشار حداکثری نتیجه‌ای نگرفته‌اند و این طرح شکست خورده است.

وی ادامه داد: این اعتراف آمریکایی‌هاست. در سال ۹۹ شمسی، درآمد نفتی ما به هشت میلیارد دلار رسید؛ هرچند که کرونا نیز بر این موضوع تأثیر گذاشت، اما ما ادامه دادیم. البته قبول دارم که این مسائل به مردم فشار آورد و امروز هم فشار‌هایی وجود دارد که مشکلات زیادی برای مردم ما ایجاد کرده است و نمی‌خواهیم این موارد را نادیده بگیریم، اما پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌ایم.

همتی اظهار داشت: این مسائل بازی‌های حیثیتی است و کشور ما نیز می‌خواهد اراده خود را نشان دهد و آنها نیز می‌خواهند فشار را بیشتر کنند. به نظر می‌رسد که همانطور که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ این فشار‌ها را پشت سر گذاشتیم، در ادامه نیز قادر به عبور از این شرایط خواهیم بود؛ اما در نهایت امیدوارم که آنها عاقلانه عمل کنند و اشتباهات گذشته خود را تکرار نکنند.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روابط اقتصادی ایران با همسایگان در دولت چهاردهم به طور مستمر در حال بهبود است و با ادامه این روند، امیدواریم هر روز تراز تجاری ایران با همسایگان افزایش یابد. همچنین گسترش همکاری با کشور‌های منطقه در دستور کار دولت قرار دارد.

وی افزود: ما همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های دوست و همسایه را گسترش داده‌ایم و راهبرد اقتصادی ما این است که با پیوند دادن اقتصاد ایران به کشور‌های منطقه، وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشیم. در همین راستا برای اجلاس دی هشت به مصر رفتیم و دیدار‌های خوبی با مقامات این کشور داشتیم و توافق شد که روابط اقتصادی با این کشور نیز گسترش یابد. تاجیکستان یکی دیگر از مقاصدی بود که در این چارچوب مورد توجه قرار گرفت. در یک سال گذشته، رشد اقتصادی ما با این کشور ۵۰ درصد بوده و به ۳۸۰ میلیون دلار رسیده است. روابط ما با این کشور بسیار خوب است و پیش‌بینی می‌کنیم که می‌توانیم آن را بیشتر از اینها گسترش دهیم.

وی ادامه داد: پیمانکاران ما در این کشور فعال هستند و پتانسیل بالایی برای گسترش روابط با این کشور داریم. مقامات تاجیکستان نیز تمایل دارند روابط خود را گسترش دهند و حتی قرار است رفت و آمد مردم دو کشور بیشتر شود که این موضوع می‌تواند به روابط اقتصادی کمک کند. هدف‌گذاری دولت قبل نیم میلیارد دلار بود و فکر می‌کنم که تا چهار سال آینده بتوانیم آن را به یک میلیارد دلار برسانیم.

همتی همچنین گفت: تاجیکستان در زمینه‌های مربوط به ساختمان و مهندسی به تکنولوژی ایران نیاز دارد و با فعالان اقتصادی ایرانی در این کشور گفت‌و‌گو کرده‌ام. دو ماه پیش نیز در ازبکستان بودم و زمینه‌های زیادی برای مشارکت داریم. اگر بتوانیم تراز تجاری با تاجیکستان را به یک میلیارد دلار برسانیم، جمع همکاری‌های تجاری با این کشور‌ها به رقم قابل توجهی خواهد رسید.

وزیر اقتصاد با اشاره به روند همکاری‌ها با روسیه گفت: روندی که با روسیه آغاز کرده‌ایم می‌تواند شرایط را بهتر از قبل کند و تمام این موارد به اقتصاد ایران کمک می‌کند. توافق جامع بلندمدتی که با روسیه داریم، پایه محکمی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و باعث جذب سرمایه‌گذاری خارجی در دو کشور می‌شود. همچنین این توافق به بهبود روابط بانکی کمک کرده و پلتفرم همکاری‌های متنوعی را ایجاد کرده است. بخش اقتصادی نیز معتقد است که دو کشور آمادگی دارند روابط خود را در تمامی حوزه‌ها گسترش دهند.

وی افزود: پیشتر روس‌ها خط اعتباری پنج میلیارد دلاری به ایران داده بودند، اما پیگیری‌های داخلی در ایران جدی نبود و نتوانستیم از آن استفاده کنیم. پروژه‌هایی، چون ریل رشت-آستارا، نیروگاه سیریک و فاز‌های دو و سه نیروگاه هسته‌ای بوشهر در دستور کار است که قرار است از این خط اعتباری برای آنها استفاده کنیم. همچنین رشت و آستارا جزو اولویت‌های ما است که در چارچوب کریدور شمال-جنوب قرار می‌گیرد و ما به دنبال تسریع در این پروژه هستیم. گلایه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز به همین موضوع مربوط می‌شود که چرا این پروژه به کندی پیش می‌رود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: به نظر من، کندی این پروژه به تملک زمین‌ها در ایران برمی‌گردد که به طرف ایرانی مرتبط می‌شود. رئیس‌جمهور ایران دستور دادند تا این موضوع به سرعت حل شود و با توجه به اینکه مبالغی از اعتبار پنج میلیارد دلاری باقی مانده، می‌توانیم آنها را در پروژه‌های دیگر نیز ادامه دهیم. همچنین پنج پروژه نفتی در شمال و جنوب که به نوعی کند بودند، امروز سرعت بیشتری گرفته‌اند.

همتی در ادامه در خصوص حجم تبادلات تجاری با کشور‌های عضو اوراسیا گفت: امروز حجم تبادلات اقتصادی ما با روسیه چهار میلیارد دلار است و ما به دنبال برقراری تعادل بین صادرات و واردات خود با این کشور هستیم. در حال حاضر، واردات از روسیه به ایران سه برابر صادرات ایران به روسیه است و ما به دنبال ایجاد توازن در این زمینه هستیم. ماموریت اصلی وزارت اقتصاد افزایش تولید و بزرگ کردن کیک اقتصاد ایران است و به روند اقتصادی کشور خوش‌بین هستم و ذخایر استراتژیک طلای کشور را افزایش داده‌ایم.

همچنین وزیر اقتصاد در مورد تحقق درآمد‌های مالیاتی بیان کرد: عدم تحقق دریافت‌های مالیاتی به چهار ماه اول سال مربوط می‌شود که به شهادت رئیس‌جمهوری به آن برمی‌گردد. بعد از آن، کشور دچار بلاتکلیفی شد و ما به سرعت آغاز به حل مشکل کردیم و به دولت قول دادیم که به ۹۵ درصد برسانیم. دولت نیز ۱۲۰ درصد به وظایف یک هزار و ۱۲۰ وظیفه خود تکلیف کرد و همکاران ما به شدت مشغول هستند. طبق آمار امروز، ۹۱ درصد نسبت به بودجه ۱۰ ماهه تحقق یافته و فکر می‌کنم تا بهمن و اسفند به رقم قابل توجهی برسیم و نگرانی از بابت تحقق درآمد‌های مالیاتی ندارم.

وزیر اقتصاد گفت: اخذ مالیات به صورت سیستمی انجام می‌شود و تنها ۵ درصد به صورت ممیزی و مراجعه‌ای انجام می‌شود. کار ممیزی ما کاهش نیافته بلکه هوشمند شده است و فعالیت‌های مالیاتی به طور جدی پیگیری می‌شود. همچنین ۱۳۰ همت عوارض توزیعی به وزارت کشور و شهرداری‌ها داشتیم و ۳۶ همت به شهرداری‌ها اختصاص داده شده است. همچنین ۲۲ همت استرداد مالیات واردکنندگان را داشتیم و امروز مالیات‌دهندگان را به پروژه‌ها متصل کرده‌ایم و آنها می‌توانند انتخاب کنند که مالیات‌شان در کدام پروژه‌ها صرف شود. ۳۵۰ مالیات‌دهنده خودشان انتخاب کرده‌اند که مالیات‌شان در کدام پروژه‌ها خرج شود.

همتی در ادامه گفت: تمام تلاش همکاران ما این است که این فرآیند به صورت سیستمی انجام شود. امروز ۸۰ درصد انصاف به صورت سیستمی است و مابقی ۱۰۰ درصد به صورت سیستمی پیش رفته است. در تمامی حوزه‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و بسیاری از افراد خوداظهاری کرده‌اند. ما به عنوان یک نهاد پایدار بر بودجه روی مالیات تأکید داریم و برنامه هفتم نیز بر این موضوع تأکید دارد و وزارت اقتصاد نیز این موضوع را تحقق می‌بخشد و رشد هشت درصدی کشور نیز قابل قبول است.

وی در پایان گفت: برای رسیدن به رشد هشت درصدی باید به بهره‌وری برسیم و باید بهره‌وری را افزایش دهیم. اگر کار را به بخش خصوصی بسپاریم، بهره‌وری خود به خود افزایش می‌یابد. برای رسیدن به رشد اقتصادی نیاز به سرمایه‌گذاری داریم و باید مولدسازی را جدی بگیریم. دو هفته پیش، اولین رقم مولدسازی بالای ۳۵ همت را در اصفهان محقق کردیم که برای آب شرب مردم اصفهان خواهد بود. برای امسال، ۴۵ همت در نظر گرفته شده بود که تنها یک مورد ۳۵ همت شد. ارزش افزوده‌ای که مولدسازی ایجاد می‌کند، بسیار مهم است و دولت باید این کار را انجام دهد و امسال این موضوع تحقق پیدا خواهد کرد.

همتی در پاسخ به پرسشی در مورد غیبت طیب‌نیا در دولت گفت: ایشان به کربلا رفته است و مزیت مشاور این است که می‌تواند به سفر‌های بلندمدت برود و ان‌شاءالله به دولت کمک خواهند کرد.

 

 


انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: