بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
چهارشنبه‌های داغ: موش و گربه بازی ادامه دارد؛

چرا هیچکس "بانک آینده" را گردن نمی گیرد

چرا هیچکس
شاید اگر تا چند سال پیش، در خصوص شرایط نامطلوب و چالش‌های مالی برخی از بانک‌های خصوصی و یا دولتی، مقاله و یا متنی در رسانه‌ای منتشر می‌شد، آن رسانه به انواع و اقسام اتهامات از قبیل اقدام به بزرگنمایی مشکلات کشور، اقدام علیه نظام بانکداری و فعالیت در جهت زیر سوال بردن سلامت مالی کشور و ... متهم می‌شد. خوشبختانه و یا شوربختانه، رخداد‌ها و ماجرا‌های دردناک و خیره کننده موسسات مالی و اعتباری ثامن، میزان، کاسپین و ...، تا آنجا پیش رفت که امروز حتی مرکز پژوهش‌های مجلس نیز جرات به انتشار گزارشی با مضمون تخلفات بیشمار بانک آینده می‌کند.
کد خبر : ۲۷۵۰۷۸

چرا هیچکس

بورس نیوز:

دیگر آنقدر آش پخته شده توسط روسا و بدنه نظارتی ضعیف بانک مرکزی، دولتمردان دخیل در معرفی افراد و نهاد‌های حامی موسسات مالی و اعتباری شور شده که حتی اخبار شبکه‌های مختلف صدا و سیما، مدیران بانک مرکزی، نمایندگان مجلس و ...، به راحتی و بدون واهمه از تاثیر اظهارنظرهایشان بر روند خروج سرمایه و احتمال بالای نکول بانک آینده، هر روز سخن از ناترازی این بانک می‌گویند.
شاید مهمترین نکته این میزان انباشت زیان، دارایی‌های فریز شده مردم در پروژه‌های شکست خورده، نسبت‌های مالی بسیار نگران کننده و ...، عملکرد ضعیف دولت‌ها و روسای بانک مرکزی مطبوع آن‌ها در مواجهه و پیشگیری از بحران به وجود آمده می‌باشد.
حال کار به جایی رسیده که بحران بانک آینده به واسطه تبعات ویرانگر احتمالی اش، به مثابه دینامیتی روشن شده از دولتی به دولت دیگر منتقل می‌شود، غافل از اینکه ریسمان روشن شده این دینامیت چه زمانی و در دست چه دولتی به چاشنی انفجار خواهد رسید.
به عبارتی، داستان بانک آینده و بانک‌های مشابه اش، به بازی "اتل متل توتوله" دولت‌ها تبدیل شده است و همه دولت‌ها با استرس زیاد تنها نظاره گر انتهای شعر و برچیده شدن یک و یا دوپای دولتشان می‌باشند، بدون آنکه تصمیم بگیرند و یا مداخله‌ای جدی داشته باشند.
ما نیز از فضای باز ایجاد شده نهایت استفاده را می‌کنیم و تا دیر نشده به خودمان جرات می‌دهیم تا گزارش چهارشنبه‌های داغ این هفته را به بانک آینده اختصاص دهیم.


موش و گربه بازی سازمان بورس و بانک مرکزی با بانک آینده تمامی ندارد


بی شک داستان این روز‌های رفتار بانک مرکزی و سازمان بورس با مدیران و سهامداران بانک آینده، مبدل به یکی از مهیج‌ترین و مضحک‌ترین بازی‌های فضای مالی و اقتصادی کشور گردیده است. 
درست در نقطه‌ای که سازمان بورس و بانک مرکزی فکر می‌کنند به واسطه افزایش چشمگیر زیان انباشته، ورشکستگی و یا نسبت‌های مالی اسفناک بانک آینده، مدیران و سهامداران این بانک را به گوشه رینگ کشانده اند و می‌توانند ادای مسئولین و ناظران قاطع و پیگیر را در بیاورند، سر و کله گزارش‌های جدید ارزشگذاری ایران مال توسط کارشناسان رسمی دادگستری همیشه در صحنه، پیدا می‌شود.
 این حرکت از مدیران و سهامداران این بانک را چه مرتبط با زرنگی آنها، چه مرتبط با ضریب هوشی پایین علمای بانک مرکزی (در همه ادوار) و چه مرتبط با عدم شجاعت و تصمیم گیری ناظران، بدانیم، در هر صورت آنچه کاملا مشهود است ادامه بازی موش و گربه و بزرگتر شدن تبعات آن می‌باشد.
قدر مسلم چرخه شناسایی و افزایش سالانه زیان‌های بانک آینده و افزایش چشمگیر سالانه ارزش بازار ایران مال، چرخه ایست که تا سالیان سال و رسیدن زیان‌های انباشته این بانک به بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار میلیارد تومان هم می‌تواند ادامه داشته باشد. ( که امیدواریم اینطور نشود)


به گوشه‌ای از این چرخه عجیب، مضحک و تاثر برانگیز نگاه کنید:
زیان انباشته تلفیقی سال مالی ۱۳۹۹: ۷۲.۰۰۰ میلیارد تومان
ارزش گذاری مجدد ایران مال: ۱۱۹.۰۰۰ میلیارد تومان
تاریخ ارزش گذاری ایران مال: شهریور سال ۱۳۹۹

چرا هیچکس


زیان انباشته تلفیقی سال مالی ۱۴۰۰: ۹۶.۵۰۰ میلیارد تومان
ارزش گذاری مجدد ایران مال: ۱۹۳.۰۰۰ میلیارد تومان
تاریخ ارزش گذاری ایران مال: خرداد ماه سال ۱۴۰۱


چرا هیچکس

زیان انباشته تلفیقی سال مالی ۱۴۰۱: ۱۳۹.۰۰۰ میلیارد تومان
ارزش گذاری مجدد ایران مال: ۲۵۳.۰۰۰ میلیارد تومان
تاریخ ارزش گذاری ایران مال: دی ماه سال ۱۴۰۱


چرا هیچکس

نکاتی آموزنده از جداول بالا:


۱-    هر چه زیان بسازم، دو برابرش ارزش ایران مال را بالا می‌برم 
بنابراین دست از سرم بردارید که خودتان خسته می‌شوید!
۲-    کارشناسان رسمی دادگستری همیشه در صحنه توانایی آن را دارند تا ارزش کل دارایی‌های ایران مال را در تنها ۸ ماه (خرداد ماه تا دی ماه سال ۱۴۰۱)، ۲۸ درصد بیشتر ارزش گذاری کنند.
۳-    اگر شرایط وخیم بانک آینده برای ۸۵ میلیون نفر، هزینه‌های جبران ناپذیری داشته باشد و برای بسیار از سپرده گذاران و یا سهامدارانش اشتباهی تاریخی باشد، در عوض برای کارشناسان رسمی دادگستری بسیار شیرین و دلچسب است.
سالی ۲ بار ارزش گذاری دارایی‌های یک بازار، آنهم با دستمزد‌های چند میلیارد تومانی، مگر بهتر از این هم می‌شود؟ تازه در جدید‌ترین شفاف سازی منتشر شده در سامانه کدال مدیر عامل این بانک خبر از ارزش گذاری مجدد این دارایی‌ها نیز داده است.

چرا هیچکس

باور کنید مرغ پخته هم از این روند خنده اش می‌گیرد. خواهشا اینبار به خاطر صرفه جویی در هزینه کارشناسی هم که شده، ارزش ایران مال رو ۱ میلیون میلیارد تومان برآورد کنید که تا چند سال نیاز به ارزش گذاری نداشته باشید.
لازم به ذکر است دیدن امضای افراد صاحب نامی زیر تمام گزارش‌های ارزشگذاری ایران مال نظر من را جلب نمود، شما چطور؟‌  ای کاش ما هم پس از عملکرد‌های زیر سوالمان در مناصب شغلی، باز هم درآمد خوبی داشته باشیم.

چرا هیچکس

خلاصه‌ای از مهمترین افتخارات بانک آینده:


بیش از ۱۷۰.۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته تلفیقی و ۱۴۱.۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته شرکت اصلی:
شاید نیازی به شرح بیشتر برای فاجعه‌ای که در تیتر می‌بینید نباشد، با این وجود لازم به ذکر است که با توجه به تحقق زیان ۲۶.۳۰۰ میلیارد تومانی این بانک در ۶ ماهه نخست سال مالی ۱۴۰۲ و البته احتمال بالای تعدیل و افزایش زیان‌های محقق شده توسط بانک مرکزی در صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱، انتظار افزایش زیان انباشته تلفیقی این بانک به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، انتظار بیهوده‌ای نخواهد بود.
بیایید زیان انباشته انتهای سال این بانک را با چند سرفصل هزینه‌ای در بودجه سال ۱۴۰۲ کشور مقایسه کنیم تا شاید بهتر شاهکار رقم خورده توسط مدیران این بانک را درک کنید:

چرا هیچکس

البته این اطلاعات در بودجه ۱۴۰۲ نوشته شده و اینکه چقدر از این اعداد را دولت به این سازمان‌ها تخصیص دهد معلوم نیست.
با این وجود اینکه دوستان و نوابغ در بانک مرکزی و دولتمردان متعهد چگونه اجازه دادن که زیان یک بانک ۱۰ برابر کل هزینه‌های یک سال وزارت کشاورزی با وظیفه رسیدگی و تامین نیاز اصلی‌ترین مواد غذایی ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور گردد، سوالیست که احتمالا هیچ کس حاضر به پاسخگویی به آن نیست.


حتی به شوخی هم نمی‌توان گفت: نسبت کفایت سرمایه ۱۴۰ – درصد 


شاید باورش برای هر شخصی که کوچکترین اطلاعاتی از نسبت‌های مجاز بانکی داشته باشد هم دشوار است، ولی باور کنید یا نکنید، نسبت کفایت سرمایه بانک آینده منفی ۱۴۰ درصد می‌باشد.
به عبارتی یکی از مهمترین نسبت‌های فعالیتی در هر بانکی که می‌تواند مبنای اصلی میزان سنجش عملکرد و ثبات مالی موسسات مالی و بانک‌ها می‌باشد. در حقیقت بانک‌ها می‌بایست سرمایه کافی برای پوشش ریسک‌های ناشی از فعالیت‌های خود را داشته باشند تا ریسک را به سپرده گذاران منتقل نکنند.

چرا هیچکس

 

بانک آینده به بانک مرکزی هم رحم نکرده: 

" ۸۰ هزار میلیارد تومان اضافه برداشت بانک آینده از بانک مرکزی تا پایان خرداد ۱۴۰۲ "


به نظر شما از بانک مرکزی که خودش در بحرانی‌تر شدن اوضاع این بانک، نقشی با اهمیت داشته می‌توان انتظار داشت تا از حقوق جمعیت ۸۵ میلیون نفری مردم در مقابل تبعات ناترازی این بانک دفاع کند؟
جالب آنکه بسیاری همواره سوال می‌پرسند که چگونه مردم سرمایه‌های خودشان را برای ۲ تا ۳ درصد سود سالیانه بیشتر در این بانک سپرده می‌کنند غافل از اینکه اتفاقا بزرگترین طلبکار این بانک، بانک مرکزی با بهره مندی از تعداد کثیری نخبه علمی (!) می‌باشد.

چرا هیچکس

سپرده‌های مردم که تقدیم شرکت‌های خودی شده است:
از میزان سپرده‌های دریافت شده و مجموع کل دارایی‌های بانک سهم بالایی نصیب شرکت‌های زیر مجموعه و تکمیل پروژه‌های شکست خورده گردیده است، که احتمالا در نوع خودش حتی در جهان نیز منحصر به فرد می‌باشد. بر اساس صورت‌های مالی منتشر شده این بانک بیش از ۵۵ درصد از مجموع کل دارایی‌های این بانک مربوط به تسهیلات غیر دولتی می‌باشد که بخش عمده آن (در حدود ۱۳۰.۰۰۰ میلیارد تومان) به شرکت‌های وابسته داده شده است.


چرا هیچکس


همانگونه که مشاهده می‌گردد بیش از ۵۵ درصد از این تسهیلات به پروژه ایران مال اختصاص یافته است.


مقصران اصلی بحران بانک آینده چه کسانی هستند؟


متهم ردیف اول: مدیران ناکارآمد بانک مرکزی 
علی رغم آنکه مدام شاهد گمانه زنی‌ها در خصوص حمایت افراد مختلف از موسسان این بانک و منتسب نمودن این بانک به اشخاص دارای قدرت کشور می‌باشیم با این وجود متهم ردیف اول بحران بانک آینده، بدون ذره‌ای تردید، بانک مرکزی و مدیران ناکارآمد آن در دوره‌های مختلف می‌باشد.
ضعف علمی، عدم استقلال بانک مرکزی، توصیه پذیری و سکوت در مقابل عدم اجرای ضوابط بانکداری توسط نخبگان بانک مرکزی، عمر کوتاه و پاسخگو نبودن مدیران بانک مرکزی بابت تصمیمات دوران مدیریت، اعطای مجوز‌های بانکداری به اشخاصی بدون سابقه مرتبط و ...، تنها بخشی از دلایل اصلی بروز چنین بحرانی می‌باشد.
چه کسی به کشاورزی نمونه و دامداری دیپلمه مجوز تاسیس موسسه مالی و اعتباری داده بود؟ چه کسی به فعالین ساخت و ساز مجوز تاسیس بانک برای جذب سپرده‌های مردم و مصرف در پروژه‌های بلند پروازانه می‌دهد؟


متهم ردیف دوم: دولتمردان ناکارآمد
بار‌ها در این رسانه و تریبون‌های اقتصادی در خصوص نحوه و چگونگی انتخاب روسای بانک مرکزی صحبت شده است. حاصل انتخاب افرادی ناکارآمد و توصیه پذیر در پست‌های بااهمیت اقتصادی نظیر بانک مرکزی، اگر چنین بانک‌ها با چنین شرایطی نباشند، می‌بایست به کل علوم مالی شک کرد.
انتخاب روسای بانک مرکزی از فارغ التحصیلان مهندسی عمران (طهماسب مظاهری)، حسابداری (سیف)، علوم معارف اسلامی و مدیریت مالی (صالح آبادی) و ...، اگر به چنین بحران‌هایی ختم نشود پس به چه ختم شود؟
جناب همتی که بابت هر گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی، در کسری از ثانیه توئیت‌هایی تاثیر گذار را منتشر می‌نماید تاکنون در خصوص نحوه برخوردشان با مدیران بانک آینده در زمان مدیریتش در بانک مرکزی صحبتی کرده اند؟ به نظر شما حاصل ضعف دولت ها، عدم تخصص گرایی و دخالت‌های مداوم در وظایف بانک مرکزی چیزی جز بحران بانک آینده می‌شود؟


نهاد‌های نظارتی: قوه قضاییه 
شاید آخرین و اصلی‌ترین نهادی که می‌بایست دارای بازو‌های نظارتی اقتصادی قدرتمندی باشد، قوه قضائیه و نهاد‌های نظارتی می‌باشند. حتی اگر بانک مرکزی و دولت‌ها هم بتوانند از قدرت خود برای اعطای امتیازاتی خاص و تاسیس نهادی خانمانسوز استفاده کنند باز هم انتظارات از نهاد‌های نظارتی بیش از سکوت و تایید عملکرد دولت‌ها ها می‌باشد.


سرانجام بانک آینده چه می‌شود؟ 


علی رغم آنکه مسئولین کشور ما، بار‌ها نشان داده اند که شجاعت قابل تقدیری در مجادلات سیاسی و بین المللی علیه کشور‌های غربی دارند، اما فقدان شجاعت در تصمیم گیران اقتصادی ما کاملا احساس می‌شود. 
اینکه چرا در سال‌های گذشته کسی نتوانسته تصمیمی علمی و کاربردی را برای حل مشکلات این بانک بگیرد تا اکنون به شرکتی با ۱۶۰.۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته تبدیل گردد، سوالیست که پاسخش مرتبط به مصلحت اندیشی، بده بستان‌های جناحی، بی سوادی تصمیم گیران و ...، می‌باشد.
با شرایط به وجود آمده برای بانک سپه و تجمیع بانک‌های زیانده در این بانک، به نظر نمی‌رسد هیچ یک از بانک‌های دولتی نه پتانسیل جذب چنین غده سرطانی را داشته باشند و تمایلی برای اصلاح آن داشته باشند.
بانک مرکزی هم که خودش به نوعی مارگزیده محسوب می‌شود و فعلا سعی می‌کند با کار‌های بسیار ابتدایی و غیر تاثیر گذار نظیر تغییر مدیران و ...، فشار‌ها را از روی خود بر دارد.
دولت و مجلس نیز سعی می‌کنند این اتفاقات را به دوران ماقبل خود نسبت دهند و ضمنا شجاعت پذیرش تبعات تصمیم‌های دشوار را برای حل این بحران ندارند.
به نظر می‌رسد بعضی از سهامداران اصلی بانک هم تاکنون و به اندازه کافی از این حجم از ولنگاری مالی منتفع شده باشند و اتفاقات بعدی خیلی برایشان مهم نباشد؛ بنابراین ادامه احتمالی این روند و عدم گردن گرفتن این بانک توسط هر یک از نهاد‌های تصمیم گیرنده در انتها منتهی به اعلام ورشکستگی و سوخت شدن بخش بزرگی از سپرده‌های مردم خواهد شد. اگر چنین اتفاق تلخی بیافتد چنان ضربه‌ای به نظام بانکداری کشور وارد خواهد شد که تا چند دهه پس از آن هم در کتاب‌های اقتصادی از آن خواهیم خواند.
بهتر است تا دیر نشده حداقل بر این یک مورد و برای این یک بانک، شاهد اتخاذ تصمیمی جدی از سوی نهاد‌های اقتصادی کشور باشیم.


سخن آخر:


تا کی می‌خواهید اشتباهات را تکرار کنید؟
جدیدترین اخبار منتشر شده از سوی این بانک خبر از طرح افزایش سرمایه ۱۴.۳۰۰ درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها می‌باشد که اتفاقا موجبات حضور همیشه در صحنه بسیاری از سرمایه گذاران آماتور و خوش باور را هم در صف خرید سهام این بانک فراهم کرده است.
طرح افزایش سرمایه‌ای عجیب و دارای تعداد بالایی از فالش‌های علمی که احتمالا به لطف بانک مرکزی و دوستان در فرابورس و سازمان بورس مورد تایید قرار خواهد گرفت.
ظاهرا قرار است به جای جلوگیری از جذب سپرده‌های جدید و کاهش سطح فعالیت‌های این بانک، این افزایش سرمایه بی کیفیت، باعث بهبود نسبت‌های مالی و تلاش بیشتر این بانک در جهت از بین بردن سپرده‌هایی بیشتر از مردم گردد.
اصولا اگر این افزایش سرمایه بی کیفیت نمی‌تواند هیچ یک از نسبت‌های مالی بانک را بهبود دهد، چرا می‌بایست با آن موافقت شود؟ (شاید هم بانک مرکزی و سازمان بورس تنها بخشی از مبلغ افزایش سرمایه این بانک را بپذیرد) 


به برخی آیتم‌های طرح توجیهی افزایش سرمایه از سوی نخبگان مدیریتی بانک آینده نگاه کنید:
لازم به ذکر است طرح افزایش سرمایه این شرکت عمدتا با اطالاعات مالی انتهای سال ۱۴۰۱ تهیه گردیده و اگر زیان‌های مفتخرانه شش ماهه نخست را به آن‌ها اضافه کنیم اوضاع عجیب‌تر هم می‌شود.


نسبت کفایت سرمایه:
نسبت کفایت سرمایه تا قبل از افزایش سرمایه: منفی ۱۴۱ درصد 
نسبت کفایت سرمایه بعد از افزایش سرمایه: منفی ۱۱۳ درصد 

چرا هیچکس

عدم خروج از ورشکستگی:
علی رغم صفحه ها، قلم فرسایی تهیه کنندگان این گزارش مبنی بر خروج از ورشکستگی به واسطه افزایش سرمایه ۱۴.۳۰۰ درصدی، لازم به توضیح است بر اساس صورت‌های مالی شش ماهه حسابرسی نشده و احتمال بالای افزایش زیان سال مالی ۱۴۰۱ در گزارش بانک مرکزی، با احتمال زیاد، زیان انباشته بانک آینده در انتهای سال به بیش از ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
به عبارتی این بانک برای خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت نیاز به سرمایه‌ای ۳۵۰ تا ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی خواهد داشت. در حالی که سرمایه بانک حتی با فرض موافقت بانک مرکزی و سازمان بورس به بیش از ۲۳۱ هزار میلیارد تومان نخواهد رسید.

چرا هیچکس

بنابراین به نظر می‌رسد، این افزایش سرمایه، نه شرایط این بانک را بهبود می‌دهد و نه تفاوتی جدی در نسبت‌های مالی این بانک ایجاد می‌نماید. با این تفاسیر از سرمایه گذاران این روز‌های این بانک در بازار سرمایه خواهشمندیم پیش از تصمیم گیری در خصوص معاملاتتان، کمی بیاندیشید. در صورت بروز هر اتفاق ناگواری تنها و تنها خودتان مقصر هستید و نه سازمان بورس و .. .

 

 

بورس‌نیوز، رسانه تخصصی بازارسرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن‌شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران،  آمادگی درج پاسخ نهادهای ذکر شده در مطلب را دارد. 

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
هیئت پذیرش یا هیئت سازش؟
آیا نماد "خساپا " امسال لغو پذیرش خواهد شد؟
هیئت پذیرش یا هیئت سازش؟
دست همه در جیب سهامداران (۲)
چهارشنبه‌های داغ: رونمایی از انواع فساد در گزارش تحقیق و تفحص فولاد مبارکه اصفهان؛
دست همه در جیب سهامداران (۲)
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
عالی بود
ممنون از گزارشات دقیق و جالب
ناشناس
United Arab Emirates
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵
بورس نیوز عزیز و گرامی ضمن تشکر از گزارش مفید و کاملا شفاف ارائه شده در بخش چهارشنبه های داغ. متاسفانه اینجا ایرانه و کسی که وجدان کاری داشته باشه و تلاش کنه تا از یک فساد بزرگ و زدوبندهای پشت پرده جهت صیانت از حقوق مردم جلوگیری کنه با مشکلات عدیده و انواع و اقسام تهمت ها و ... مواجه میشه!! باور کنید اگر همین گزارش مختصر و مفید که به صراحت از وقوع یک فساد بزرگ در آینده نزدیک شفاف سازی شده است برای پیگیری و بررسی به نهادهای ناظر و ... تکلیف شده بود نه تنها چندین سال زمانبر بود! بلکه طی مدت زمان بررسی (چندین سال) تبدیل به یک سفره زرق و برق با وجهه به ظاهر (مبارزه با فساد اقتصادی) تبدیل میشد و الی آخرررر .... حال بایستی نه تنها به حال مدیران نظام اقتصادی و بانک مرکزی گریست بلکه باید به حال مدیران و نهادهای ناظر سازمان بورس نیز که بعنوان شریک دزد و رفیق قافله در موضوع ادامه فعالیت بانک آینده در تابلو معاملات بورس نقش ایفا میکنند دست مریزاد گفت! بازار بورسی که بنا به فرموده های خودشان ویترین اقتصادی محسوب میشود ولی دریغ از درک اولیه مفاهیم اقتصادی و بازار سرمایه!! بازاری که لیدرهای شاخص ساز توسط شرکت های زیانده و با زیان های انباشته نجومی بالا پایین و به نوعی کنترل میشود! و بی اعتمادی را در بین سهامداران رونق میدهد و از طرفی باعث خروج سرمایه سرمایه گذاران از کشور میشوند.
ابی
شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۷
پول هنگفت و از بانک مرکزی گرفته و تبدیل به املاک کرده و تا الان هم از قوانین خود بانک مرکزی استفاده کرده و بانک مرکزی دست بدامن همین رسانه های دوزاری شده ،قوانین و تغییر داده تا بتونه مبلغی وصول کنه ضمن اینکه همه اینا بازی سیاسی و رد گم کنی و ازین جیب به اون جیبه
بزرگترین دنیا خود دولته که مدام از جیب مردم خودش .همه عوامل اجرایی دولتن
Rad
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
خیلی عالی بود.کاش مسئولین کمی فقط کمی احساس مسئولیت داشتن و از نظرات کارشناسان امر استفاده میکردند و جلوی چنین فجایعی رو میگرفتن
علی
United Arab Emirates
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
نمی دونم چرا با این گزارشها وقت خودتونو بیهوده تلف میکنید؟ کو گوش شنوا. فکر کنم توقع دارین دولت و حکومت اسلامی باید بیانیه رسمی بده تا متوجه بشین مدیران اجرایی نظام حامی فاسدان اقتصادی و غارت گران بیت المال هستن؟ وقتی شعارهای مسئولین با عملکردشان 180 درجه تفاوت داره باید درک کنید که چرا ریشه فساد هر روز تنومند تر و پربارتر میشه.
ابی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۵
شما خودتو ناراحت نکن
هر کسی که تو بورس معامله می‌کنه دانش کافی برای این کار رو داره
سالهای قبل هم با همین اراجیف و گزارشات اشتباه در مورد بورس همه رو تشویق کردید به آمدن در بورس و کلاه هشتاد میلیون ایرانی رو برداشتید
الآنم به یک نحو دیگه دوباره میخواهید همین کار رو بکنید
مردم دیگه گول این حرفارو نمیخورن
این سهام سه هزار و دویست به ملت فروخته شده سه سال پیش
الان شما دارید تشویق میکنید که مردم بعد سه سال به نصف قیمت بفروشند
اگه دولت با ملت بود که بایستی کاری برای سهامداران انجام میداد
شما چطور..؟
جزو ملت هستید یا دولت.؟
ناشناس
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
ابی عزیز یا نمی دونی بورس چیه با نمی دونی بانک چیه یا نمی دونی سهامداری چیه.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷
رسالت یک رسانه طرح و واکاوی و شفافیت چنین مسائلی است -خذا خیرتون بده
محمد
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷
رسالت یک رسانه طرح و واکاوی و شفافیت چنین مسائلی است -خذا خیرتون بده
سینا
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰
این نوابغ بانک مرکزی کیا هستن، یک گزارشی هم از نوابغ اقتصادی منتشر کنید.
کورش
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۷
کاسه داغتر از آش شدی داداش یا آبجی ....آبو بریز اونجایی که میسوزه
ناشناس
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
کورش جان یه جمله یاد گرفتی از کسی که بنای نابودی اقتصادی را گذاشت تکرارش نکن
شیما
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۸
سلام از توضیحاتتون متشکرم. امیدوارم مردم معمولی که از این بحثهای تخصصی خبر ندارند، فریب صف خریدهای این روزهای سهم وآیند در بازار بورس را نخورند.
شیما
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۸
سلام از توضیحاتتون متشکرم. امیدوارم مردم معمولی که از این بحثهای تخصصی خبر ندارند، فریب صف خریدهای این روزهای سهم وآیند در بازار بورس را نخورند.
ناشناس
Romania
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵
دمتون گرم بابت شفاف سازی و اطلاع رسانی و جسارت قلمتون.
افسوس راهی که دولتمردان میرن به ترکستان است
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۰
بچه هم اینو بخونه متوجه میشه این گزارش کاملا غیرواقعی _ دروغ و مغرضانه است و اندک سواد بورسی و اطلاع از ماده ۱۴۱ نداره
تنها دلیل نوشتن این قلم فرسایی باج گیریه
بورس باز قدیمی
United Arab Emirates
چهارشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۹
این هشدار را جدی بگیرید خصوصا سهامداران حقیقی: سیاست سازمان بورس نابود کردن شرکت های سودده و بنیادی فعلی در بورس بوده و از طرفی تشویق مردم به خرید سهام شرکت های زیانده بورسی که هیچگونه امیدی به خروج از ماده 141 نیست حتی در صورت افزایش سرمایه های کذایی به روش تجدید ارزیابی داراییهایشان. حقیقتی آشکار که خیلی ها نادیده میگیرند از جمله تزریق منابع مالی انواع صندوق های سرمایه گذاری به بهانه حمایت از بازار بورس و تخصیص چندین باره منابع صندوق توسعه به سهام شرکت های ورشکسته با زیان انباشته نجومی!! اگر قانون تجارت در خصوص این شرکت ها اعمال شود بایستی از بورس اخراج شوند ولی همچنان به فعالیت خودشان در بازار بورس ادامه میدهند. هوشیار باشید که شرکت های سودده در شرایطی قرار گرفته اند که به مرور زمان با استراتژی جدید سازمان بورس نه تنها ارزش ذاتی خود را از دست خواهند داد بلکه موجب ضرر و زیان خیلی از سهامداران حقیقی خواهد شد.
ناشناس
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۱
اتفاقا بانک آینده بهترین بانک است من خودم وام گرفتم وبه موقع وام دادند این بانک مردمی را نمی‌توانند تحمل کنند
ناشناس
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
ناشناس جان وام داده که تو شاد بشی ولی بعد از ورشکستیگ شادیت به غم تبدیل می شه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۰
شما گیر دادی به بانک اینده کجا درسته حداقل از همه جا آمار بده این بانک هر چی بخاطر گزارش های غیر کارشناسی ضرر بده سودش اون بانک های رقیب میخوره حداقل بانک اینده ۴تا ساختمان داره فردا بفروشه خود بانک های دولتی که شعبه هاشون هم اجاره ای هست لطفا پروژه بهتری کلید بزنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۸
اگه من توبانک آینده سپرده داشتم به مشکل می‌خورد بانک با مدیراش آتیش میزدم
دم خروس
France
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۱
میشه شما به بانک آینده و سهامدارانش و کسانی که پول جزء گذاشته‌اند استرس وارد نکنید ، چرا دولت که خودش بزرگترین بدهکار به این بانک است رو مواخذه نمی‌کنید ، هر روز ،استرس بسه
الکی خوش
شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰
پول جزء تو بردار تا دیگه استرس نکشی .
محمود
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۴
آیا صندوق صایند جزو این مجموعه کارگزاری بانک آینده هم مشکل وآیند را دارد یا اینکه این صندوق مستقل بوده واز این ناترازی بانک آینده ضرر نمیکنه لطفا اگر اطلاعات کافی دارید جواب بنده را شفاف بفرمایید
بهرام
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۶
چرا از بانک‌های دیگر چیزی پخش نمیکنن از دزدی فولاد چیزی نمیذاری چون جراتش نداری فقط گیر دادی به بانک آینده
ناشناس
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵
آسیاب به نوبت
مهصا
شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۵
چون بانک آینده اصلا امنیت نداره من به شخصه خودم اونجا حساب داشتم و 150میلون پول رو به راحتی هکر ها زدن و بانک هم هیچ‌کار نکرد تازه گفت هکرن دیگه کاری از ما برنمیاد پول رو ما تو بانک خوابونده بودیم که سودی کنیم ازش که رفت همش
تو این اوضاع سخت مملت دو قرون پس انداز می‌کنی همونم از دست بدی دیگه زندگی به چه دردی میخوره
منصور
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۴
خدا میدونه یک شب ما نتوانستیم در این مملکت خواب راحت داشته باشیم ۶۴ سال از خدا عمر گرفتیم دو سومش رو با استرس و بی عاقبتی گذراندیم آخه چه چه اسارتیه
ابی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۹
وارن بافت..
من عاشق خرید سهام ورشکسته هستم چون وقتی اونا در حال مذاکره برای خروج از ورشکستگی هستن من سهام رو از سهامدار ترسو مفت میخرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۴
بهترین بانک از نظر همه کارهای بانکی ، بانک آینده است . بسیار عالیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۵
با عرض سلام این بانک انقدر برای آدمهای بیسواد شرکت افتتاح کرده و وام گرفته مثل فیلمی که آقای مدیری درست کرده بود یکی رو میارن شرکت میزنن وام میگیرن کلان بعد پس دادن آنها با خداست
هادی عیسی پور کلخوران
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹
رسانه تخصصی زدن و نابود کردن شرکتها و بانکهایی که بسیار عقلایی کار کردن همین بورس نیوزه
بانک آینده همه ی اضافه برداشتهاش روی زمین موجوده مال و هتل و اینها شده و با ارزش افزوده چندین برابر مثل اون آقایانی نبوده که برداره ببره کانادا و ...
شما سال ۹۹ پراید رو ۳۰۰ میلیون میخریدی که الان ایران مال با این عظمت که عربها که اساتید مال سازی هستن توش موندن رو با همون قیمت سال ۹۹ ارزش گذاری کنن ؟؟؟
کمی هم بزار ما به عقلت شک کنیم ...

ایکاش از بانک آینده یه جواب اساسی به بورس نیوز آماده کنن تا همیشه در مقام شاکی نشینه

خواهشا برای اینکه تو دل سهام دار خرد رو خالی کنی که اربابانت سهام دار بشن هر خزعبلاتی ننویس مال حرام خوردن نداره برای نوشتن این گزارش های سفارشی تخریب سهم
الکی خوش
شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
استاد اگه اونا جوابی داشتن که تو این دو سال جواب صدا و سیما رو میدادن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲
. اوضاع مملکت از این بهتر نمیشود! علی ع فرمود اذا سادالسفل خاب الامل.فرومایگان قدرت یابند امیدها قطع گردد!
کاوه
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
بسیار عالی بود
ناشناس
United Arab Emirates
شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۴
??????✅
میترا
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵
چه جالب واقعا
نوشتی طرح افزایش سرمایه احتمالا به لطف بانک مرکزی و بورس تایید میشه!!!!!
بعد نوشتی سهامداران این بانک آماتور و غیر حرفه ای هستند!!!!!!
میدونی چرا هیییچ اقدامی نمیتونن بر علیه بانک آینده انجام بدن!!!! و مجبورن افزایش سرمایه رو تایید کنن ؟
چون اخبار ورشکستگی بانک از ابتدا از طرف رسانه های معاند(خخخخخ) منتشر شد سه سال پیش و از طرف دولت مدام تکذیب شد ! انحلال این بانک یا هر گونه تصمیم بر علیه این بانک یعنی اعتماد مردمی به همان رسانه های معاند! که بعد از این بانک سراغ بانکهای دیگر میروند الی ماشالله بانک ناتراز و زیانده نگهداری یک بانک در یک کفه ترازو ؛ اعتماد مردمی از دست رفته به تمام بانکها از سوی دیگر ...
جمال
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۲
سلام
نگارنده محترم از شاخص ها صحبت کرده اند ولی بجز شاخص کفایت سرمایه که البته آنهم پاسخ علمی دارد شاخص دیگری را بیان نکرده اند تا نظری حرفه ای روی آن بتوان داد.
درک سودسازی این بانک بسیار ساده است. در وضعیتی که در تمامی این سالها همواره تورمی بیش از سی درصد داشته ایم شما اگر جذب سرمایه با نرخی کمتر از آن نموده و آن را تبدیل به کالایی سرمایه ای مانند زمین و ابنیه نمایید کسب و کار شما سودآور خواهد بود چه آژانس املاکی سر کوچه باشید و چه یک بانک که به دولت هم وام می دهد!
ایران‌مال، پروژه منحصر به ‌فردی است که بیش از یک میلیون ۷۰۰ هزار متر وسعت دارد و کمتر از ۲۰ درصد فضای آن، تجاری است. پایه کارشناسی این پروژه را یکی از شرکت‌های کارشناسی بزرگ و معتبر دنیا به نام KPMG بنا کرد و این گروه کارشناسی در سال ۹۵، پروژه را 8 میلیارد دلار ارزیابی کردند.
حالا نگارنده گرامی شما به چی اعتراض دارید؟ به اینکه رسالت بانک ها این نیست! بله حق با شماست ولی چرا واقعیت ها را نادیده می گیرید.
موفق باشید.
ناشناس
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
سوال اصلی اینجاست اگر قرار باشد این بانک منحل و ورشکسته شود ایا این پروزه های ایران مال و مشابه فروخته می شود که پول مردم را پس بدهند؟ البته خیر حال هر اندازه ارزش این ملکها باشد، برای مردم سپرده گذار پول نمی شود. مگر موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج یا بانک اعتماد ایرانیان منحل شدند ملک و املاک نداشتند؟
حیدری
Germany
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۳
با سلام ممنون از تحلیل کارشناسانه خوبتون فقط خواستم بپرسم کمی هم از همکاراتون تو کارگزاریها بنویسید سرمایه بنده با کلی وسواس تو خرید سهم نصف شده سهم اونا کمتر از دولت نیست
ابی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۱
چون گردن فووله
امیر حسین
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
الان نزدیک ده ساله میگید بانک آینده ورشکسته میشه پس چرا نمیشه بانک آینده رویکرد سرمایه گذاری قوی ومطمئنی ری پروژه ها دارد . کدوم بانک به اندازه بانک اینده در پروژه های واقعی سرمایه گذاری کرده بفرمایید
امیر حسین
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
الان نزدیک ده ساله میگید بانک آینده ورشکسته میشه پس چرا نمیشه بانک آینده رویکرد سرمایه گذاری قوی ومطمئنی ری پروژه ها دارد . کدوم بانک به اندازه بانک اینده در پروژه های واقعی سرمایه گذاری کرده بفرمایید
احمد
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۲
سلام پسر عزیز که مقاله هشداری و کارشناسی نوشتی ...
چند تا سوال دارم که به زبون ساده مینویسم که فهمش برای همه ساده باشه و از کلمات قلمبه سلمبه هم استفاده نمی کنم ...
من یه وام مسکن گرفتم به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومن و خونه خریدم و یه ماشین پارس در سال نود خریدم به مبلغ ۲۵ میلیون تومن با توجه به اسناد مالی ثبت شده دارایی من به فرض مستهلک نشدن خونه م ماشین ۳۲۵ هست . در سال ۱۴۰۳ من تقاضای دریافت ۵۰۰ میلیون تومن وام به بانک دادم در نگاه نرمال در یک اقتصاد نرمال بانک جواب منو اینطور میده که شما اعتبار لازم برای این مبلغ رو ندارین چون ماشینتون مستهلک شده ... ۳۰ درصد از عمر مفید ساختمون هم تموم شده پس ارزش آپارتمان هم ۲۰۰ میلیون هست با سایر درآمد جاری تون هم حداکثر بین دویست تا ۳۰۰ میتونم بهتون وام بدم...
ولی خودتون می دونید که فقط قیمت روز ماشین در ایران شده ۳۰۰ میلیون و با توجه به قیمت روز ملک ۲ میلیارد هم برات اعتبار حساب می کنند.
خلاصه این که نه تمام بانک ها بلکه تمام مردم ایران دارایی بیشتر از ارقام ثبت شده در دفاتر حساب داری دارند و با توجه به تورم شش ماه که سهله هر هفته ارزش ریالی دارایی شون زیادتر میشه پس با مردم با روش اقتصاد ایران صحبت کن این نمیشه که برای بدهی به صورت های مالی که در بانک ها روز به روز براشون عدد ثبت میشه چون بانک هر روز داره سود پرداخت میکنه استناد بکنی ولی برای دارایی بااین تورم به ارقام ثبت شده در زمان خرید استناد بکنی و بگی بانک ها اعتبار ندارن درست مثل مثال خودم که در بالا گفتم .... در ضمن این وضعیت برای همه بانک ها هست حالا شدت و ضعف داره...
یه بانک سرمایه گذاری مستقیم نکرده و بیشتر در بانک های دولتی این مثال صادقه و پول مردم رو دادن دست سفارش شده ها و باتوجه به تفاوت فاحش نرخ تورم و سود بانک ابر تلیاردر شدن و پول بانک رو هم پس نمیدن ولی یه بانک دیگه خودش سرمایه گذاری کرده ، نه پول مردم رو داده دست ابر بدهکاران بانکی هم سود بیشتری به سپرده گذارهاش داده و هم برای سهام دارهاش افزایش سرمایه عالی داشته
فرهاد
Germany
شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰
بانک آینده کارمندهای بسیار بیکفایتی دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
یکی از ویژگی هایی که پول باید داشته باشه تا از لحاظ شرعی بتونیم بهش بگیم پول، پایداری نسبی اون چیز هست. و از لحاظ شرعی، ریال ایران پول محسوب نمیشه، همونطور که حکومت ایران اینقدر به ظاهرسازی اسلامی مثل حجاب اهمیت میده، باید به چیز های مهم هم اهمیت بده. من که از این حکومت چیزی جز فساد و ریاکاری ندیدم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
یکی از ویژگی هایی که پول باید داشته باشه تا از لحاظ شرعی بتونیم بهش بگیم پول، پایداری نسبی اون چیز هست. و از لحاظ شرعی، ریال ایران پول محسوب نمیشه، همونطور که حکومت ایران اینقدر به ظاهرسازی اسلامی مثل حجاب اهمیت میده، باید به چیز های مهم هم اهمیت بده. من که از این حکومت چیزی جز فساد و ریاکاری ندیدم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
یکی از ویژگی هایی که پول باید داشته باشه تا از لحاظ شرعی بتونیم بهش بگیم پول، پایداری نسبی اون چیز هست. و از لحاظ شرعی، ریال ایران پول محسوب نمیشه، همونطور که حکومت ایران اینقدر به ظاهرسازی اسلامی مثل حجاب اهمیت میده، باید به چیز های مهم هم اهمیت بده. من که از این حکومت چیزی جز فساد و ریاکاری ندیدم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
وضعیتی که بانک آینده دارد نتیجه تفاهمات روسای بانک مرکزی معاونین و مدیران کل زیرمجموعه بانک مرکزی و دولتها و وزیران اقتصاد و معاونین وزارت اقتصاد و سازمان بورس هست که با عدم نظارت، کنترل اجازه این اتفاق را دادند و ....
مگر میشود از بانک مرکزی اضافه برداشت شود و معاون و مدیر مربوطه مطلع نشود و رئیس بانک مرکزی را در جریان نگذارد و رئیس بانک مرکزی وزیر اقتصاد و دولت را در جریان نگذارد یا سازمان بورس از مالکیت ۶۰ درصدی سهام بانک آینده توسط یک نفر مطلع نشود که خلاف قوانین هست خلاصه مقصر اصلی روسای بانک مرکزی سازمان بورس وزیران اقتصاد و شخص رئیس جمهور در دولت ۱۱ و ۱۲ و ۱۳ و... هستند